95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Funtubes

Funtubes

Duik in avontuur met funtubes, speciaal ontworpen voor de ware actiezoekers op het water. Voel de echte adrenalinekick terwijl je achter de boot wordt meegetrokken. Of kies ervoor om lekker te relaxen terwijl de boot je rustig meetrekt.

per pagina
8 producten
per pagina
8 producten
Funtubes

Funtubes: watersportplezier voor iedereen

Funtubes, ook wel bekend als opblaasbare tubes of banden voor achter de boot, zijn een must-have voor iedereen die op zoek is naar ontspanning of juist opwinding op het water. Ze bieden plezier en avontuur voor zowel beginners als ervaren watersporters.

Bij Bootman.nl hebben we een uitgebreid assortiment funtubes voor achter de boot, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Of je nu houdt van lekker relaxen of hoge snelheden, we hebben de perfecte funtube voor jou.

Funtubes zijn er in verschillende uitvoeringen, waarbij het grootste verschil is hoeveel personen er op kunnen. Wil je lekker in je eentje over het water scheuren, of lol beleven met vrienden of de kinderen? Het kan allemaal.

Funtube kopen? Onze tips

Verschillende funtubes kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, namelijk zittend, liggend, of op de knieën. Bij sommige funtubes kan het zelfs allemaal.

Funtubes voor kinderen

Voor kleinere kinderen is een band met gat in het midden de beste optie. Het gat in het midden van deze funtube is dicht aan de onderkant. Hierdoor kunnen kinderen in de band zitten en vallen ze er minder gemakkelijk uit.

Racen met minder LBS/PK?

Heeft je boot niet zo veel LBS of PK, maar wil je wel dat de band over het water scheurt? Dan kun je het best kiezen voor een band met een groot volume en hoog drijfvermogen. Hierdoor ligt de tube bij de start op het water. Hierdoor ontstaat er minder weerstand en heeft je boot minder kracht nodig om de tube te trekken. Een funtube met minder volume zal verder in het water zakken en hierdoor meer weerstand hebben.

Veiligheid

Bij Bootman.nl staat veiligheid hoog in het vaandel. Deze funtubes zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, zoals goede grip en stevige handvatten, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je avontuur. Er wordt geadviseerd om altijd een zwemvest te dragen.

Funtube

Voor extra veiligheid kun je een Quick Release koppeling tussen de band en het sleeptouw bevestigen. Vervolgens draag je het neopreen polsbandje om je arm. Als je van de band valt, schiet de funtube los door dit koppelingsstuk. Hierdoor voorkom je dat je wordt meegesleept en blijft de funtube bij je in de buurt.

Funtube onderhoud

Om de levensduur van je funtube te maximaliseren, is regelmatig onderhoud belangrijk. Spoel je funtube af na gebruik met zoet water om zout en vuil te verwijderen. Laat de funtube vervolgens goed drogen, om te voorkomen dat er vochtplekken of geurtjes ontstaan. Bewaar de band tenslotte op een koele en droge plaats en inspecteer regelmatig op schade.

Waar wacht je nog op? Laat de actie beginnen! Bevestig vandaag nog een Funtube achter je boot en beleef het plezier van watersport op een geheel nieuw niveau. Durf jij het aan?