95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Jumpstarters

Jumpstarters

Ben je vaak of voor langere tijd onderweg? Of staat jouw voertuig soms voor langere tijd stil? Voorkom verrassingen met een jumpstarter! Een accu jumpstarter is een starthulp die voertuigen met lege accu's kan starten. Jumpstarters beschikken namelijk over een kleine accu die op een bepaald moment veel stroom kan leveren waardoor de lege accu een oppepper krijgt en je voertuig weer kan starten.

per pagina
14 producten
Tacklife T6 Startbooster
Waardering:
97% of 100
89,-
NOCO Boost X GBX155 Startbooster
Waardering:
100% of 100
399,-
Powerstart 700 Startbooster
Waardering:
100% of 100
445,-
NOCO Boost Plus GB40 Startbooster
Waardering:
95% of 100
119,-
NOCO Boost X GBX55 Startbooster
Waardering:
100% of 100
205,-
NOCO Boost X GBX45 Startbooster
Waardering:
100% of 100
158,-
  • Beste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
NOCO Boost X GBX75 Startbooster
Waardering:
100% of 100
289,-
Powerstart 1224 Startbooster
Waardering:
100% of 100
950,-
NOCO Boost Sport GB20 Startbooster
Waardering:
100% of 100
99,-
per pagina
14 producten
Jumpstarters

Waarom een jumpstarter kopen?

Waarom heb je een jumpstarter nodig? Een accu jumpstarter is een essentieel accessoire als je vaak onderweg bent met een auto, motor, busje of boot. Het kan je namelijk helpen wanneer de accu in jouw vaar- of voertuig plotseling leeg raakt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je de radio of lampen aan laat staan. Wanneer je dan wilt rijden of varen zal je merken dat het voer- of vaartuig niet zal starten. Een jumpstarter zorgt ervoor dat je zonder problemen gewoon weer kunt rijden of varen. Ook op vakantie is het een erg handig accessoire. Het zou namelijk zonde zijn als je een deel van de vakantie met pech langs de kant van de weg staat! Daarnaast beschikken de meeste jumpstarters over een powerbank functie zodat je tijdens het reizen je telefoon of tablet kunt opladen.

Jumpstarter kopen? Hier moet je op letten!

Om er voor te zorgen dat de jumpstarter werkt op jouw accu, moet je op een aantal dingen letten wanneer je een startbooster gaat kopen: het voltage, het startvermogen en de toepassing van de starthulp.

  • Voltage: De voltage moet hetzelfde zijn als het voltage van de desbetreffende accu, 12V of 24V.
  • Startvermogen: Het is belangrijk dat de startbooster genoeg startvermogen (A) heeft om de accu te starten.
  • Type accu: Als je een loodzuuraccu (lood, AGM of gel) accu hebt, heb je ook een loodzuur jumpstarter nodig. Echter zijn bijna alle jumpstarters geschikt voor loodzuuraccu's, maar niet voor lithium accu's. Voor lithium accu's heb je een speciale lithium jumpstarter nodig.

Bekijk voor onze uitgebreide keuzehulp ons artikel Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een jumpstarter?

Welke jumpstarter kopen voor mijn voertuig?

Het vermogen van het voertuig speelt een grote rol in de keuze van een jumpstarter. Het vermogen wordt uitgedrukt in PK en dit betekent hoeveel kracht de desbetreffende motor kan leveren. Als het PK van de motor hoog is, betekent dit dat het lastiger is om deze motor op te starten. Hierdoor heb je dan ook een jumpstarter nodig met een hoog startvermogen (A). Motoren en personenwagens hebben over het algemeen relatief weinig PK en hierdoor een kleinere accu. Lees voor meer advies ons artikel Welke jumpstarter voor mijn motor, auto, boot of vrachtwagen?

Jumpstarter gebruiken? Deze stappen moet je doorlopen

Een starthulp gebruiken is niet complex, maar moet voor jouw veiligheid wel correct gebeuren. Het is belangrijk dat je het desbetreffende voertuig uitschakelt voor gebruik. Vervolgens kun je de kabels van de jumpstarter op de lege accu aansluiten. Hierbij koppel je eerst de rode kabel op de pluspool van de accu en daarna de zwarte kabel op de minpool. Als de kabels zijn aangesloten kun je de jumpstarter aanzetten en zal de starthulp een test uitvoeren. Na deze stap kun je de jumpstarter aanzetten en zal de lege accu weer gestart worden.

 

jumpstarter

 

Hoe en hoe vaak moet je een jumpstarter opladen?

Meestal kun je een jumpstarter opladen aan de hand van de bijgeleverde 230V stekkerplug. Met deze stekkerplug kun je de jumpstarter opladen via een standaard stopcontact in huis. Een jumpstarter die standaard geleverd wordt met een 230V stekkerplug is bijvoorbeeld de Tacklife T6 jumpstarter. Maar hoe vaak moet je een jumpstarter opladen? Dit hangt sterk af van het gebruik van de jumpstarter. Een standaard jumpstarter kun je ongeveer 20-30 keer achter elkaar gebruiken. Om er zeker van te zijn dat de jumpstarter altijd genoeg vermogen heeft, raden we aan om de jumpstarter altijd te laden na intensief gebruik. Ook is het raadzaam de jumpstarter op te laden wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en je de starthulp een poosje niet hebt gebruikt.

Wat is een jumpstarter powerbank?

Een jumpstarter powerbank is een starthulp die, naast accu's starten, ook elektronische apparaten kan opladen. Deze jumpstarters beschikken over één of meerdere USB-poorten. Deze USB-poorten kun je gebruiken om je telefoon of tablet op te laden. Een jumpstarter powerbank zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van je telefoon of tablet als er geen stopcontact in de buurt is. Dit komt erg van pas wanneer je bijvoorbeeld op vakantie of lang onderweg bent. Maar je kunt een jumpstarter met powerbank functie natuurlijk ook gebruiken buiten op het balkon of in de tuin!

Wat is een jumpstarter compressor?

Een jumpstarter met compressor is een starthulp die ook banden van auto's kan oppompen. Een jumpstarter met compressor wordt hierdoor vaak gebruikt in vakgarages. Dit komt omdat je met een starthulp en compressor een auto voor een groot gedeelte rijklaar kunt maken. Het is namelijk van belang dat, wanneer je gaat autorijden, de accu en banden in juiste conditie zijn. Een starter met luchtcompressor wordt hierdoor ook wel een professionele jumpstarter genoemd.