95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Marifoons met AIS

Marifoons met AIS

Onze Marifoons met AIS hebben een ingebouwde splitter waardoor de marifoonantenne zowel VHF- als AIS-signalen doorgeeft. Alle inbouw marifoons met AIS zijn ook uitgerust met Atis en DSC (klasse D). Een marifoon met AIS is niet alleen erg praktisch op binnenwateren en zee, maar ook op drukke waterwegen of plekken met veel beroepsvaart hebt u veel aan deze functie.

Niet alleen inbouw marifoons met een scherm zijn beschikbaar met AIS, ook blackbox VHF's zijn er vaak mee uitgerust. Koppel uw marifoon met het NMEA 0183 of 2000 netwerk om (AIS-)gegevens uit te wisselen met uw boordapparatuur. AIS marifoons verschillen onder andere in: aantal stations, plotterscherm en model (blackbox of opbouw).

Let op: niet alle AIS marifoons zijn uitgerust met GPS. Om uw positie met het DSC-signaal mee te zenden, dient dan een externe GPS-ontvanger aangesloten te worden.

Vanaf 1 januari 2024 mogen bepaalde kanalen op marifoons niet meer worden gebruikt in Nederland. Dit heeft gevolgen voor het gebruik van de marifoon. Let op: Alle marifoons moeten worden her-geprogrammeerd. Helaas is dit (nog) niet mogelijk bij ons. Bent u woonachtig in België? Dan is het sinds 1 januari 2023 niet toegestaan om de gewijzigde kanalen te gebruiken.

per pagina
2 producten
per pagina
2 producten