95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO

3.249,-
ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO
ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO
3.249,-
Waardering:
90% of 100
Ca. 9.9PK stuwkracht 6000W Stroomverbruik 28KG gewicht
Product Usps
Leverbaar
Bezorgd op donderdag 25 juli
Korte omschrijving

De ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO is een zeer krachtige elektrische buitenboordmotor met een stuwkracht van 330 LBS (9,9 PK). Hierdoor is de elektromotor ideaal voor zeilboten.

 
Plus- en minpunten
 • 330 LBS stuwkracht (ongeveer 9,9PK)
 • Een milieuvriendelijk alternatief voor schepen tot 5,5 ton
 • Ruimtebesparende en geluidsarme bootaandrijving
 • Dankzij de hydrogeneratie laadt de accu op tijdens het zeilen
 • Kan alleen gebruikt worden met een ePropulsion E-accu
Omschrijving

De ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO is met een stuwkracht van 330 LBS of 9,9 PK perfect als elektrische elektromotor voor zeilboten. De ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO is voorzien van de hydrogeneratie techniek waardoor de accu oplaadt tijdens het zeilen. Wanneer u met uw zeilboot op het open water vaart zal u voortgestuwd worden met windkracht in plaats van stuwkracht uit de motor. Hierdoor zal de propeller in het water blijven draaien en functioneren als dynamo voor de accu. Dankzij de hydrogeneratie is de ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO ideaal voor zeilers.

De ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO dient gebruikt te worden samen met een accu en gashendel. Hierbij raden wij de ePropulsion E175 Accu en Top Mount Control gashendel aan. Met behulp van deze bijgeleverde gashendel kunt u de elektrische buitenboordmotor gemakkelijk overal in de boot besturen. Maar u kunt er ook voor kiezen om de Side Mount Control of Dual Remote Control te gebruiken als gashendel. Met de Side Mount Control kunt u de motor besturen aan de zijkant van uw boot. De Dual Remote Control is ideaal wanneer u beschikt over twee Pod Drive 6.0 motoren. Zo kunt u de motoren tegelijkertijd besturen. Daarnaast zorgt de E175 accu ervoor dat u tot wel 6 uur lang kunt varen op half gas. Hierdoor is de ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO in combinatie met de accu een zeer goede keuze als u een dagje wilt varen met vrienden of familie. Een ander voordeel aan dit pakket is dat de motor en accu bijna geen ruimte innemen op de boot. Dit is erg handig bij het zeilen omdat u genoeg ruimte moet hebben om over het dek te lopen. Daarnaast weegt de ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO slechts 31 kg waardoor u de motor makkelijk kunt vervoeren en installeren.

Bovendien is de ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO volledig geluidloos. Hierdoor kunt u volledig tot rust komen tijdens het varen. Ook kunt u hierdoor makkelijk gesprekken voeren met vrienden of familie en genieten van de stilte om u heen. Naast geluidloos is de ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO ook onderhoudsvrij. Er zitten geen tandwielen in de motor waardoor de motor zeer lang mee gaat en geen onderhoud vraagt. Daarnaast is de gehele motor voorzien van een 3-laagse beschermlaag waardoor de motor ook gebruikt kan worden in zout water.

Specificaties
Algemeen
Productnummer
10011613
Merk
ePropulsion
Productnaam
ePropulsion Pod Drive 6.0 EVO
Stuwkracht (lbs)
330
Stuwkracht (PK)
9,90
Toepassing
Motorboten en dagzeilers (100kg+)
Vaarwater
Zoet en zout water
Geschikt voor
Recreatief
Vaartijdindicator
Nee
Snelheidsregeling
Traploos
Borstelloze motor
Ja
Voedingsspanning
48V
Vermogen (W)
6.000
Bevestiging
Spiegelmotor
Gewicht (kg)
28
Bijlage
Klantenreviews
 1. Totaalscore
  100%

  Door Lex

  Op

  Krachtig
  Heb gemerkt dat de motor super krachtig is tijdens het varen. en is ook makkelijk te gebruiken
 2. Totaalscore
  80%

  Door Berend

  Op

  Top
  Heb zelf een zeilboot en is erg fijn om mee te varen en makkelijk te gebruiken.