95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Torqeedo Travel 1103 CS Kortstaart Vaarset

2.395,-
Waardering:
95% of 100
Merk: Torqeedo
Ca. 3PK stuwkracht 1000W Stroomverbruik 13KG gewicht
Product Usps
NIET LEVERBAAR
Korte omschrijving

De Torqeedo Travel 1103 C is een geruisloos elektrische buitenboordmotor en wordt geleverd met accu en lader. De Torqeedo Travel 1103 is een krachtige en stille 3PK buitenboordmotor.

 
Bekijk vergelijkbare producten >
Plus- en minpunten
 • Complete vaarset met accu en lader
 • 110 LBS stuwkracht (ongeveer 3PK)
 • Vaartijd van ca. 5 uur halfgas
 • Heerlijk genieten van de stilte tijdens het varen
 • Niet geschikt voor kleine opblaasboten
Omschrijving

De Torqeedo Travel 1103 C is een complete elektrische buitenboordmotor set met accu en lader. Het grote voordeel van de Torqeedo Travel 1103 C is niet alleen dat het een krachtige buitenboordmotor is, maar vooral dat de motor geruisloos is ten opzichte van andere modellen met hetzelfde vermogen. Hierdoor onderscheidt de Torqeedo Travel 1103 C zich van de rest. Het maximale aantal decibel is slechts 33. Dit wordt gezien als fluisteren.

De Torqeedo Travel 1103 is ideaal als je wilt genieten van de omgeving en de rust. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een directe aandrijving van de schroef zonder overbrengingen.

Voordelen van de Torqeedo Travel 1103 CS en Torqeedo Travel 1103 CL

 • De Torqeedo Travel 1103 C is erg stil, met slechts 33 db
 • Gemakkelijk opladen met bijgeleverde lader
 • Plug-and-play door Ingebouwde accu
 • Boordcomputer met actie radius en vaartijd
 • Zeer gestroomlijnd voor beperkte weerstand
 • Lichtgewicht
 • IP67 gecertificeerd
 • Mogelijkheid tot opladen met zonnepaneel tijdens het varen

Torqeedo travel 1103 C met krachtige lithium accu

Doordat de Torqeedo Travel 1103 C wordt aangedreven door een batterij, verbruikt het geen brandstof. De Travel serie is het een milieuvriendelijker, stiller en lichter alternatief voor benzinemotoren rond de 3 pk. De Torqeedo Travel 1103 C wordt aangedreven door een 915Wh lithium-ion accu. Tevens is de Torqeedo Travel 1103 C 10% krachtiger dan de Travel 1003, terwijl de vaartijd gelijk is gebleven.

Op de on-board computer met GPS kun je eenvoudig zien hoeveel stroom de Torqeedo 1103 C nog heeft, wat de huidige snelheid is en wat de actieradius is. Als de accu bijna leeg is, gaat er op de on-board computer een geluidsalarm af, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

"De Torqeedo Travel 1103 C is perfect voor een rustig dagje op het water, omdat de vaarset nauwelijks geluid maakt. Voor mij is dit misschien wel de meest relaxte buitenboordmotor die ook nog eens wordt geleverd als complete set."
Dennis - Productspecialist

Het ontwerp van de Torqeedo Travel 1103 C

De Torqeedo Travel 1103 C is ook robuuster, dankzij de stevige aluminium behuizing met geïntegreerde scheg om de proppeller te beschermen en de verbeterde bracket. De verbeterde bracket zorgt ervoor dat de motor hoger uit het water kan worden getild en in een zijdelingse stand vast kan worden gezet. De schaft en propeller van de Torqeedo 1103 C hebben een gestroomlijnd ontwerp, waardoor de elektrische buitenboordmotor efficiënt door het water snijdt. De weerstand in het water is hierdoor geminimaliseerd. De Torqeedo Travel 1103 C is voorzien van een dodemanskoord, zodat je de elektrische buitenboordmotor snel kan uitschakelen in geval van nood.

