Startboosters

Startboosters en jumpstarters zijn exact hetzelfde. Er zitten geen verschillen tussen, maar de termen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Dit geldt ook voor termen als: accuboosters, starthulpen, accustarters en snelstarters.

Een startbooster is een apparaat die beschikt over een kleine krachtige accu die op één moment een hoge startstroom kan leveren. Hierdoor kan een startbooster accu's opstarten die leeg zijn. Wanneer u een startbooster gaat aanschaffen kunt u kiezen voor een startbooster 12V en een startbooster 24V. Een startbooster 12V is geschikt voor voertuigen met een 12V accu. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een motor, personenauto of motorboot. Een startbooster 24V wordt voornamelijk alleen gebruikt voor vrachtwagens.

Maar waarom heeft u een startbooster nodig? Wanneer u vaak onderweg bent met een auto, boot, vrachtwagen of motor is een startbooster onmisbaar. Het kan namelijk voorkomen dat u het lampje of de radio in uw auto aan laat staan. Als u dan weer de weg op wilt zal u merken dat de auto niet meer start. Daarnaast kan de accu van een voertuig leeg raken als u het voertuig een lange tijd niet gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een motorboot in de winter. Een startbooster zal er dan voor zorgen dat u probleemloos (verder) kunt rijden of varen. Een startbooster is hierdoor ook ideaal voor op vakantie, u wilt namelijk niet dat u uw vakantie langs de kant van de weg besteedt!

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

Van hoog naar laag sorteren

Startboosters

Startbooster kopen? Hier moet u op letten!

Als u een startbooster gaat kopen zijn er een aantal belangrijke punten waar u op moet letten. Allereerst moet het voltage van de startbooster hetzelfde voltage zijn als de accu waar u de startbooster op wilt gebruiken. Daarnaast moet u rekening houden met de toepassing van de startbooster. Is de starthulp wel geschikt voor het type accu waar u over beschikt? Heeft u namelijk een lood, AGM, gel of lithium accu? Vervolgens is het van groot belang dat de startbooster beschikt over genoeg startvermogen (A) om de accu op te starten. Hoe groter de accu, hoe meer startvermogen de startbooster nodig heeft!

Welke startbooster auto, motor, boot of vrachtwagen heb ik nodig?

De startbooster die u nodig heeft voor uw voertuig hangt voornamelijk af van het vermogen van het voertuig. Dit vermogen wordt uitgedrukt in PK. Hoe hoger het PK, hoe meer vermogen de auto starthulp nodig heeft om de accu op te starten. Een vrachtwagen heeft dus een startbooster nodig met veel hoger vermogen dan een motor of personenauto. Daarnaast hebben dieselauto's lastiger om op te starten dan benzineauto's waardoor u een grotere diesel startbooster nodig heeft. Wij raden u de Tacklife T6 aan als beste startbooster motorfiets en startbooster auto. Voor grotere auto's, zoals een SUV of bestelbusje, raden we u de de Tacklife T8 Max aan. Vrachtwagens en motorboten hebben een hoger startvermogen nodig waardoor we voor deze voertuigen de Powerstart 800 en Powerstart 1224 aanraden als beste startbooster vrachtwagen. Dit is namelijk een professionele startbooster. Let wel op, controleer voor aankoop altijd zelf of de startbooster geschikt is voor uw voertuig.

 

 

Startbooster gebruiken? Deze stappen moet u doorlopen!

Voordat u de startbooster gaat gebruiken raden we u aan om het desbetreffende voertuig uit te zetten. Zo voorkomt u namelijk elektronische schade aan het voertuig. Nadat het voertuig uit staat kunt u de startboosterkabels aansluiten op de lege accu. Dit doet u door de rode kabel aan te sluiten op de pluspool (+) en daarna de zwarte kabel aan te sluiten op de minpool (-). Wanneer de kabelklemmen goed zijn aangesloten kunt u de startbooster aanzetten. Tijdens dit proces zal de starthulp een startbooster test uitvoeren. Vervolgens start u de auto weer en kunt u (verder) rijden!

Hoe moet u een startbooster opladen en hoe vaak moet u een startbooster opladen?

Een startbooster opladen is erg makkelijk, maar moet wel juist gebeuren. Het opladen van een startbooster doet u aan de hand van een 230V stekkerplug. Deze spanning komt uit het stopcontact van uw huis en de stekkerplug wordt in de meeste gevallen standaard bijgeleverd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Tacklife T6 startbooster. Hoe vaak u een startbooster moet opladen, hangt af van het gebruik. De meeste startboosters kunt u 20-30 keer achter elkaar gebruiken voordat deze weer moet worden opgeladen. Echter raden we u altijd aan om na intensief gebruik de startbooster op te laden zodat u nooit met een lege starthulp komt te staan.