95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2421 reviews
Zoeken

Marifoons

Marifoons

Op deze pagina is alles te vinden over marifoons en de accessoires. Alle marifoons zijn voorzien van ATIS. Je kunt kiezen uit een handmarifoon en een inbouwmarifoon. Handmarifoons zijn toegestaan voor pleziervaartuigen tot een lengte van 20m. Het voordeel van een handmarifoon is dat je hem altijd bij de hand kunt hebben, omdat de marifoon nergens aan vast zit. Het voordeel is ook nog eens dat een handmarifoon een stuk goedkoper is dan een inbouwmarifoon. Inbouwmodellen worden gebruikt op zee en binnenwateren. Inbouwmarifoons zijn luxer dan handmarifoons. Zo hebben ze een groter zendvermogen, betere audio en meer functies.

Bij het halen van een marifooncertificaat is het mogelijk om gebruik te maken van alle modellen hand en inbouwmarifoons. Let er wel op dat als je de DSC-functie wilt gebruiken, je het Marcom-B certificaat nodig hebt. Wil je een model met DSC aanschaffen, maar heb je geen Marcom-B? Geen probleem: Je kunt de DSC-functie gewoon uitschakelen.

VDES marifoon kopen?

Vanaf 1 januari 2024 mogen bepaalde kanalen op marifoons niet meer worden gebruikt in Nederland. Dit heeft gevolgen voor het gebruik van de marifoon. Let op: Alle marifoons moeten worden her-geprogrammeerd. Helaas is dit (nog) niet mogelijk bij ons. Ben je woonachtig in België? Dan is het sinds 1 januari 2023 niet toegestaan om de gewijzigde kanalen te gebruiken. De meeste marifoons in ons assortiment zijn her-geprogrammeerd conform het VDES.

Pagina
per pagina
36 producten
Cobra HH 600 Handmarifoon
Waardering:
81% of 100
Special Price 219,- Regular Price 299,-
Cobra F77B Marifoon
Waardering:
96% of 100
249,99
Icom IC-M37 Handmarifoon
Waardering:
100% of 100
215,-
Standard Horizon HX-210E Handmarifoon
Waardering:
100% of 100
120,-
Icom IC-M400BBE Marifoon
Waardering:
50% of 100
519,-
Standard Horizon HX-40E Handmarifoon
Waardering:
100% of 100
135,-
Standard Horizon GX-2400E Marifoon
Waardering:
100% of 100
499,-
  • Beste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
Standard Horizon HX-400E Handmarifoon
Waardering:
100% of 100
239,-
Icom IC-M605 Euro Marifoon
Special Price 899,- Regular Price 1.040,60
Standard Horizon HX-890E Handmarifoon
Waardering:
100% of 100
259,-
Standard Horizon GX-6000E Marifoon
Waardering:
100% of 100
599,-
Standard Horizon GX-1400GPS Marifoon
Waardering:
100% of 100
199,-
Supergain Crow Marifoonantenne
Waardering:
100% of 100
60,-
Supergain Elba Marifoonantenne
Waardering:
80% of 100
70,-
Supergain Target Marifoonantenne
Waardering:
93% of 100
50,-
Glomex marifoon Noodantenne
Waardering:
80% of 100
129,-
Glomex AIS Splitter
Waardering:
80% of 100
85,-
Marifoonkabel Coax (20m)
Waardering:
100% of 100
44,95
Kabeladapter PL 259
Waardering:
100% of 100
14,50
Glomex RA106 Marifoonantenne (RVS)
Waardering:
90% of 100
55,-
Mastbeugel RA106
Waardering:
100% of 100
22,-
Pagina
per pagina
36 producten
Marifoons

Marifoon kopen? Online & Winkel

Welke marifoon heb ik nodig? Bekijk onze keuzehulp video

Verplichtingen

Een marifoon is een veiligheidsmiddel aan boord van een boot. Het woord is afgeleid van de woorden maritiem en communicatie. Met een marifoon kunt u gemakkelijk contact leggen met anderen, zoals: schepen, sluismeesters, havenmeesters en verkeersposten. Het vergroot uw veiligheid, met name op drukke vaarwegen en zijn verplicht voor alle schepen, behalve pleziervaartuigen die kleiner zijn dan 20 meter. Ook bij een radar aan boord is een marifoon nog steeds verplicht.

