95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Startboosters

Startboosters

Ben je vaak onderweg? Of staat jouw voer- of vaartuig regelmatig een tijdje stil? Voorkom verrassingen met een startbooster! Een startbooster is een starthulp die lege accu's kan opstarten. Zo kun je snel weer op pad.

per pagina
13 producten
Powerstart 1224 Startbooster
Waardering:
100% of 100
950,-
Tacklife T6 Startbooster
Waardering:
97% of 100
89,-
NOCO Boost Sport GB20 Startbooster
Waardering:
100% of 100
99,-
NOCO Boost Plus GB40 Startbooster
Waardering:
95% of 100
119,-
Powerstart 700 Startbooster
Waardering:
100% of 100
445,-
NOCO Boost XL GB50 Startbooster
Waardering:
100% of 100
175,-
  • Beste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
NOCO Boost X GBX45 Startbooster
Waardering:
100% of 100
158,-
NOCO Boost X GBX75 Startbooster
Waardering:
100% of 100
289,-
NOCO Boost X GBX155 Startbooster
Waardering:
100% of 100
399,-
per pagina
13 producten
Startboosters

Wat is een startbooster?

Een startbooster is een apparaat dat beschikt over een kleine krachtige accu die op één moment een hoge startstroom kan leveren. Hierdoor krijgt de lege accu een oppepper en kan een startbooster accu's opstarten die helemaal leeg zijn.

Startboosters en jumpstarters zijn exact hetzelfde. Er zitten geen verschillen tussen, maar de termen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Dit geldt ook voor termen als: accuboosters, starthulpen, accustarters en snelstarters.

Waarom een startbooster kopen?

Waarom heb je een startbooster nodig? Wanneer je vaak onderweg bent met een auto, boot, vrachtwagen of motor is een startbooster onmisbaar. Het kan namelijk voorkomen dat je het lampje of de radio in de auto aan laat staan. Als je dan weer de weg op wil, zal je merken dat de auto niet meer start. Daarnaast kan de accu van een voertuig leeg raken als je het voertuig een lange tijd niet gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een motorboot in de winter. Een startbooster zal er dan voor zorgen dat je probleemloos (verder) kunt rijden of varen. Een startbooster is hierdoor ook ideaal voor op vakantie, je wilt namelijk niet dat je de vakantie langs de kant van de weg besteedt!

Startbooster kopen? Hier moet je op letten!

Als je een startbooster gaat kopen zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten.

Voltage

Allereerst moet het voltage van de startbooster hetzelfde zijn als dat van de accu waar je de startbooster op wilt gebruiken. Wanneer je een startbooster gaat aanschaffen kun je kiezen voor een startbooster 12V en een startbooster 24V. Een startbooster 12V is geschikt voor voertuigen met een 12V accu. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een motor, personenauto of motorboot. Een startbooster 24V wordt voornamelijk alleen gebruikt voor vrachtwagens.

Type accu

Daarnaast moet je rekening houden met de toepassing van de startbooster. Is de starthulp wel geschikt voor het type accu waar je over beschikt? Heb je namelijk een lood, AGM, gel of lithium accu? Een lithium accu kun je alleen starten met een lithium startbooster.

Vermogen

Vervolgens is het van groot belang dat de startbooster beschikt over genoeg startvermogen (A) om de accu op te starten. Hoe groter de accu, hoe meer startvermogen de startbooster nodig heeft.

Welke startbooster voor auto, motor, boot of vrachtwagen heb ik nodig?

De startbooster die je nodig hebt voor jouw voertuig hangt voornamelijk af van het vermogen van het voertuig. Dit vermogen wordt uitgedrukt in PK. Hoe hoger het aantal PKs, hoe meer vermogen de auto starthulp nodig heeft om de accu op te starten. Een vrachtwagen heeft dus een startbooster nodig met veel hoger vermogen dan een motor of personenauto. Daarnaast hebben dieselauto's lastiger om op te starten dan benzineauto's waardoor je een grotere diesel startbooster nodig hebt. Wij raden de Tacklife T6 aan als beste startbooster motorfiets en startbooster auto. Voor grotere auto's, zoals een SUV of bestelbusje, raden we de Tacklife T8 Max aan. Vrachtwagens en motorboten hebben een hoger startvermogen nodig waardoor we voor deze voertuigen de Powerstart 800 en Powerstart 1224 aanraden als beste startbooster vrachtwagen. Dit is namelijk een professionele startbooster. Let wel op, controleer voor aankoop altijd zelf of de startbooster geschikt is voor jouw voertuig.

 

 

Startbooster gebruiken? Deze stappen moet je doorlopen!

  1. Zet het voertuig uit voordat je de startbooster gaat gebruiken. Zo voorkom je namelijk elektronische schade aan het voertuig.
  2. Sluit de rode kabel aan op de pluspool (+).
  3. Sluit de zwarte kabel aan op de minpool (-).
  4. Zet de startbooster aan. Tijdens dit proces zal de starthulp een startbooster test uitvoeren.
  5. Vervolgens start je het voertuig.
  6. Wanneer het voertuig is gestart, koppel je de startbooster los van de accu in omgekeerde volgorde. Zet de startbooster uit en koppel eerst de zwarte kabel los, vervolgens de rode.
  7. Je bent weer klaar om te gaan!

Hoe moet je een startbooster opladen en hoe vaak moet je een startbooster opladen?

Een startbooster opladen is erg makkelijk, maar moet wel juist gebeuren. Het opladen van een startbooster doe je aan de hand van een 230V stekkerplug. Deze spanning komt uit het stopcontact van je huis en de stekkerplug wordt in de meeste gevallen standaard bijgeleverd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Tacklife T6 startbooster. Hoe vaak je een startbooster moet opladen, hangt af van het gebruik. De meeste startboosters kun je 20-30 keer achter elkaar gebruiken voordat deze weer moet worden opgeladen. Echter raden we altijd aan om na intensief gebruik de startbooster op te laden zodat je nooit met een lege starthulp komt te staan.