Klantenservice
94% van 100
9.4 / 10
Toon alle 1788 reviews
Zoeken

Het is momenteel wat drukker bij PostNL waardoor jouw pakket mogelijk wat langer onderweg is dan je gewend bent. Mocht het pakket op voorgemeld of gesorteerd blijven staan, raden wij aan om een aantal dagen te wachten.

Jumpstarters

Jumpstarters

Jumpstarters en Startboosters zijn exact hetzelfde. Er zitten geen verschillen tussen, maar de termen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Dit geldt ook voor termen als: accuboosters, starthulpen, accustarters en snelstarters.

Een jumpstarter is een starthulp die lege accu s kan opstarten. Jumpstarters beschikken namelijk over een kleine accu die op een bepaald moment veel stroom kan leveren waardoor de lege accu een oppepper krijgt en weer start. U kunt kiezen uit verschillende jumpstarters zoals een jumpstarter auto, jumpstarter motor, jumpstarter boot of jumpstarter vrachtwagen.

Waarom heeft u een jumpstarter nodig? Een jumpstarter is een essentieel accessoire als u vaak onderweg bent met een auto, motor, vrachtwagen of boot. Het kan namelijk voorkomen dat de accu in uw voertuig plotseling leeg raakt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u uw radio of lampen aan laat staan, dit komt voornamelijk voor bij een auto. Wanneer u dan wilt rijden of varen zal u merken dat het voertuig niet zal starten. Een jumpstarter zorgt ervoor dat u zonder problemen gewoon weer kunt rijden of varen. Ook op vakantie is een jumpstarter een erg handig accessoire. Het zou namelijk zonde zijn als u een deel van uw vakantie met pech langs de kant van de weg staat. Daarnaast beschikken de meeste jumpstarters over een powerbank functie zodat u tijdens het reizen uw telefoon of tablet kunt opladen!

per pagina
17 producten
Noco Genius GB150 Startbooster
Waardering:
98% of 100
312,59
Noco Genius GB20 Startbooster
Waardering:
100% of 100
135,00
Noco Genius GB251 Startbooster
Special Price 949,95 Regular Price 994,95
Noco Genius GB40 Startbooster
Waardering:
96% of 100
119,95
Noco Genius GB70 Startbooster
Waardering:
99% of 100
215,95
Noco Genius GBX45 Startbooster
Waardering:
100% of 100
156,58
  • Betaal in 3 delen [0% rente]
  • Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
Powerstart 1224 Startbooster
Waardering:
100% of 100
950,00
Tacklife KP120 Startbooster
Waardering:
97% of 100
129,00
Tacklife KP200 Startbooster
Waardering:
93% of 100
149,00
Tacklife T6 Startbooster
Waardering:
97% of 100
89,00
Tacklife T8 Max Startbooster
Waardering:
95% of 100
115,00
Tacklife T8 Startbooster
Waardering:
96% of 100
99,00
per pagina
17 producten
Jumpstarters

Jumpstarters

Jumpstarter kopen? Hier moet u op letten!

Wanneer u een jumpstarter gaat aanschaffen moet u letten op het voltage, het startvermogen en de toepassing van de jumpstarter. Zo moet het voltage van de jumpstarter hetzelfde zijn als het voltage van de desbetreffende accu. Het startvermogen van de jumpstarter is ook een belangrijke specificatie. Een hoger startvermogen betekent dat de jumpstarter grotere accu s kan opstarten. Het is belangrijk dat u genoeg startvermogen (A) hebt om de accu te starten. Tot slot speelt de toepassing van de jumpstarter een grote rol in de keuze van de jumpstarter. Als u een loodzuuraccu (lood, AGM of gel) accu heeft, heeft u ook een loodzuur jumpstarter nodig. Echter zijn bijna alle jumpstarters geschikt voor loodzuuraccu s, maar niet voor lithium accu s. Voor lithium accu s heeft u een speciale lithium jumpstarter nodig.

Welke jumpstarter auto, motor, boot of vrachtwagen heb ik nodig?

