95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Voltium 12V 40AH Lithium Accu

349,-
Voltium 12V 40AH Lithium Accu
Voltium 12V 40AH Lithium Accu
349,-
Product Usps
Leverbaar
dinsdag 4 juni bezorgd
Korte omschrijving

De Voltium 12V 40AH LiFePO4 lithium accu is licht van gewicht en ideaal voor bijvoorbeeld een fishfinder. Dankzij de bluetooth app kun je de accu zorgeloos monitoren.

 
Plus- en minpunten
 • Voordeligste lithium accu op de markt
 • Voor onder andere een elektromotor of voerboot
 • Licht van gewicht en daardoor makkelijk te vervoeren
 • Monitor zorgeloos jouw accuverbruik via de bluetooth app
 • Niet geschikt in combinatie met 500W+ omvormers
Omschrijving

De Voltium 12V 40AH lithium accu is volledig afgesloten en onderhoudsvrije accu die geschikt is voor cyclish gebruik. De Voltium 12V 40AH lithium accu is geschikt voor bijvoorbeeld een fishfinder, voerboot. Dankzij de lithium technologie is de 40AH lithium accu lichter en compacter dan andere soorten accu's. De 12V 40AH lithium accu weegt namelijk vele malen minder dan een lood, AGM en gel accu. Hierdoor is de 40AH lithium accu gemakkelijk te vervoeren of in te bouwen.

De hoogwaardige Voltium 40AH lithium accu heeft een levensduur van ongeveer 3000 cycli bij 80% DOD. Dankzij de LifePO4 technologie is de accu te gebruiken bij een wijde temperatuur range van -20°C tot +75°C.

De behuizing is gemaakt van ABS met insert aansluitingen met M8 bouten. De behuizing is IP65, waardoor de accu geschikt is voor gebruik voor buitenshuis.

Voordelen van de Voltium 12V 40AH Lithium accu

 • Tot 10 keer meer cycli dan vergelijkbare loodzuurbatterijen
 • Licht in gewicht (1/3 het gewicht van een loodaccu)
 • Zeer geringe zelfontlading (3% per maand)
 • 1 op 1 vervangbaar voor loodaccu's
 • 30% meer autonomie in vergelijking met loodaccu's
 • Geschikt om 4 in serie of 4 parallel te verbinden.

Eenvoudig monitoren met de Voltium app

Met de handige bluetooth app maak je eenvoudig verbinding met jouw accu. In de app lees je de batterijgegevens overzichtelijk uit, zoals; huidige capaciteit, totale spanning, aantal cycli, temperatuur, alarmgeschiedenis, spanning van individuele cellen (PRO) en nog veel meer. Zo heb je volledige controle over jouw accu en kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan. De app is beschikbaar voor IOS en Android.

Smart BMS

Het ingebouwde SMART BMS (Batterijmanagementsysteem) biedt enkele belangrijke functies die de levensduur en betrouwbaarheid van de accu bevorderen, zoals; celbalancering, temperatuurbeveiliging, bescherming tegen overontlading, bescherming tegen diepe ontlading, kortsluitbeveiliging en Bluetooth®-bewaking.

Tips van onze eigen accu-specialist: Wil je de accu voor een langere tijd opbergen? Zorg er dan voor dat de accu volledig is opgeladen. Een deels- of volledig ontladen accu voor een langere tijd wegzetten, is namelijk schadelijk en gevaarlijk. Bij deze accu heb je geen accuklemmen nodig, dankzij de meegeleverde bouten.

Specificaties
Algemeen
Productnummer
10010014
Merk
Voltium Energy
Toepassing
Boten & caravans of campers
Accutype
Lithium
Ontlaadt limiet
Ontladen tot 95%
Werkspanning
12V
Accucapaciteit (Ah)
40,-
Afmetingen
19,8x16,6x17 cm
Gewicht (kg)
6
Accupolen
Inwendig
Accu-indicatie via bluetooth
Ja
Handgrepen
Ja
Fabrieksgarantie
5 jaar
Bijlage