95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Solarfam 12V 80AH Lithium Accu

695,-
Waardering:
100% of 100
Merk: Solarfam
Product Usps
NIET LEVERBAAR
Korte omschrijving

De Solarfam lithium accu 12V 80AH is licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te vervoeren. Dankzij de bluetooth app kunt u het accuverbruik van de lithium accu zorgeloos monitoren.

 
Plus- en minpunten
 • Voordeligste lithium accu op de markt
 • Voor onder andere uw elektromotor, boot of caravan
 • Licht van gewicht en daardoor makkelijk te vervoeren
 • Monitor zorgeloos uw accuverbruik via de bluetooth app
 • Lithium is duurder dan AGM, gel en lood
Omschrijving

De Lithium Accu 12V 80AH is geschikt voor bijvoorbeeld uw elektromotor, boot of caravan. Zo kunt u met de Lithium Accu 12V 80AH bijvoorbeeld uw apparatuur in uw boot of camper voorzien van stroom of een dag gaan varen met uw elektrische buitenboordmotor. De Lithium Accu 12V 80AH is, dankzij de lithium technologie compacter en lichter dan AGM, gel en loodaccu's. Hierdoor kunt u de Solarfam 12V 80AH lithium accu gemakkelijk vervoeren.

De Lithium Accu 12V 80AH is volledig afgesloten en onderhoudsvrij. Hierdoor kunt u de lithium accu tijdens het winterseizoen zonder zorgen volledig opgeladen opbergen. Dit kan niet bij een loodaccu, aangezien u die regelmatig moet ontladen en opladen voor de duurzaamheid. Een ander groot voordeel is dat dankzij de lithium technologie, u de Solarfam accu tot 95% kunt ontladen. Hierdoor kunt u bijna de volledige accucapaciteit benutten in tegenstelling tot andere soorten accu's. Zo kunt u een loodaccu van 105AH maar ontladen tot ca. 65AH. De accu is voorzien van bouten die kunnen functioneren als accuklemmen bij het monteren van kabelogen. De Lithium Accu 12V 80AH is de voordeligste accu in het lithium segment, terwijl de kwaliteit vergelijkbaar is met andere merken lithium accu's. De Lithium Accu 12V 80AH is in de Bootman test blootgesteld aan extreme omstandigheden. Tijdens deze test is de lithium accu getest onder de volgende omstandigheden: Waterdichtheid, kou en hitte. Zo is de accu bijvoorbeeld verhit tot 57 graden Celsius. Na de test bleef de accu optimaal functioneren. De Solarfam lithium accu heeft een garantie van 5 jaar.

Dankzij de bluetooth functie van de lithium 80AH accu kunt u de accustatus altijd monitoren. U kunt namelijk de Solarfam app downloaden (alleen beschikbaar voor Android) om zo de temperatuur en het verbruik inzichtelijk te krijgen. Zo kunt u zorgeloos gebruik maken van uw accu. De BMS-functie (Batterijmanagementsysteem) beschermt uw accu tegen: over-ontladen, overladen, overspanning en een te hoge temperatuur.

Tips van onze eigen accu-specialist: Wilt u de accu voor een langere tijd opbergen? Zorg er dan voor dat de accu volledig is opgeladen. Een deels- of volledig ontladen accu voor een langere tijd wegzetten, is namelijk schadelijk en gevaarlijk. Bij deze accu heeft u geen accuklemmen nodig, dankzij de meegeleverde bouten.

Specificaties

Merk en type: Solarfam 12V 80AH Lithium Accu
Type accu: Lithium accu
Geschikt voor: Langdurig gebruik en diep ontladen
Accucapaciteit: 80 AH
Accuspanning: 12V
Afmetingen: 26 x 16,9 x 20,9 cm
Gewicht: 10,6KG
Garantie: 5 jaar
Specificaties
Algemeen
Productnummer
10010016
Merk
Solarfam
Accu-indicatie via bluetooth
Nee
Handgrepen
Nee
Bijlage
Klantenreviews
 1. Totaalscore
  100%

  Door Ray

  Op

  Boven verwachting goed
  Onlangs mijn verouderde 100ah loodaccu vervangen, nog geen spijt van gehad. Ideaal voor de 34lbs Minn Kota qua gewicht en vaartijd, de app houdt je op de hoogte wbt verbruik. Handig in de visboot om tijdens je snack even te controleren.
  De accu is compact en past goed in de apart gekochte accubak, droog en beschermd tegen vuil. Als lader gebruik ik de Amarew 8 welke vlot en veilig laadt.
  Hopelijk gaat de set heel wat jaren probleemloos mee, het is tenslotte wel een flinke uitgave. Maar een hobby mag wat kosten...