95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2440 reviews
Zoeken

Jumpstarters

Jumpstarters

Ben je vaak of voor langere tijd onderweg? Voorkom verrassingen met een jumpstarter! Een jumpstarter is een starthulp die lege accu's kan opstarten. Jumpstarters beschikken namelijk over een kleine accu die op een bepaald moment veel stroom kan leveren waardoor de lege accu een oppepper krijgt en weer start.

Jumpstarters en Startboosters zijn exact hetzelfde. Er zitten geen verschillen tussen, maar de termen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Dit geldt ook voor termen als: accuboosters, starthulpen, accustarters en snelstarters.

per pagina
11 producten
Noco Genius GB150 Startbooster
Waardering:
98% of 100
328,99
Noco Genius GB20 Startbooster
Waardering:
100% of 100
135,-
Noco Genius GB40 Startbooster
Waardering:
95% of 100
119,95
Noco Genius GB70 Startbooster
Waardering:
99% of 100
215,95
Noco Genius GBX45 Startbooster
Waardering:
100% of 100
156,58
Powerstart 700 Startbooster
Waardering:
100% of 100
422,29
  • Beste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
Tacklife KP120 Startbooster
Waardering:
98% of 100
129,-
Tacklife T6 Startbooster
Waardering:
98% of 100
89,-
per pagina
11 producten
Jumpstarters

Waarom een jumpstarter kopen?

Waarom heb je een jumpstarter nodig? Een jumpstarter is een essentieel accessoire als je vaak onderweg bent met een auto, motor, vrachtwagen of boot. Het kan je namelijk helpen wanneer de accu in jouw voertuig plotseling leeg raakt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je de radio of lampen aan laat staan. Dit komt voornamelijk voor bij een auto. Wanneer je dan wilt rijden of varen zal je merken dat het voer- of vaartuig niet zal starten. Een jumpstarter zorgt ervoor dat je zonder problemen gewoon weer kunt rijden of varen. Ook op vakantie is een jumpstarter een erg handig accessoire. Het zou namelijk zonde zijn als u een deel van de vakantie met pech langs de kant van de weg staat! Daarnaast beschikken de meeste jumpstarters over een powerbank functie zodat je tijdens het reizen je telefoon of tablet kunt opladen.

Jumpstarter kopen? Hier moet je op letten!

Wanneer een jumpstarter gaat aanschaffen moet je letten op het voltage, het startvermogen en de toepassing van de jumpstarter. Zo moet het voltage van de jumpstarter hetzelfde zijn als het voltage van de desbetreffende accu. Het startvermogen van de jumpstarter is ook een belangrijke specificatie. Een hoger startvermogen betekent dat de jumpstarter grotere accu's kan opstarten. Het is belangrijk dat ke genoeg startvermogen (A) hebt om de accu te starten. Tot slot speelt de toepassing van de jumpstarter een grote rol in de keuze van de jumpstarter. Als je een loodzuuraccu (lood, AGM of gel) accu hebt, heb je ook een loodzuur jumpstarter nodig. Echter zijn bijna alle jumpstarters geschikt voor loodzuuraccu's, maar niet voor lithium accu's. Voor lithium accu's heb je een speciale lithium jumpstarter nodig.

Welke jumpstarter voor auto, motor, boot of vrachtwagen heb ik nodig?

Het vermogen van het voertuig speelt een grote rol in de keuze van een jumpstarter. Het vermogen wordt uitgedrukt in PK en dit betekent hoeveel kracht de desbetreffende motor kan leveren. Als het PK van de motor hoog is, betekent dit dat het lastiger is om deze motor op te starten. Hierdoor heb je dan ook een jumpstarter nodig met een hoog startvermogen (A). Motoren en personenwagens hebben over het algemeen relatief weinig PK en hierdoor een kleinere accu. Wij raden daarom de Tacklife T6 aan als beste jumpstarter motor en jumpstarter auto. Grotere auto's, zoals SUVs en busjes, hebben een zwaardere jumpstarter nodig zoals de Tacklife T8 Max. De grootste voertuigen zijn motorboten en vrachtwagens. Voor motorboten raden we hierdoor de Powerstart 800 aan als beste jumpstarter boot. Voor vrachtwagens heb je een nog zwaardere jumpstarter nodig zoals de Powerstart 1224. Dit is, door het hoge startvermogen, de beste jumpstarter vrachtwagen.

Jumpstarter gebruiken? Deze stappen moet je doorlopen!

Het gebruik van een jumpstarter is niet complex, maar moet voor jouw veiligheid wel correct gebeuren. Het is belangrijk dat je het desbetreffende voertuig uitschakelt voor gebruik. Vervolgens kun je de kabels van de jumpstarter op de lege accu aansluiten. Hierbij moet je eerst de rode kabel op de pluspool van de accu verbinden en daarna de zwarte kabel op de minpool. Als de kabels zijn aangesloten kun je de jumpstarter aanzetten en zal de starthulp een jumpstarter test uitvoeren. Na deze stap kunt u de jumpstarter aanzetten en zal de lege accu weer gestart worden.

 

jumpstarter

 

Hoe moet je een jumpstarter opladen en hoe vaak moet je een jumpstarter opladen?

Meestal kun je een jumpstarter opladen aan de hand van de bijgeleverde 230V stekkerplug. Met deze stekkerplug kun je de jumpstarter opladen via een standaard stopcontact in huis. Een jumpstarter die standaard geleverd wordt met een 230V stekkerplug is bijvoorbeeld de Tacklife T6 jumpstarter. Maar hoe vaak moet je een jumpstarter opladen? Dit hangt sterk af van het gebruik van de jumpstarter. Een standaard jumpstarter kun je ongeveer 20-30 keer achter elkaar gebruiken. Maar om er zeker van te zijn dat de jumpstarter altijd genoeg vermogen heeft raden we aan om de jumpstarter altijd te laden na intensief gebruik.

Wat is een jumpstarter powerbank?

Een jumpstarter powerbank is een starthulp die, naast accu's starten, ook elektronische apparaten kan opladen. Deze jumpstarters beschikken over één of meerdere USB-poorten. Deze USB-poorten kun je gebruiken om je telefoon of tablet op te laden. Een jumpstarter powerbank zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van je telefoon of tablet als er geen stopcontact in de buurt is. Dit komt erg van pas wanneer je bijvoorbeeld op vakantie of lang onderweg bent. Maar je kunt een jumpstarter met powerbank functie natuurlijk ook gebruiken buiten op het balkon of in de tuin! Een voorbeeld van een jumpstarter met powerbank functie is bijvoorbeeld de Tacklife KP200 jumpstarter.

Wat is een jumpstarter compressor?

Een jumpstarter met compressor is een jumpstarter die ook banden van auto's kan oppompen. Een startbooster met compressor wordt hierdoor vaak gebruikt in vakgarages. Dit komt omdat je met een jumpstarter en compressor een auto voor een groot gedeelte rijklaar kunt maken. Het is namelijk van belang dat, wanneer je gaat autorijden, de accu en banden in juiste conditie zijn. Een jumpstarter met luchtcompressor wordt hierdoor ook wel een professionele jumpstarter genoemd.