95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Lithium accu's

Lithium accu's

Lithium accu's zijn dankzij de hoge accucapaciteit en uitstekende kwaliteit de populairste semi-tractie accu's. Dit komt omdat je lithium accu's het langst kunt gebruiken van elke semi-tractie accu. Lithium accu's kun je namelijk tot circa 95% ontladen in tegenstelling tot de 50%, 70% en 80% van lood, AGM en gel accu's. Daarnaast zijn lithium accu's aanzienlijk lichter dan andere accu's waardoor je dit type accu makkelijk kunt vervoeren. Hierdoor is een lithium accu ideaal voor het varen met een elektrische buitenboordmotor. Zo kun je de accu makkelijk vervoeren naar de boot en zal de accu weinig gewicht innemen. Echter kun je een lithium accu ook gebruiken in bijvoorbeeld de auto, camper of caravan.

We beschikken over verschillende typen lithium accu's. Zo hebben wij bijvoorbeeld 12V lithium accu's en 24V lithium accu's. Deze zijn ook verkrijgbaar in de LiFePO4 en Li-ion varianten. Daarnaast beschikken we over lithium accu's voor bijna alle voertuigen. Zo hebben wij lithium boot accu's, lithium camper accu's, lithium voerboot accu's, lithium mover accu's en lithium golftrolley accu's.

Pagina
per pagina
57 producten
Pagina
per pagina
57 producten
Lithium accu's

Hoe werkt een lithium accu?

Een lithium accu heeft een andere samenstelling dan de traditionele lood, AGM en gel accu's. Hierdoor hebben lithium accu's ook een andere werking. Lithium accu's werken aan de hand van lithium atomen die elektrische energie omzetten naar bruikbare accucapaciteit. Het voordeel aan deze atomen is dat de lithium accu niet klotst en hierdoor op elke manier geplaatst kunnen worden. Deze samenstelling zorgt ook voor andere voordelen zoals een langere levensduur en een lichter gewicht.

Wat zijn de voordelen van een lithium accu?

Een lithium accu beschikt over een aantal grote voordelen ten opzichte van lood, AGM en gel accu's. Ten eerste kun je een lithium accu het diepste ontladen. Het ontladen betekent in hoeverre je de capaciteit van een accu kunt gebruiken. Bij lithium accu's kun je 95-100% van de accucapaciteit gebruiken. Dit in tegenstelling tot de 50%, 70% en 80% van lood, AGM en gel accu's. Daarnaast zijn lithium accu's ongeveer twee keer zo licht als lood, AGM en gel accu's. Een lithium accu 12V 100AH weegt ongeveer 14 kg. Hierdoor kun je een lithium accu 100AH makkelijk vervoeren. Een ander groot voordeel is dat je lithium accu's niet hoeft te onderhouden waardoor je de accu voor een lange periode kunt wegzetten. Dit zorgt voor extra gebruiksgemak. De plaatsing van een lithium accu is ook zeer prettig. Zo kun je een lithium accu op elke manier neerzetten in de boot, camper of auto. Bij een lood, AGM en gel accu worden de opties beperkt tot rechtop en liggend. Door de mogelijkheid om een lithium accu op elke manier te plaatsen kun je de accu ook gemakkelijk inbouwen in de camper of caravan.

Welke lithium accu voor een elektromotor, boot, camper, caravan en auto?

Een lithium accu is erg veelzijdig en kan hierdoor voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Als elektrische buitenboordmotor accu raden we aan om een lithium accu aan te schaffen met een hoge accucapaciteit. Want hoe hoger de accucapaciteit (AH), hoe langer je kunt genieten op het water. Daarnaast dien je rekening te houden met het voltage van de accu. Zwaardere elektromotoren beschikken vaak over een 24V aansluiting waardoor je ook een 24V lithium accu nodig hebt. Een lithium accu voor camper, caravan, auto of boot wordt veelal gebruikt om huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien. Het is hierbij ook van belang dat de lithium accu beschikt over genoeg accucapaciteit om deze apparaten van stroom te voorzien. Echter zijn er geen lithium accu's die specifiek en enkel voor een boot, camper, caravan of auto geschikt zijn.

lithium accu

Waar kan ik een lithium accu voor gebruiken?

Een lithium accu kun je voor dezelfde doeleinden gebruiken als met een lood, AGM en gel accu. Maar door het lichte gewicht zijn lithium accu's vooral geschikt als vaaraccu in de boot. Hierbij voorkomt je namelijk onnodig gewicht op jouw boot. Daarnaast is een lithium accu geschikt als accu voor de camper of caravan door de mogelijkheid om de accu op elke manier te plaatsen. Hierdoor kun je een camper lithium accu ook makkelijk inbouwen. Een lithium accu is alleen niet geschikt als startaccu, deze accu's worden namelijk gebruikt om in een korte periode veel stroom te leveren. Een lithium accu is meer geschikt om voor een langere periode constante stroom te leveren.

Wat is het verschil tussen Li-ion en LiFePO4 lithium accu's?

Er zijn twee soorten lithium accu's, namelijk Li-ion en LiFePO4. Het zuur in de accu is bij Li-ion accu's vervangen door een Li-ion substantie en bij LiFePO4 accu's vervangen door lithium ijzer fosfaat. Deze natuurlijke grondstoffen zijn erg milieuvriendelijk en onbrandbaar. Dit maakt de LiFePO4 accu een veiligere optie dan de Li-ion accu. Daarnaast heb je voor het opladen van een Li-ion accu een speciale lithium accu oplader. Een LiFePO4 accu kun je ook opladen met een traditionele lithium acculader. Dankzij deze factoren is de LiFePO4 lithium accu de beste optie.

Merken lithium accu's

Wij beschikken over een aantal verschillende merken lithium accu's. Als eerste de Voltium Energy lithium accu's. Deze accu's beschikken over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding in ons assortiment en zijn daarom ook een uitstekende keuze. De Victron lithium accu's beschikken over een bluetooth functie waardoor je de accu op een afstand kunt monitoren. Daarnaast zijn de Rebelcell lithium accu's het beste voor het karpervissen.