95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2421 reviews
Zoeken

Victron Easysolar 24/3000/70-50 MPPT 250/70 GX

1.905,-
Victron Easysolar 24/3000/70-50 MPPT 250/70 GX
Victron Easysolar 24/3000/70-50 MPPT 250/70 GX
1.905,-
Waardering:
100% of 100
Merk: Victron
Product Usps
Nog 1 op voorraad
Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
Korte omschrijving

De Victron EasySolar GX is een acculader, omvormer en MPPT-zonnelaadregelaar in één. De Victron EasySolar GX is te besturen op afstand dankzij de app en website.

 
Plus- en minpunten
 • Acculader, omvormer en MPPT-zonnelaadregelaar in één
 • Via de VRM-app en VRM portaal-website te monitoren
 • 4 uitgangen voor het laden van 4 accu's tegelijk
 • Laadstroom van 70A
 • Beschikt niet over een Can-Bus aansluiting
Omschrijving

De Victron EasySolar GX is een acculader, omvormer en MPPT-zonnelaadregelaar in één. De Victron EasySolar Color Control heeft 4 uitgangen, waardoor u vier accu's tegelijk kunt opladen. De laadstroom waarmee de accu's worden opgeladen is een 70A laadstroom. Hierdoor is de Victron EasySolar GX erg geschikt om te gebruiken voor accu's van een groot formaat. De omvormer in de Victron EasySolar GX zet een laadspanning van 230V om in een 24V laadspanning waarmee uw accu's opgeladen kunnen worden. De omvormer heeft een hoog piekvermogen van 6000W en is hierdoor geschikt voor apparaten met een hoog startvermogen. Apparaten met een hoog startvermogen zijn bijvoorbeeld: koelkasten, vrieskisten en airconditoners. De MPPT-zonnelaadregelaar zorgt ervoor dat u een zonnepaneel aan kunt sluiten op uw Victron EasySolar GX. De MPPT-zonnelaadregelaar kan een maximale uitgangsstroom realiseren van 70A.

De Victron EasySolar GX is erg gemakkelijk in gebruik. Alle aansluitingen zijn aan de onderzijde eenvoudig te herkennen. Bij elke poort staat duidelijk aangegeven welk soort kabel hier op aangesloten dient te worden. Uw kabels aansluiten op de Victron EasySolar GX is dus zeer gemakkelijk. De Victron EasySolar GX is direct klaar voor gebruik, omdat deze al is voorzien van een aardlek en zekeringen.

De Victron EasySolar GX is erg veilig in zijn gebruik. Zo is deze bijvoorbeeld beveiligd tegen: Een te hoge temperatuur, overbelasting, te hoge en te lage accuspanning, ingangsspanning met een te hoge rimpel en kortsluiting. Dit maakt de Victron EasySolar GX zeer veilig. Verder zijn alle kabels van de Victron EasySolar GX al voorbedraad. Dit houd in dat de kabels al verbonden zijn op de juiste manier. Zelf hoeft u dit dus niet meer te doen wat kans op schade en tijd scheelt.

De Victron EasySolar GX is gemakkelijk in de gaten te houden met het paneel dat zich bevind aan de voorzijde van de Victron EasySolar GX. Hierop kunt u onder andere zien hoe veel Watt er op dat moment wordt geleverd aan vermogen. Bovendien kunt u hier op zien hoe vol of dat uw accu is. Ook kunt u hier nog andere gegevens op bekijken zoals bijvoorbeeld de tijd en de laadstroom. Verder is de Victron EasySolar GX gemakkelijk te bedienen met de schakelaar die zich bevind aan de voorkant. Hiermee heeft u 3 opties. U kunt kiezen voor het aan- en uitzetten en u kunt kiezen voor de optie "alleen acculader". In deze modus wordt enkel de acculader ingeschakeld.

Specificaties

Merk en type: Victron Easysolar 24/3000/70-50 MPPT 250/70 GX Acculader en omvormer
Laadspanning: 24V
Laadstroom: 70A
Geschikt voor accutype: Alle typen loodzuuraccu's
Geschikt voor laden van accu's met amperage: -
Geschik voor onderhoudsladen van accu's met een amperage: -
Type lader: Acculader, omvormer en MPPT-zonnelaadregelaar
Lader programma's: Bulk, absorptie en float
Beveiligd tegen: Te hoge temperatuur, overbelasting, te hoge en te lage accuspanning, ingangsspanning met een te hoge rimpel en kortsluiting
Aansluiting op accu: 4 M8 bouten
Afmetingen: 810 x 258 x 218mm
Gewicht: 28kg
Isolatieklasse: IP21
Fabrieksgarantie: 5 Jaar
Specificaties
Algemeen
Productnummer
10010175
Merk
Victron
Klantenreviews
 1. Totaalscore
  100%

  Door Jane

  Op

  Alles in 1
  Ik heb deze in mijn boot geinstalleerd. Het is idd heel makkelijk en het regelt veel automatisch. Wat ik alleen niet begrijp is dat ik de walstroom toevoer handmatig moef uitzetten omdat het apparaat niet automatisch voor het laden van de accu's met de zonnepanelen kiest. (In de app hebben ze het over straatlantaarnfunctie, is dat t dan?)
  Vraagje: heb ik evengoed nog een scheidingstrafo nodig naast dit apparaat?