95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2421 reviews
Zoeken

Boegmotoren

Boegmotoren

Een boegmotor of fronttroller is een buitenboordmotor die geïnstalleerd wordt aan de voorkant van een boot, oftewel de boeg. Een boegmotor installeer je op een boegplaat die er voor zorgt dat de motor veilig en stevig op de boot zit. Boegmotoren of fronttrollers zijn speciaal ontwikkeld om het vissen zo makkelijk en prettig mogelijk te maken. Je kunt kiezen voor verschillende merken motoren, zoals de Minn Kota boegmotoren, de Haswing boegmotoren of de Rhino boegmotoren. De Minn Kota boegmotoren zijn ideaal voor de (ervaren) visser die behoefte heeft aan zo veel mogelijk luxe en kwaliteit. Zo beschikken de boegmotoren van Minn Kota over talloze functies zodat je de motor niet aan hoeft te raken tijdens het varen en je je volledig kunt focussen op het vissen. De boegmotoren van Rhino en Haswing zijn erg geschikt als instapmodel voor beginnende vissers.

Waarom zijn elektrische boegmotoren ideaal voor vissers? Allereerst komt dit omdat een boegmotor aan de voorkant van een boot geïnstalleerd wordt. Hierdoor zal de vislijn tijdens het varen niet verstrengeld raken in de motor. Een ander groot voordeel is dat boegmotoren bestuurd worden aan de hand van een afstandsbediening of voetpedaal. Hierdoor kun je vrij rondlopen in de boot en heb je altijd één hand vrij voor de hengel. Daarnaast beschikken de Minn Kota boegmotoren over een AutoPilot functie waardoor de boegmotor zelfstandig kan varen en jij je volledig kunt focussen op het vissen!

per pagina
17 producten
MotorGuide Xi5 80 Boegmotor
Ca. 2.2PK stuwkracht 1350W Stroomverbruik 36KG gewicht
Waardering:
80% of 100
2.599,-
MotorGuide R5 70 FW Elektromotor
Ca. 2PK stuwkracht 1008W Stroomverbruik 32KG gewicht
1.006,95
Haswing Cayman B55 Boegmotor
Ca. 1.6PK stuwkracht 660W Stroomverbruik 16KG gewicht
Waardering:
88% of 100
Special Price 399,- Regular Price 501,09
Minn Kota Powerdrive 45 Boegmotor (zonder voetpedaal)
Ca. 1.4PK stuwkracht 700W Stroomverbruik 32KG gewicht
Waardering:
100% of 100
1.349,95
MotorGuide Xi5 55 SW Boegmotor
Ca. 1.5PK stuwkracht 500W Stroomverbruik 25KG gewicht
2.098,99
Rhino BLX 65 BMR Boegmotor
Ca. 1.9PK stuwkracht 400W Stroomverbruik 19KG gewicht
678,62
Minn Kota Terrova 112 I-Pilot Link Boegmotor
Ca. 3.1PK stuwkracht 1870W Stroomverbruik 30KG gewicht
Waardering:
80% of 100
4.699,-
MotorGuide Xi5 105 Boegmotor
Ca. 2.9PK stuwkracht 1500W Stroomverbruik 47KG gewicht
Waardering:
100% of 100
2.699,-
Minn Kota Riptide Ulterra 112 i-Pilot Link Boegmotor (zonder voetpedaal)
Ca. 3.1PK stuwkracht 1870W Stroomverbruik 36KG gewicht
5.782,45
  • Beste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
Minn Kota Powerdrive 70 Boegmotor (zonder voetpedaal)
Ca. 1.8PK stuwkracht 1000W Stroomverbruik 32KG gewicht
Waardering:
100% of 100
2.299,-
Rhino BLX 65 BMR GPS Boegmotor
Ca. 1.8PK stuwkracht 400W Stroomverbruik 15KG gewicht
1.589,-
MotorGuide Xi5 80 SW Boegmotor
Ca. 2.2PK stuwkracht 1350W Stroomverbruik 36KG gewicht
2.602,-
MotorGuide Xi5 105 SW Boegmotor
Ca. 2.9PK stuwkracht 1500W Stroomverbruik 47KG gewicht
2.399,-
MotorGuide Xi3 70 FW Boegmotor
Ca. 1.9PK stuwkracht 1000W Stroomverbruik 32KG gewicht
2.199,-
per pagina
17 producten
Boegmotoren

Boegmotor kopen? Hier moet je op letten!

