95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Tecmate Optimate Solar 60W Zonnepaneel Druppellader

 • Koop 2 voor 241,73 per stuk en bespaar 3%
 • Koop 3 voor 239,25 per stuk en bespaar 4%
 • Koop 5 voor 236,77 per stuk en bespaar 5%
247,95
Waardering:
100% of 100
Merk: Tecmate
Product Usps
NIET LEVERBAAR
Korte omschrijving

Tecmate Optimate Solar 60W is een zonnepaneel die werkt als een acculader. Dit zonnepaneel kan alle soorten 12V Lood AGM en Gel accu's laden en onderhoudsladen.

 
Plus- en minpunten
 • Geen stopcontact nodig om accu's op te laden
 • Beschikt over waterbestendige behuizing
 • Herstelt diep ontladen accu's
 • Kan accu's zowel laden als onderhoudsladen
 • Niet geschikt voor lithium accu's
Omschrijving

De Tecmate Optimate Solar 60W is een zonnepaneel die functioneert als acculader. Het zonnepaneel kan alle 12V loodzuuraccu's laden. De Tecmate Optimate Solar 60W kan Lood, AGM en Gel accu's laden en onderhouden aan de hand van 6 stappen. Dankzij de De Tecmate Optimate Solar 60W kunt u accu's opladen zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. De acculader maakt namelijk gebruik van zonne-energie als de bron van stroom. Dit is ideaal als u bijvoorbeeld op vakantie gaat. Met het Tecmate zonnepaneel kunt u op een milieuvriendelijke manier uw accu opladen en onderhoudsladen. Het zonnepaneel laadt uw accu op aan de hand van zonne-energie, dit is een van de schoonste manieren om stroom op te wekken. De Tecmate Optimate Solar 60W kan de levensduur van uw accu aanzienlijk verlengen.

Het Tecmate Optimate Solar 60W zonnepaneel laad uw accu automatisch op in 6 stappen. Zo worden er verschillende programma's doorlopen om uw accu volledig te laden en te onderhouden. Zo kan de acculader uw accu vanaf 1V herstellen dankzij de unieke pulswerking van de acculader. De maximale laadstroom van de Tecmate Optimate Solar 60W is 3,5A in de bulkfase. Dit betekent dat de acculader optimaal functioneert op accu's met een accucapaciteit tussen 2AH en 240AH. De acculader zet de opgevangen stroom van het zonnepaneel automatisch om in stroompulsen waardoor uw accu efficiënt geladen wordt. Bovendien is de Tecmate Optimate Solar 60W een erg slimme acculader, zo monitort de acculader automatisch de sterke van de zonnestralen. Vervolgens zal de acculader de laadstroom hier automatisch op aanpassen. In de nacht functioneert de regelaar als een monitor. Zo kunt u elke 3 seconde de status van uw accu monitoren aan de hand van 3 leds.

Het Tecmate Optimate Solar 60W zonnepaneel heeft een waterdichte behuizing. Dit betekent dat u het Tecmate zonnepaneel buiten kunt gebruiken in de regen zonder schade op te lopen. Het zonnepaneel is tevens beschermt tegen omgekeerde polarisatie en kortsluiting. De acculader is gemakkelijk en veilig aan uw accu aan te sluiten dankzij de 3 meter lange laadkabel.

Specificaties

Merk en type: Tecmate Optimate Solar 60W zonnepaneel acculader
Laadspanning: 12V
Laadstroom: (bulklading) max 3,5A
Geschikt voor accutype: Alle type 12V loodzuuraccu's
Geschikt voor laden van accu's met amperage: 2Ah - 240Ah
Geschikt voor onderhoudsladen van accu's met een amperage: -
Type lader: Volautomatisch in 6 stappen
Lader programma's: Normaal opladen en onderhoudsladen
Beveiligd tegen: Omgekeerde polariteit en kortsluiting
Aansluiting op accu: Accuklemmen of schroefogen
Afmetingen: 659 x 686 x 33 mm
Isolatieklasse: IP54
Fabrieksgarantie: 3 jaar
Specificaties
Algemeen
Productnummer
10011032
Merk
Tecmate
Bijlage
Klantenreviews
 1. Totaalscore
  100%

  Door Feico Mol

  Op

  Super simpel om te installeren en werkt prima
  Ik heb deze set gekocht om de accu van een klassieker te onderhouden. De auto staat geparkeerd in een garagebox zonder elektriciteit.

  Het zonnepaneel heb ik op het platte dak geplaatst en de aansluiting met een verlengkabel door een bestaande luchtrooster naar binnen gevoerd.

  Ik heb zelf een simpel frame van hout gemaakt om het paneel op te bevestigen met een paar platte balken aan de onderkant waarop ik oude tuintegels heb gelegd als ballast. Het heeft Dundy en Eunice doorstaan de afgelopen week dus met de stevigheid en zit het wel goed.

  Eenmaal aangesloten op de accu werkt de druppelregellaar perfect, ook als de zon niet vol schijnt want heel veel stroom is er natuurlijk niet nodig.

  Wat mij betreft is dit echt een aanrader voor plekken waar het lastig of onmogelijk is om vaste stroom aan te leggen.