95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Handmarifoons

Handmarifoons

Ontdek onze uitgebreide collectie handmarifoons, de essentiële metgezel voor iedereen die serieus met pleziervaart bezig is. Of je nu een bedreven schipper bent of net begint met je avontuur op het water, een handmarifoon is een onmisbaar communicatiemiddel dat je veiligheid en gemoedsrust biedt tijdens elke reis.

VDES handmarifoon kopen?

Vanaf 1 januari 2024 mogen bepaalde kanalen op marifoons niet meer worden gebruikt in Nederland. Dit heeft gevolgen voor het gebruik van de marifoon. Let op: Alle marifoons moeten worden her-geprogrammeerd. Helaas is dit (nog) niet altijd mogelijk bij ons. Ben je woonachtig in België? Dan is het sinds 1 januari 2023 niet toegestaan om de gewijzigde kanalen te gebruiken. Veel handmarifoons in ons assortiment zijn her-geprogrammeerd conform het VDES. Raadpleeg hiervoor de plus- en minpunten bij het artikel.

per pagina
5 producten
Cobra HH 600 Handmarifoon
Waardering:
81% of 100
Special Price 219,- Regular Price 299,-
per pagina
5 producten
Handmarifoons

Wat is een handmarifoon?

Een handmarifoon is een handheld maritieme radio-communicatieapparaat, specifiek ontworpen voor gebruik op het water. Handmarifoons zijn compact, waterdicht en gemakkelijk draagbaar, waardoor ze perfect zijn voor zowel recreatieve zeilers als professionele kapiteins.

Dankzij dit zend- en ontvangapparaat kun je communiceren met verschillende schepen, maar ook met de nooddiensten, sluismeester, havenmeester en verkeersposten. Een handmarifoon zorgt dus voor zowel veiligheid als gemak tijdens het varen. Zo kun je hulp inschakelen wanneer u problemen ondervindt tijdens het varen of overleggen met de havenmeester waar je de boot kunt aanmeren.

handmarifoon

Waarom heb je een handheld marifoon nodig?

Een handheld marifoon zorgt er dus voor dat je veiliger kunt varen. Maar waarom heb je een handmarifoon nodig en kunt je niet gewoon een telefoon gebruiken? De voornaamste reden is dat het vaak voorkomt dat je geen bereik hebt op het water. Bij een noodgeval kun je dan niemand bereiken. Daarnaast weten andere boten niet direct dat je in een noodsituatie bent beland wanneer je iemand belt met een telefoon. Wanneer je een noodoproep plaats met een handmarifoon, weten omliggende boten en schepen dit wel.

Hier zijn nog enkele redenen waarom een handmarifoon een onmisbaar instrument is:

  • Noodcommunicatie: In geval van een noodsituatie op het water, biedt een handmarifoon directe communicatie met hulpdiensten en andere schepen in de buurt. Door de unieke ATIS code weten zei ook direct wie de oproep doet.
  • Navigatie en coördinatie: Handmarifoons helpen je bij het coördineren van activiteiten met andere schepen, het melden van obstakels en het verkrijgen van cruciale navigatie-informatie.
  • Weerwaarschuwingen: Veel handmarifoons zijn uitgerust met functies voor het ontvangen van weerberichten, zodat je altijd op de hoogte bent van veranderende omstandigheden.

Is een handmarifoon verplicht?

Een handmarifoon is in Nederland niet verplicht voor pleziervaartuigen met een lengte van minder dan 20 meter. Voor België is dit 7 meter. Alle andere schepen moeten verplicht een handmarifoon of vaste marifoon aan boord hebben. Zelfs als je al een radar aan boord hebt, ben je verplicht om ook een marifoon aan te schaffen.

In veel landen is het gebruik van een handmarifoon niet alleen aan te raden, maar zelfs verplicht voor pleziervaartuigen van een bepaalde grootte. Controleer altijd de lokale regelgeving om ervoor te zorgen dat je voldoet aan de vereisten van de waterautoriteiten.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hand marifoon?

Bij het kiezen van de juiste mobiele marifoon voor jou is het belangrijk om op verschillende kenmerken te letten:

  • Waterbestendigheid en drijfvermogen: Bekijk de waterbestendigheidscertificering van de handmarifoon om verassingen te voorkomen en de duurzaamheid te garanderen. De meeste hand marifoons blijven drijven. Een fijne zekerheid voor wanneer deze onverhoopt overboord valt.
  • Bereik: Het zendvermogen is één van de belangrijkste kenmerken van een. Dit geeft namelijk aan tot hoever van andere boten jij berichten kunnen zenden en ontvangen. Kies een handmarifoon met voldoende bereik voor je specifieke behoeften en de wateren waarin je vaart. Heb je een groot bereik nodig? Dan is de beste handmarifoon een marifoon met een hoog zendvermogen (W).
  • Batterijduur: Controleer de accucapaciteit, vooral als je van plan bent langere reizen te maken. Sommige handmarifoons bieden oplaadbare batterijen voor extra gemak.
  • Audio output: De audio-output van een marifoon handheld bepaald de kwaliteit van het verzenden en ontvangen van berichten.
  • Extra functies: Overweeg extra functies zoals GPS, DSC (Digital Selective Calling), en ingebouwde noodsignalen voor een verhoogd niveau van veiligheid. Ben je van plan om op zee te varen? Dan raden we aan om een handmarifoon met DSC aan te schaffen. DSC zorgt er namelijk voor dat je noodoproepen kunt maken op zee. Dit is wel zo prettig wanneer je op zee vaart.

Certificaten

Heb je een marifoon aan boord? Dan moet ten minste één persoon aan boord het Basiscertificaat Marifonie in bezit hebben. Met het Basiscertificaat Marifonie mag je zowel een inbouwmarifoon als en portable marifoon bedienen.

Wil je een combi marifoon DSC klasse-D bedienen? Dan is een Marcom-B certificaat of SRC (Short Range Certificate) verplicht. Wil je wereldwijd kunnen communiceren? Dan heb je het Marcom-A certificaat nodig.

Kies uit onze uitgebreide selectie handmarifoons en maak je tocht veiliger en plezieriger dan ooit tevoren. Veilig varen begint hier!