Uw bestelling kan één werkdag later bezorgd worden dan normaal. Uw bestelling wordt net zo snel verwerkt als altijd, en ook onze klantenservice staat voor u klaar. Lees alles

Gel accu's

Een gel accu is dieper te ontladen dan een loodaccu en AGM accu. Een gel accu kunt u tot circa 80% ontladen. Dit is ca. 30% meer dan loodaccu's en 10% meer dan AGM accu's. Gel accu's zijn verkrijgbaar in variërende amperages. Zo kunt u een gel accu met een lager amperage gebruiken voor bijvoorbeeld uw scootmobiel en een gel accu met een hoger amperage als extra stroomvoorziening in uw boot.

Een gel accu is een semi-tractie accu, waarin een gel substantie zit. Hierdoor klotst de accu niet en is deze trilvast. Een gel accu kunt u dankzij deze substantie dieper ontladen en gaat hierdoor ook langer mee dan een AGM of loodaccu.

Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gel accu’s

Gel accu’s hebben een nieuwere techniek dan traditionele loodaccu’s en AGM accu’s. Het werkt nog wel als een traditionele loodaccu, maar er zit geen zuur meer tussen de platen in de accu. Het zuur is vervangen door een gel, waardoor een gel accu veel meer voordelen heeft. Door de gel substantie heeft een gel accu geen gasvorming en klotst de accu niet. Hierdoor kunt u de gel accu op elke manier plaatsen. Een gel accu is dan ook onderhoudsvrij en volledig afgesloten. Een gel accu kan dankzij deze techniek diep ontladen worden.

Bij een gel accu voegt men siliconen elementen aan het zuur. Hierdoor krijgt het zuur in de gel accu en gelei vorm en klotst deze dus niet meer. Tevens kan een gel accu hierdoor niet meer lekken waardoor een gel accu ook een stuk veiliger is.

Als u een gel accu een tijdje niet gebruikt, tijdens bijvoorbeeld de winter, is het verstandig om de gel accu om een bepaalde tijd bij te laden. Een gel accu heeft namelijk een bepaalde zelfontlading waardoor de capaciteit lager wordt. Als u de gel accu dus niet onderhoudt kan dit schadelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om de gel accu om circa de 2 maanden te onderhouden om uw gel accu in een goede conditie te houden.

Er zijn verschillende merken gel accu’s in het assortiment te vinden. Het merk Victron heeft gel accu’s van een hoge kwaliteit en tevens zijn zijn Victron gel accu’s zeer geschikt voor technische setups. Dyno heeft een breed assortiment aan gel accu’s met een goede kwaliteit. Het merk Solarfam heeft een klein assortiment aan gel accu’s, maar heeft de beste prijs/kwaliteitverhouding binnen het assortiment.