Handmarifoons

Een handmarifoon is een erg compacte marifoon en kan worden gebruikt voor zowel professionele vaart als pleziervaart. In een professionele setting worden handmarifoons gebruikt in combinatie met een inbouwmarifoon. Bij pleziervaart heeft u vaak genoeg aan enkel de handmarifoon om voor extra veiligheid te zorgen tijdens het varen.

Al onze handmarifoons zijn voorzien van Atis en zelfstandig gebruik is toegestaan op pleziervaartuigen tot een lengte van 20m. Het voordeel van een handmarifoon met Atis is dat handmarifoons een stuk compacter en voordeliger zijn dan inbouw marifoons. Sommige handheld marifoons werken ook met DSC of GPS. Dit zorgt ervoor dat u met deze handmarifoon met GPS ook op zee kunt varen. Bij de handmarifoon krijgt u standaard een riemclip, accu en oplader meegeleverd. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om op vele handmarifoons een extra handset aan te sluiten, waardoor u uw handen volledig vrij hebt aan boord.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Handmarifoons

Wat is een handmarifoon?

Een handmarifoon is een handheld apparaat waarbij u maritiem kunt communiceren. Dankzij dit zend- en ontvangapparaat kunt u communiceren met verschillende schepen, maar ook met de sluismeester, havenmeester en verkeersposten. Een handmarifoon zorgt dus voor zowel veiligheid als gemak tijdens het varen. Zo kunt u hulp inschakelen wanneer u problemen ondervindt tijdens het varen of overleggen met de havenmeester waar u de boot kunt aanmeren.

Waarom heeft u een handmarifoon nodig?

Een handmarifoon zorgt er dus voor dat u veiliger kunt varen, maar waarom heeft u een handmarifoon nodig en kunt u niet gewoon uw telefoon gebruiken? De voornaamste reden is dat het vaak voorkomt dat u geen bereik heeft op het water. Bij een noodgeval kunt u dan niemand bereiken. Daarnaast weten andere boten niet direct dat u in een noodsituatie bent beland wanneer u iemand belt met een telefoon. Wanneer u een noodoproep plaats met een handmarifoon, weten omliggende boten en schepen dit wel.

handmarifoon Handmarifoon kopen? Hier moet u op letten!

Het kopen van een handheld marifoon kan een erg lastig proces zijn. Zo zijn er honderden verschillende marifoons die allemaal net iets anders zijn. Handmarifoons zijn voornamelijk bedoeld voor pleziervaart in tegenstelling tot vaste marifoons. Wanneer u ook op zee wilt varen raden we u aan om een handmarifoon aan te schaffen met DSC. DSC zorgt er namelijk voor dat u noodoproepen kunt maken op zee. Dit is wel zo prettig wanneer u op zee vaart.

Handmarifoons onderscheiden zich onder andere door verschil in audio-output, accuduur, zendvermogen en of ze blijven drijven. De audio-output van een marifoon handheld bepaald de kwaliteit van het verzenden en ontvangen van berichten. De accuduur geeft aan hoe lang de marifoon mee gaat, als u maar een paar uur vaart per dag heeft u dus geen grote accu nodig. Het zendvermogen is één van de belangrijkste kenmerken van een marifoon waar u een keuze in dient te maken. Dit geeft namelijk aan tot hoever van andere boten u berichten kunt zenden en ontvangen. Heeft u behoeften aan een groot bereik? Dan is de beste handmarifoon een marifoon met een hoog zendvermogen (W).

Is een handmarifoon verplicht?

Een handmarifoon is in Nederland niet verplicht voor pleziervaartuigen met een lengte van minder dan 20 meter, in België is dit 7 meter. Alle andere schepen moeten verplicht een handmarifoon of vaste marifoon aan boord hebben. Zelfs als u al een radar aan boord heeft, bent u verplicht om ook een marifoon aan te schaffen.