Uw bestelling kan één werkdag later bezorgd worden dan normaal. Uw bestelling wordt net zo snel verwerkt als altijd, en ook onze klantenservice staat voor u klaar. Lees alles

AGM accu's

AGM accu's zijn dieper te ontladen dan loodaccu's. AGM accu's kunt u tot circa 70% ontladen. Dit is ca. 20% meer dan traditionele loodaccu's. AGM accu's zijn verkrijgbaar in verschillende amperages. Zo kunt u een AGM accu met een laag vermogen gebruiken voor bijvoorbeeld uw caravanmover en een AGM accu met een hoger vermogen voor uw zonnepanelen.

AGM accu's beschikken over een unieke substantie in vergelijking met andere semi-tractie-accu's. AGM staat voor 'Absorbed Glass Matt'. Dit betekent dat er een absorberend gaasje in de AGM accu zit die ervoor zorgt dat het zuur niet los in de AGM accu dwaalt. Hierdoor kan een AGM accu dieper ontladen worden en is die klotsvrij. Tevens is een AGM accu lekvrij, trilvast en is een AGM accu onderhoudsvrij. Let er wel op dat wanneer u een AGM accu voor een langere periode dan 2 maanden niet gebruikt, u deze volledig opgeladen opbergt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

AGM Accu’s

AGM accu’s hebben een nieuwere techniek dan de traditionele loodaccu’s. Het proces in de AGM accu is wel nog steeds een lood-zuur reactie. De AGM accu bevat platen gemaakt van lood en zuur. Door de Absorbed Glass Matt zit het zuur niet meer los in de AGM accu. Deze soort van sponzen zuigen het zuur op zodat het niet meer los in de AGM accu zit. Dankzij deze techniek is de AGM accu dus lekvrij en klotst deze niet meer. Hierdoor kunt u een AGM accu op verschillende posities plaatsen. Tevens is heirdoor een AGM accu gemakkelijker te vervoeren, aangezien het zuur niet meer los zit en een AGM accu dus niet klotst.

Door de ‘sponzen’ zit het zuur niet meer los in de AGM accu. Hierdoor kan een AGM accu niet zomaar gaan lekken. Een AGM accu produceert geen gas. Bij een loodaccu moet u letten op de gassen die vrijkomen, aangezien deze kunnen zorgen voor een explosie, maar bij een AGM accu gebeurt dit niet meer waardoor een AGM accu veiliger is. Tevens is een AGM accu onderhoudsvrij, wat zorgt voor een langere levensduur. De glasmat zorgt er tevens voor dat de platen recht blijven. Dit zorgt ervoor dat de AGM accu een langere levensduur heeft en diep kan ontladen.

Wij raden u aan om de AGM accu om de zoveel tijd op te laden. Een AGM accu heeft namelijk een zelfontlading waardoor de AGM accu leger wordt als u deze niet gebruikt. Om uw AGM accu in een goede conditie te houden, is het verstandig om deze om de 2 maanden op te laden aan uw acculader. Zo voorkomt u schade aan uw AGM accu. In een AGM accu zitten drukventielen. De drukventielen gaan in werking als de druk te hoog wordt in een AGM accu. De ventielen zorgen er zo voor dat de druk in de AGM accu teruggebracht wordt naar een goed niveau. Bij normaal gebruik van een AGM accu zal dit niet snel gebeuren, maar zo heeft de AGM accu een betere bescherming.

Er zijn verschillende soorten AGM accu’s verkrijgbaar. Zo zijn er Victron AGM accu’s van een hoge kwaliteit en die geschikt zijn voor volledige technische setups. Het merk Dyno heeft een breed assortiment aan AGM accu’s met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het merk Solarfam heeft een kleiner assortiment aan AGM accu’s, maar heeft de beste prijs/kwaliteitverhouding in het assortiment.