95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Tecmate Optimate Lithium 8S 5A Acculader

Special Price 99,- Regular Price 134,79
Waardering:
100% of 100
Merk: Tecmate
Product Usps
NIET LEVERBAAR
Korte omschrijving

De Tecmate Optimate lithium 8S 9.5A is een acculader die geschikt is voor alle 24V lithium accu's. Deze volautomatische lader kan uw accu laden en onderhouden.

 
Plus- en minpunten
 • Geschikt voor alle 24V lithium (LiFePO4 / LFP) accu's
 • Laadstroom van 5A
 • Herstelt diep ontladen accu's
 • Waterbestendige behuizing
 • Niet geschikt voor Lood, AGM of Gel accu's
Omschrijving

De Tecmate Optimate lithium 8S 5A is een volautomatische acculader die uw lithium (LiFePO4 / LFP) accu laad en onderhoud in 10 verschillende stappen. De Tecmate Optimate lithium 8S 5A past de laadsnelheid automatisch aan op basis van de omgevingstemperatuur. Dit gebeurd aan de hand van de temperatuursensor in de Tecmate Optimate lithium 8S 5A. Dit maakt de Tecmate acculader een zeer veilige acculader. Bij zeer lage temperaturen stopt de acculader automatisch met laden. Zo voorkomt de acculader schade aan uw lithium accu.

De Tecmate Optimate lithium 8S 5A beschikt over de speciale BMS restart functie. Met behulp van deze functie wordt uw accu veilig gewekt uit de slaapmodus of lage ontlading. Hierbij loopt uw accu geen risico op schade. De Tune modus zorgt er voor dat de acculader een stabiele 27.2V kracht levert aan uw accu. Zo ondersteunt de Tecmate Optimate lithium 8S 5A uw accu tijdens het oplichten, herprogrammering en probleemoplossing fases.

De Tecmate Optimate lithium 8S 5A laadt uw accu op in 10 verschillende stappen. Het laden van uw accu begint op een lage spanning van 0,5A om overladen te voorkomen. Vervolgens test en monitort de acculader de conditie van uw lithium accu. De accu zal hierna automatisch hersteld worden als deze te diep is ontladen. Als dit niet het geval is zal de acculader direct beginnen met het laadprogramma.

De acculader monitort uw lithium accu tijdens het laden zeer nauwkeurig . Het laden wordt tevens automatisch aangepast aan verschillende factoren van uw accu. Wanneer uw accu volledig is opgeladen, wordt de accu automatisch getest. Zo wordt er geanalyseerd of de accu de lading een lange periode kan vasthouden. Wanneer dit getest is gaat de Tecmate Optimate lithium 8S 5A automatisch over op het onderhoudsladen. Bij lithium accu's is het van groot belang om deze goed te onderhouden. Dit komt omdat lithium accu's kwetsbaarder zijn dan Lood, AGM of Gel accu's. Dankzij het geautomatiseerde laadprogramma verlengt de Tecmate Optimate lithium 8S 5A de levensduur van uw accu.

Specificaties

Merk en type: Tecmate Optimate Lithium 8S 5A
Laadspanning: 24V
Laadstroom: 5A
Geschikt voor accutype: Lithium (LiFePO4 / LFP) accu's
Geschikt voor laden van accu's met amperage: 2,5Ah - 100Ah
Geschikt voor onderhoudsladen van accu's met een amperage: -
Type lader: Volautomatisch in 10 stappen
Lader programma's: Normaal opladen en onderhoudsladen
Beveiligd tegen: Omgekeerde polariteit en kortsluiting
Aansluiting op accu: Accuklemmen of schroefogen
Afmetingen: 270 x 90 mm
Isolatieklasse: IP54
Fabrieksgarantie: 3 jaar
Specificaties
Algemeen
Productnummer
10011037
Merk
Tecmate
Klantenreviews
 1. Totaalscore
  100%

  Door Harold

  Op

  Werkt perfect
  Laadt mijn lifepo4 accu geheel automatisch op en onderhoudt het goed!