Marifoon certificaten en registratie

Na aanschaf kunt u deze nog niet gelijk gebruiken. Het is verplicht om in bezit te zijn van het Basiscertificaat Marifonie. Als u beschikt over dit certificaat kunt u zowel een handmarifoon als inbouwmarifoon bedienen. Alle inbouwmodellen hebben een DSC-functie (Digital Selective Calling). Men denkt vaak dat er dan een Marcom-B certificaat noodzakelijk is. Dit is alleen als u de DSC-functie wilt gebruiken. Als u geen Marcom-B certificaat heeft, dan kunt u de DSC gewoon uitzetten. Als u wereldwijd wilt communiceren dan moet u het Marcom-A certificaat halen. Naast de verplichting om te beschikken over het juiste certificaat, is het ook verplicht om het te registreren. Als u bent geregistreerd dan wordt u opgenomen in het frequentiegebruiksregister. U moet uw marifoon registreren bij het Agentschap Telecom. Na de registratie ontvangt u een ATIS code.

ATIS code en MMSI nummer

Een ATIS-code (Automatic Transmitter Identification System) zorgt ervoor dat verkeersbegeleidingssystemen kunnen zien wie er een oproep heeft gedaan. Elke marifoon moet voorzien zijn van een ATIS-code. Het is in Nederland, België en Duitsland namelijk verplicht. Na aanschaf kunt u deze zelf eenvoudig programmeren met de handleiding. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Let wel op, want een ATIS-code is vaak maar één keer in te stellen. Naast de ATIS-code bestaat er het MMSI nummer (Maritieme Mobile Service Identiteit). Met het MMSI nummer kunt u schepen individueel oproepen via de DSC-functie. U kunt dan andere schepen oproepen, ongeacht het kanaal dat ze geselecteerd hebben. Het is een internationaal identificatienummer dat bestaat uit negen cijfers. Het is als het ware het telefoonnummer van uw schip.

marifoon

Handmarifoons en inbouwmarifoons

Bij het aanschaffen heeft u de keuze uit een handmarifoon of inbouwmarifoon. Handmarifoons zijn zeer compact en vooral geschikt voor de pleziervaart. Ze kunnen vaak drijven en zijn relatief voordelig. Echter is het zend- en ontvangstbereik significant minder dan bij inbouwmarifoons. Daarnaast hebben ze minder functies. Voor de beroepsvaart en grotere schepen kunt u het beste kiezen voor een inbouw, zodat u voorzien bent van de beste communicatieapparatuur. U heeft dan ook extra opties, zoals de mogelijkheid tot het aansluiten van een handset. Voor uw maximale veiligheid kunt u kiezen voor een marifoon met AIS (Automatic Identification System). AIS zorgt voor een verbeterde veiligheid op het water en wordt steeds populairder. Met AIS worden uw gegevens regelmatig uitgezonden naar andere schepen met een bereik tot ca. 40 kilometer. Hierbij moet u denken aan uw koers, snelheid en positie. Voor een complete set met AIS moet u vaak een aparte AIS transponder aanschaffen. De reden hiervoor is dat de meeste modellen met AIS alleen voorzien zijn van een AIS ontvanger.

Marifoon merken

Er zijn verschillende merken beschikbaar. Voor de meest gunstige prijs-/kwaliteitverhouding kunt u kiezen voor Cobra. Met name voor de pleziervaart is Cobra zeer geschikt. Voor luxere en innovatieve modellen kunt u kiezen voor Standard Horizon. Zo hebben de meeste modellen van Standard Horizon strakke en heldere displays. Daarnaast hebben ze de kleinste handmarifoons op de markt. Deze zijn zo compact dat u deze in uw broekzak kunt doen. Bent u geïnteresseerd in een volledige set met AIS? Kies dan voor Icom. Icom apparatuur is vaak compatibel met elkaar, waardoor u een persoonlijke set kunt samenstellen. Daarnaast zijn de modellen van hoge kwaliteit.