Het vermogen van het voertuig speelt een grote rol in de keuze van een jumpstarter. Het vermogen wordt uitgedrukt in PK en dit betekent hoeveel kracht de desbetreffende motor kan leveren. Als het PK van de motor hoog is, betekent dit dat het lastiger is om deze motor op te starten. Hierdoor heeft u dan ook een jumpstarter nodig met een hoog startvermogen (A). Motoren en personenwagens hebben over het algemeen relatief weinig PK en hierdoor een kleinere accu. Wij raden daarom de Tacklife T6 aan als beste jumpstarter motor en jumpstarter auto. Grotere auto s, zoals SUV s en busjes, hebben een zwaardere jumpstarter nodig zoals de Tacklife T8 Max. De grootste voertuigen zijn motorboten en vrachtwagens. Voor motorboten raden we hierdoor de Powerstart 800 aan als beste jumpstarter boot. Voor vrachtwagens heeft u een nog zwaardere jumpstarter nodig zoals de Powerstart 1224. Dit is, door het hoge startvermogen, de beste jumpstarter vrachtwagen.

Jumpstarter gebruiken? Deze stappen moet u doorlopen!

Het gebruik van een jumpstarter is niet complex, maar moet voor uw veiligheid wel correct gebeuren. Het is belangrijk dat u het desbetreffende voertuig uitschakelt voor gebruik. Vervolgens kunt u de kabels van de jumpstarter op de lege accu aansluiten. Hierbij moet u eerst de rode kabel op de pluspool van de accu verbinden en daarna de zwarte kabel op de minpool. Als de kabels zijn aangesloten kunt u de jumpstarter aanzetten en zal de starthulp een jumpstarter test uitvoeren. Na deze stap kunt u de jumpstarter aanzetten en zal de lege accu weer gestart worden.

 

 

Hoe moet u een jumpstarter opladen en hoe vaak moet u een jumpstarter opladen?

Meestal kunt u een jumpstarter opladen aan de hand van de bijgeleverde 230V stekkerplug. Met deze stekkerplug kunt u de jumpstarter opladen via een standaard stopcontact in huis. Een jumpstarter die standaard geleverd wordt met een 230V stekkerplug is bijvoorbeeld de Tacklife T6 jumpstarter. Maar hoe vaak moet u een jumpstarter opladen? Dit hangt sterk af van het gebruik van de jumpstarter. Een standaard jumpstarter kunt u ongeveer 20-30 keer achter elkaar gebruiken. Maar om er zeker van te zijn dat de jumpstarter altijd genoeg vermogen heeft raden we u aan om de jumpstarter altijd te laden na intensief gebruik.

Wat is een jumpstarter powerbank?

Een jumpstarter powerbank is een starthulp die, naast accu's starten, ook elektronische apparaten kan opladen. Deze jumpstarters beschikken over één of meerdere USB-poorten. Deze USB-poorten kunt u vervolgens gebruiken om uw telefoon of tablet op te laden. Een jumpstarter powerbank zorgt ervoor dat u gebruik kunt maken van uw telefoon of tablet als er geen stopcontact in de buurt is. Dit komt erg van pas wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent in de auto of het vliegtuig. Maar u kunt een jumpstarter met powerbank functie natuurlijk ook gebruiken buiten op uw balkon of tuin! Een voorbeeld van een jumpstarter met powerbank functie is bijvoorbeeld de Tacklife KP200 jumpstarter.

Wat is een jumpstarter compressor?

Een jumpstarter met compressor is een jumpstarter die ook banden van auto's kan oppompen. Een startbooster met compressor wordt hierdoor vaak gebruikt in vakgarages. Dit komt omdat u met een jumpstarter en compressor een auto voor een groot gedeelte rijklaar kunt maken. Het is namelijk van belang dat, wanneer u gaat autorijden, de accu en banden in juiste conditie zijn. Een jumpstarter met luchtcompressor wordt hierdoor ook wel een professionele jumpstarter genoemd.