95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2440 reviews
Zoeken

Torqeedo Cruise 4.0 R Langstaart Elektromotor

3.600,-
Waardering:
100% of 100
Merk: Torqeedo
Ca. 10PK stuwkracht 4000W Stroomverbruik 17KG gewicht
Product Usps
NIET LEVERBAAR
Korte omschrijving

De Torqeedo Cruise 4.0 R is een zeer krachtige elektromotor met een stuwkracht van 375 LBS (ca. 8-10PK). Dit maakt de motor het ideale alternatief voor een benzinemotor.

 
Plus- en minpunten
 • 375 LBS stuwkracht (ongeveer 8-10PK)
 • Perfect alternatief voor een benzinemotor
 • Ideaal om een dagje mee tot rust te komen met vrienden of familie
 • Elektromotor installatieservice© op locatie mogelijk
 • Niet geschikt voor kleine opblaasboten
Omschrijving

De Torqeedo Cruise 4.0 R is een extra krachtige elektrische buitenboordmotor met een stuwkracht van 375 LBS of 8-10PK. Hierdoor is de Torqeedo Cruise 4.0 R het perfecte alternatief voor een benzinemotor van ongeveer 8-10PK. Zo is de Torqeedo Cruise 4.0 R namelijk geschikt voor motor- en zeilboten tot wel 4.000 KG. Bovendien is deze motor erg licht in vergelijking met andere elektromotoren met hetzelfde vermogen. De Torqeedo Cruise 4.0 R weegt namelijk slechts 17,0 KG waardoor u de elektrische buitenboordmotor eenvoudig kunt vervoeren en installeren.

De Torqeedo Cruise 4.0 R wordt standaard geleverd met een gashendel, hiermee kunt u overal in uw boot gas- geven en terugnemen. Deze gashendel biedt meer vrijheid zodat u comfortabeler kunt varen. Het is echter niet mogelijk om te sturen met deze gashendel, hier dient u een stuurwiel voor te gebruiken. Dankzij de bijgeleverde connector kunt u zo gemakkelijk de Torqeedo Cruise 4.0 R verbinden aan het stuurwiel in uw boot. Een ander voordeel aan de Torqeedo Cruise 4.0 R is dat de motor is voorzien van een on-board computer met GPS. Dankzij dit heldere display kunt u bijvoorbeeld de actieradius, accucapaciteit en snelheid van de Torqeedo Cruise 4.0 R scherp in de gaten houden. Dit kunt u ook terugvinden of uw telefoon wanneer u de TorqTrac applicatie van Torqeedo heeft geïnstalleerd.

De Torqeedo Cruise 4.0 R produceert erg weinig geluid wanneer u vaart. Hierdoor kunt u comfortabel gesprekken voeren met vrienden of familie of juist helemaal tot rust komen. Bovendien is de Torqeedo Cruise 4.0 R een duurzame elektromotor, zo is de gehele motor gemaakt van sterk aluminium en is de vin is extra verstevigd. Daarnaast is de motor corrosiebestendig waardoor u met de Torqeedo Cruise 4.0 R ook in zout water kunt varen. De elektromotor is tevens IP67 gecertificeerd, dit betekent dat de motor volledig waterdicht is. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat de Torqeedo Cruise 4.0 R een zeer lange levensduur heeft.

U kunt met de Torqeedo Cruise 4.0 R ongeveer 10 uur lang varen wanneer u op laag gas vaart. Hierbij kunt u ongeveer 50 km varen. Op vol gas daarentegen kunt u ongeveer 1,5 uur varen en 16 km afleggen. Echter hangt de vaartijd en de actieradius af van veel variabelen zoals het weer en het vaarwater. U heeft twee Power 26-104 lithium accu's van Torqeedo nodig om de motor goed te laten functioneren.

Bij aanschaf van deze elektromotor is er de mogelijkheid tot installatie met de Elektromotor Installatieservice van Bootman. Ons mobiele installatieteam neemt de installatie volledig uit handen en installeren de elektromotor op locatie volgens de laatste technische eisen.

Specificaties
Algemeen
Productnummer
23-1233-00
Merk
Torqeedo
Productnaam
Torqeedo Cruise 4.0 R
Stuwkracht (lbs)
375
Stuwkracht (PK)
10,-
Toepassing
Motorboten en dagzeilers (100kg+)
Vaarwater
Zoet en zout water
Geschikt voor
Professioneel
Vaartijdindicator
Ja
Snelheidsregeling
Traploos
Borstelloze motor
Nee
Voedingsspanning
48V
Vermogen (W)
4.000
Aansluiting
Accuklemmen
Bevestiging
Spiegelmotor
Staartlengte (cm)
76
Gewicht (kg)
17
Bijlage
Klantenreviews
 1. Totaalscore
  100%

  Door Anne

  Op

  Goeie vervanger voor benzine motor
  de elektrische buitenboordmotor is krachtig genoeg voor me kleine zeilboot. Kan met goede snelheden varen en lang ook. Kan hem zeker aanbevelen!