Uw bestelling kan één werkdag later bezorgd worden dan normaal. Uw bestelling wordt net zo snel verwerkt als altijd, en ook onze klantenservice staat voor u klaar. Lees alles

Accu's

Semi-tractie accu's zijn te verdelen in verschillende soorten. Zo is een loodaccu de voordeligste optie, maar is deze het minst duurzaam en het minst gebruiksvriendelijk waardoor een loodaccu over het algemeen niet de beste keuze is. Betere soorten accu's, in vergelijking met de accusoort lood, zijn AGM accu's, gel accu's en lithium accu's. De kwaliteit loopt op per soort, aangezien er per soort een andere soort samenstelling is van de cellen. Door deze verschillen in de cellen verschilt het per soort accu tot hoever deze te ontladen is. Zo is het type lood tot circa 50% te ontladen, het type AGM te ontladen tot circa 70%, een type gel te ontladen tot circa 80% en een type lithium tot circa 95%. Onder andere om deze reden is lithium een populaire keuze. Deze soort is ook nog te onderscheiden in li-ion accu's en LiFePO4 accu's.

Semi-tractie accu's zijn accu's die voor een langere tijd een constante spanning kunnen leveren. Zo kunt u semi-tractie accu's gebruiken voor bijvoorbeeld uw caravan, boot, caravanmover of elektrische buitenboordmotor. Hiernaast kunt u een semi-tractie accu ook gebruiken als extra stroomvoorziening of verwerken in een setup met omvormer. Zo is er voor ieder doeleinde een bijpassende semi-tractie accu.

Tonen als Foto-tabel Lijst

86 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

86 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Accu’s

Semi-tractie accu’s worden ook wel deep-cycle accu of start-lichtaccu’s genoemd. Deze naam komt van het feit dat een semi-tractie accu gebruikt kan worden om verlichting van stroom te voorzien. De loodplaten in een semi-tractie accu zorgen dat de stroom stabiel kan worden af gegeven waardoor een semi-tractie accu diep kan ontladen.

Het cyclisch vermogen van een semi-tractie accu geeft aan hoe vaak een semi-tractie accu opgeladen en ontladen kan worden. Als een semi-tractie accu een hoog cyclisch vermogen heeft, dan gaat een semi-tractie lang mee. Dus hoe hoger het cyclische vermogen van een semi-tractie accu, hoe langer de levensduur van een semi-tractie accu. Hoe diep een semi-tractie kan ontladen heeft hier niet mee te maken. De ontlaadbaarheid van een semi-tractie accu ligt aan het soort accu.

Een semi-tractie accu wordt vaak als leeg geconstateerd als deze niet meer dan 80% van de totale voltage kan leveren. Bijvoorbeeld een semi-tractie accu van 12 volt wordt als leeg gezien wanneer deze onder 9,6 volt komt.

Er zijn verschillende merken semi-tractie accu’s beschikbaar. Zo heeft het merk Dyno verschillende soorten semi-tractie accu’s verkrijgbaar met verschillende amperages. Het merk Dyno heeft semi-tractie accu’s met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Het merk Victron heeft semi-tractie accu’s met een sterke kwaliteit en zijn gespecialiseerd om in technische setups te verwerken. Het merk Rebelcell heeft li-ion semi-tractie accu’s die gericht zijn op de vissers. Zo zijn de kleine semi-tractie accu’s van Rebelcell geschikt voor bijvoorbeeld een voerboot. Als laatst is er het merk Solarfam. Solarfam heeft binnen het assortiment een kleinere keuze semi-tractie accu’s, maar heeft de sterkste prijs/kwaliteit verhouding.