95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Tweede Pinksterdag zijn wij gesloten. dinsdag 21 mei staan wij weer voor je klaar.

Inbouwmarifoons

Inbouwmarifoons

Ontdek onze collectie inbouwmarifoons, de onmisbare communicatiehub voor elke serieuze watersportliefhebber. Of je nu een ervaren kapitein bent of net begint met het verkennen van de waterwegen, een inbouwmarifoon biedt betrouwbare communicatie en geavanceerde functies die de veiligheid en coördinatie aan boord verbeteren.

VDES inbouwmarifoon kopen?

Vanaf 1 januari 2024 mogen bepaalde kanalen op marifoons niet meer worden gebruikt in Nederland. Dit heeft gevolgen voor het gebruik van de marifoon. Let op: Alle marifoons moeten worden her-geprogrammeerd. Helaas is dit (nog) niet mogelijk bij ons. Ben je woonachtig in België? Dan is het sinds 1 januari 2023 niet toegestaan om de gewijzigde kanalen te gebruiken.

per pagina
6 producten
per pagina
6 producten
Inbouwmarifoons

Wat is een inbouwmarifoon?

Een inbouwmarifoon is een vast gemonteerd maritiem communicatiesysteem dat permanent in het vaartuig is geïnstalleerd. In tegenstelling tot draagbare handmarifoons, wordt een inbouwmarifoon permanent geïnstalleerd in het navigatiepaneel van het schip. Inbouw marifoons zijn ontworpen voor langdurig gebruik en zijn vaak gekoppeld aan het elektrische systeem.

Voordelen van een inbouwmarifoon

Vaste marifoons hebben enkele voordelen tegenover handmarifoons:

  • Bereik: Inbouwmarifoons hebben een groter zendvermogen (25W) dan de losse varianten, waardoor ze beter bereik hebben.
  • Geavanceerde functies voor optimale veiligheid: Inbouwmarifoons zijn vaak uitgerust met geavanceerde functies zoals Digital Selective Calling (DSC), GPS-navigatie en automatische noodsignalen. Deze functies verbeteren de veiligheid en coördinatie tijdens je reizen.
  • Betrouwbaarheid en duurzaamheid: Een inbouwmarifoon is permanent aan boord gemonteerd. Hierdoor is het minder vatbaar voor schade of verlies. Het biedt een betrouwbare communicatieoplossing die bestand is tegen de uitdagingen van langere zeereizen.
  • Uitbreidingsmogelijkheden met extra functies: Veel inbouwmarifoons kunnen worden uitgebreid met extra functies, zoals AIS (Automatic Identification System), waarmee je andere schepen kunt identificeren en hun bewegingen kunt volgen.
  • Audio output: De audio-output van inbouwmarifoons is beter dan dat van de handheld varianten.

ATIS en DSC

Al onze inbouw marifoons beschikken zowel over ATIS als klasse D DSC. Je kunt met de ingebouwde marifoon dus varen op zee en binnenwateren. Om deze klasse marifoons te bedienen, heb je een Marcom-B certificaat nodig als je gebruik wilt maken van de DSC-functie. Heb je geen Marcom-B certificaat? Dan kun je deze functie gewoon uitzetten.

Upgrade je vaarervaring met onze collectie inbouwmarifoons. Kies voor geavanceerde communicatie en veiligheidstechnologiën, en vaar met vertrouwen de horizon tegemoet!