95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Icom MA-500TR AIS Transponder

599,-
Waardering:
100% of 100
Merk: Icom
Product Usps
NIET LEVERBAAR
Korte omschrijving

De Icom MA-500TR is een klasse B AIS transponder met een groot display. De transponder is compatibel met Icom producten en heeft een aanvaringsalarm en geheugen voor 100 waypoints.

 
Plus- en minpunten
 • Icom MA-500TR is een klasse B AIS transponder
 • Met een groot full dot-matrix display
 • Compatibel met Icom producten
 • Met alarm tegen aanvaringen
 • Functioneert alleen met Icom MXG-5000S GPS Antenne
Omschrijving

De Icom MA-500TR is een fraaie klasse B AIS transponder, u kunt hiermee dus zowel AIS signalen ontvangen als zenden. Met de Icom MA-500TR vergroot u aanzienlijk de veiligheid op het water, doordat anderen ook uw schip kunnen zien. De Icom MA-500TR AIS Transponder is uitgerust met een groot full dot-matrix display, waardoor u dus geen PC of kaartplotter meer nodig hebt. Het plotterscherm is eenvoudig te bedienen, het ziet eruit als een maritiem radarscherm. De Icom MA-500TR toont onder andere een targetlijst met alle AIS schepen in de omgeving en een gevarenlijst van vaartuigen die zich binnen 6 zeemijl CPA (Closest Point of Approach) of 60 minuten TCPA van uw schip bevinden.

De MA-500TR is naast deze gevarenlijst uitgerust met een alarm tegen aanvaringen. Wanneer een schip binnen het CPA- of TCPA-bereik komt, gaat het pictogram van dat vaartuig knipperen op het scherm en klinkt er een pieptoon als alarm. Daarnaast kan deze AIS transponder zowel berichten van klasse A als klasse B transponders ontvangen.

Deze Icom transponder heeft geheugen voor maar liefst 100 waypoints, met de MOB-knop kunt u een waypoint met uw huidige positie instellen. De transponder heeft een compacte grootte en heeft hetzelfde design als Icom marifoons, voor een mooi geheel in uw boot.

De Icom MA-500TR AIS Transponder is IPX7 waterdicht en is compatibel met andere Icom producten, waaronder het gehele MarineCommander navigatiesysteem en meerdere marifoons. Hierdoor kan u met uw marifoon een individuele DSC-oproep verzenden. De MA-500TR heeft 3 NMEA-uitgangen beschikbaar om het apparaat mee te koppelen.

Let op: De Icom MA-500TR werkt alleen in combinatie met de Icom MXG-5000S GPS Antenne. Deze kunt u er bijbestellen.

Icom is een merk dat al meer dan 60 jaar gespecialiseerd is in navigatieproducten, en die kennis ziet u terug. Alles wordt geproduceerd in Japan, dit stelt Icom in staat om hoogwaardige kwaliteit af te leveren. U krijgt bij Icom maar liefst 2 jaar garantie op AIS-producten.

Specificaties

Merk en type: Icom AIS transponder
Compatibel met: MarineCommander navigatiesysteem
Icom IC-M323G Marifoon
Icom IC-M423G Marifoon
Icom IC-400BB Marifoon
Icom IC-506 Euro Marifoon
Ingebouwde splitter: Nee
GPS: Externe antenne nodig
NMEA-netwerk: 3 x NMEA 0183 poort
AIS-klasse: Klasse B (ontvangst van A en B)
Waterdicht: IPX7
Afmetingen: 165 × 110 × 123mm
Gewicht: 1,0kg
Vermogen: 2W
In de verpakking: Een AIS transponder
DC-voedingskabel en NMEA-kabel
Fabrieksgarantie: 2 Jaar
Specificaties
Algemeen
Productnummer
17-IC-MA500TR
Merk
Icom
Bijlage
Klantenreviews
 1. Totaalscore
  100%

  Door PETER OVERLAET

  Op

  Stand-alone ais transponder mét scherm en externe GPS antenne
  Prachtig product, één van de weinigen met scherm. Beter geen single point-of-failure door alles te netwerken rond een laptop of plotter. Kan allemaal , losse toestellen toch OK.
 2. Totaalscore
  100%

  Door Angela

  Op

  Helemaal goed
  Aangezien we steeds meer overgaan op ais, toch ook maar zo'n apparaatje aangschaft. Voor deze gekozen omdat hij ook een display heeft. Ik ben tevreden met mn aankoop.