De Torqeedo Travel 1103 C is IP67 gecertificeerd en uiteraard water- en stofdicht. De Torqeedo Travel 1103 is te gebruiken op boten in zoet en zout water.

Torqeedo travel 1103 C uitvoeringen

De Torqeedo Travel 1103 C elektromotor is beschikbaar met twee staartlengtes:

 • 1151-00: Torqeedo Travel 1103 CS kortstaart. De Torqeedo Travel 1103 C heeft een staartlengte van 62,5 cm en weegt 17,3 kg.
 • 1149-00: Torqeedo Travel 1103 CL langstaart. De Torqeedo Travel 1103 CL heeft een staartlengte van 75 cm en weegt 17,7 kg.

Op de Travel 1103 C motor zit 2 jaar garantie. Registreer de motor na aanschaf bij Torqeedo om de garantie te verlengen tot maar liefst 5 jaar.

Specificaties
Algemeen
Productnummer
10009061
Merk
Torqeedo
Productnaam
Torqeedo Travel 1103 CS
Stuwkracht (lbs)
110
Stuwkracht (PK)
3,-
Toepassing
Motorboten en dagzeilers (100kg+)
Vaarwater
Zoet en zout water
Geschikt voor
Recreatief
Bediening
Helmstok
Vaartijdindicator
Ja
Snelheidsregeling
Traploos
Borstelloze motor
Ja
Voedingsspanning
29,6V
Vermogen (W)
1.000
Aansluiting
Geïntregreerd
Bevestiging
Spiegelmotor
Staartlengte (cm)
63
Aanbevolen accu voor 1 uur vaartijd (kWh)
0,50
Aanbevolen accu voor 3 uur vaartijd (kWh)
1,60
Gewicht (kg)
13
Fabrieksgarantie
2 jaar
Bijlage
Klantenreviews
 1. Totaalscore
  100%

  Door Wendelien

  Op

  Goede investering; hoop ook voor lange termijn!
  Voor nu een degelijke buitenboord-motor en bevalt goed. Stil, krachtig, lichtgewicht en in handige onderdelen in elkaar te zetten.
  Goede display wat je verbruik is en hoeveel te gaan.
  Hoop op meerdere jaren plezier ervan!
 2. Totaalscore
  80%

  Door Alwin Stuit

  Op

  Goed
  De motor bevalt zeer goed, heeft genoeg power, heb er nog maar een paar keer mee gevaren dus lange termijn visie kan ik nog niet geven
  voordeel zijn ook de drie elementen, het stuurgedeelte de Lithium accu en de motor zelf, makkelijk los te koppelen en mee naar binnen te nemen
  Ik heb de vaartijd van de accu nog niet goed uitgeprobeerd om te zien of de beloofde 4 uur op halve kracht haalbaar is. Wat ik niet begrijp is dat de fabrikant zeer onduidelijk de tekst op de motor en stuurhuis heeft aangebracht namelijk oranje tekst op een grijze ondergrond ik neem aan dat ze wel reclame willen maken voor hun product maar op deze manier is het slecht leesbaar.
 3. Totaalscore
  100%

  Door Oscar

  Op

  Super blij
  Ik ben ook tevreden over de serves ,ik had een extra accu besteld als pakket.
  Ik verwachte de bestelling zoals op de site staat aangegeven.
  Die zelfde dag gebeld en het probleem was de extra accu was niet op voorraad.
  Optie was ,stuur op zonder extra accu of wachten.
  Stuur maar op dus !
  Direct geregeld en een paar dagen later had ik de extra accu ook al..
  Super
 4. Totaalscore
  100%

  Door Thijs

  Op

  Geinvesteerd voor bij me Zodiac
  Zou niet meer terug willen van deze aankoop. Gekocht voor bij me Zodiac, je verbaast je echt over de stuwkracht. Vaartijd ook prima. Kortom: top aankoop