Bij de aanschaf van een boegmotor zijn er een aantal praktische dingen waar je op moet letten. Denk hierbij aan de staartlengte, installatie en het vaarwater van de boegmotor. Het kiezen van de juiste staartlengte is essentieel voor een fijne vaarervaring en dit wordt bepaald door de hoogte van de spiegel van de boot. Is dit tot 40 cm, dan raden wij een kortstaart motor aan. Tussen de 40-50 cm kun je kiezen voor een kort- of langstaart en voor 50+ cm heb je een langstaart boegmotor nodig. Daarnaast is het belangrijk dat jouw boot überhaupt geschikt is voor de installatie van de boegmotor. Zo moet de boeg van de boot beschikken over een groot genoeg oppervlak om de boegplaat op te installeren. Tot slot moet de boegmotor geschikt zijn voor het beoogde vaarwater. Vaar je ook in zout water? Dan heb je een zoutwater boegmotor nodig. Hierdoor voorkom je namelijk schade aan de boegmotor door corrosie. Een voorbeeld van een zoutwater boegmotoren zijn de Riptide modellen van Minn Kota.

Wat is de beste boegmotor?

De beste boegmotor voor jouw hangt af van hoeveel gebruiksgemak en luxe je wilt tijdens het vissen. Als je behoefte hebt aan zoveel mogelijk luxe kun je het beste kiezen voor een boegmotor van Minn Kota. Minn Kota beschikt namelijk over de meest geavanceerde boegmotoren met alles wat je nodig hebt tijdens het vissen. Deze kwalitatieve boegmotoren kun je besturen aan de hand van een afstandsbediening of voetpedaal zodat je je handen vrij hebt voor je hengel. Daarnaast beschikt een Minn Kota boegmotor over de AutoPilot en Spot-lock functies. Met deze functies zal de boegmotor volledig zelfstandig varen zodat jij je favoriete vaarroutes kunt varen. De Spot-lock functie zorgt ervoor dat de boot op dezelfde plek blijft drijven en je geen anker mee hoeft te nemen. De Minn Kota Powerdrive 45 is hierbij de beste boegmotor voor de (ervaren) visser die behoefte heeft aan optimale luxe en kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs. Voor beginnende vissers raden wij de boegmotoren van Haswing en Rhino aan. Deze boegmotoren zijn aanzienlijk voordeliger dan de motoren van Minn Kota en zijn hierdoor erg geschikt als instapmodel. De beste boegmotor voor de beginnende visser is de Haswing Cayman B55 door zijn gebruiksvriendelijkheid en lage prijs.

 

 

Hoe vaar je met een boegmotor?

Boegmotoren worden, in tegenstelling tot standaard buitenboordmotoren, niet bestuurt aan de hand van een helmstok of stuurwiel. Het sturen doe je aan de hand van een afstandsbediening of voetpedaal. Met deze accessoires kun je makkelijk gas geven, gas terugnemen en van koers veranderen. Het voordeel aan een afstandsbediening is dat je vrij in de boot kunt rondlopen tijdens het varen en sturen. Daarnaast is de afstandsbediening eenvoudig in gebruik en ligt deze comfortabel in de hand. Je kunt ook kiezen voor een boegmotor met voetpedaal. Hierdoor kunt je niet vrij rondlopen tijdens het sturen maar heb je wel twee handen vrij. Zo kun je altijd jouw hengel stevig vasthouden en meteen reageren als je beet hebt.

Moet ik kiezen voor draadloze besturing of bekabelde besturing?

Wanneer je een boegmotor gaat aanschaffen moet je een keuze maken tussen het type besturing. Kies je namelijk voor draadloze besturing of besturing met kabels? Boegmotoren worden vrijwel altijd aangestuurd door een afstandsbediening of voetpedaal. De afstandsbediening of voetpedaal kan dan aan de hand van bluetooth of een kabel verbonden zijn met de motor. Het voordeel aan bekabelde besturing is dat de motor erg snel reageert op de input die gegeven wordt. Dat komt omdat er een directe verbinding is tussen motor en afstandsbediening of voetpedaal. Het nadeel is echter dat de kabel in uw boot onhandig kan zijn. Zo is het bij het vissen belangrijk dat je vrij in je boot kunt rondlopen en een kabel kan dan in de weg liggen. Besturing aan de hand van bluetooth biedt het voordeel dat je vrij in de boot kunt rondlopen zonder last te hebben van kabels. Echter zal er wel enige vertraging zijn in het reageren van de motor als je de snelheid of koers verandert.