95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Semi-tractie accu's

Semi-tractie accu's

Semi-tractie accu's zijn te verdelen in verschillende soorten accu s. Hierbij kunt u kiezen uit een lood, AGM, gel of lithium accu. Een loodaccu is de voordeligste optie, maar deze is het minst duurzaam en het minst gebruiksvriendelijk. U kunt het beste kiezen voor AGM accu's, gel accu's en lithium accu's. De kwaliteit loopt op per soort, aangezien er per soort een andere soort samenstelling is van de cellen. Door deze verschillen in de cellen verschilt het per soort accu tot hoever u een semi-tractie accu kunt ontladen. Met de ontlading wordt bedoeld tot hoeveel procent van de accucapaciteit u daadwerkelijk kunt gebruiken. Zo kunt u lood accu s tot circa 50% ontladen, AGM accu s tot 70%, gel accu s tot circa 80% en lithium accu's tot wel 95%! Hierdoor zijn lithium accu s ook de beste semi-tractie accu's!

Pagina
per pagina
68 producten
Pagina
per pagina
68 producten
Semi-tractie accu's

Semi-tractie accu's

Wat is een semi-tractie accu?

Semi-tractie accu's zijn accu's die voor een lange tijd een constante spanning kunnen leveren. De loodplaten in een semi-tractie accu zorgen ervoor dat de stroom stabiel kan worden geleverd en u een semi-tractie accu diep kunt ontladen. Zo kunt u semi-tractie accu's gebruiken voor bijvoorbeeld uw caravan, boot, caravanmover of elektrische buitenboordmotor. Daarnaast kunt u een semi-tractie accu ook gebruiken als extra stroomvoorziening of verwerken in een setup met omvormer. Zo is er voor ieder doeleinde een bijpassende semi-tractie accu.

Semi-tractie accu kopen? Hier moet u op letten!

Bij de aanschaf van een semi-tractie accu moet u allereerst letten op het voltage van de accu. Heeft u een accu 6V, accu 12V of accu 24V nodig? Wanneer u gebruik maakt van een 12 volt elektromotor heeft u ook een accu 12 volt nodig. Daarnaast heeft u genoeg accucapaciteit (AH) nodig. Hierbij geldt, hoe hoger het AH, hoe langer u gebruik kunt maken van de accu. Een semi-tractie accu 230AH kunt u bijvoorbeeld een stuk langer gebruiken dan een semi-tractie accu 105AH. Ook is het belangrijk dat u het juiste type accu aanschaft. Kiest u namelijk voor een lood, AGM, gel of lithium semi-tractie accu? Hierbij is de lithium accu dankzij het lichte gewicht en de ontlading van 95% de beste keuze. Door het relatief lage gewicht is de lithium accu de beste semi-tractie accu camper en semi-tractie accu boot.

Hoe moet u een semi-tractie accu opladen?

Je wilt een semi-tractie accu laden, maar waar moet u beginnen? Allereerst is het belangrijk dat u een kwalitatieve acculader of druppellader aanschaft. Hierbij moet u rekening houden met het juiste voltage en laadstroom (A) van de acculader. Zo moet de laadstroom van de acculader tussen de 15-25% van de accucapaciteit van de accu zitten. Een semi-tractie accu 180AH heeft dus een acculader nodig tussen de 25-45A. Wanneer u de juiste acculader heeft aangeschaft kunt u beginnen met laden. Dit doet u door de rode kabel van de acculader aan te sluiten op de pluspool van de accu. Vervolgens verbindt u de zwarte kabel aan de minpool van de accu. Als de kabels correct zijn aangesloten kunt u stekker van de acculader in het stopcontact stoppen en zal de acculader automatisch beginnen met laden.

 

 

Wat is het verschil tussen een semi-tractie accu en een start-accu?

Een startaccu is voornamelijk bedoeld om een voertuig mee op te starten. Startaccu s kunnen op één moment een hoog startvermogen geven. Hierdoor zal de motor in uw voertuig opstarten wanneer u de sleutel omdraait. Dankzij het hoge startvermogen is de startaccu ook de beste accu auto. Een semi-tractie accu kan een constante stroom afleveren gedurende een lange periode. Dit komt door de techniek waar de semi-tractie accu van ontwikkeld is. Een semi-tractie accu is hierdoor geschikt om een elektrisch apparaat voor een lange periode van stroom te voorzien. Denk hierbij aan een elektromotor of koelkast.

Wat is het verschil tussen een lood, AGM, gel en lithium accu?

Wanneer u een semi-tractie accu gaat aanschaffen moet u het verschil tussen een lood, AGM, gel en lithium accu goed begrijpen. Een lood accu is de voordeligste accu, echter gaat deze accu ook maar voor 50% van de accucapaciteit mee en daarnaast is deze accu erg zwaar. De AGM accu is een erg goed instapmodel om mee te varen. Deze accu gaat tot 70% van de accucapaciteit mee in plaats van de 50% van de loodaccu. De gel accu en de lithium accu zijn de beste typen accu s. De gel accu kunt u tot 80% van de accucapaciteit gebruiken en de lithium accu tot zelfs 95%! Daarnaast hebben deze accu s geen onderhoud nodig wanneer u de accu even niet gebruikt. De lithium accu onderscheid zich door het extreem lichte gewicht. Zo is een lithium semi-tractie accu 100AH de helft lichter dan een lood, AGM en gel accu van 100AH. Hierdoor raden wij de lithium accu als beste semi-tractie accu.