95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Voltium Energy LiFePO4 accu's

Voltium Energy LiFePO4 accu's

Voltium Energy is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in LiFePO4 accu’s voor verschillende toepassingen. Het hoofddoel van Voltium was het ontwikkelen van veelzijdige, veilige en hoogwaardige batterijen met een lange levensduur. Om dit doel te bereiken maakt Voltium gebruik van LiFePO4, de veiligste lithiumtechnologie. Dit resulteert in veilige, lichtgewicht en duurzame batterijen die bruikbaar zijn onder extreme omstandigheden.

per pagina
23 producten
per pagina
23 producten

Veilig en duurzaam

Voltium LiFePO4 accu’s hebben een ingebouwd SMART BMS (Batterijmanagementsysteem). Het BMS zorgt ervoor dat de accu goed in balans is en ook in serie of parallel gekoppeld kan worden. Het BMS biedt daarnaast andere belangrijke functies zoals; celbalancering, temperatuurbeveiliging, bescherming tegen overontlading, bescherming tegen diepe ontlading, kortsluitbeveiliging en Bluetooth-bewaking. Hiermee wordt de levensduur en betrouwbaarheid van de accu geoptimaliseerd. Met de ingebouwde bluetooth verbind je de batterij gemakkelijk met je telefoon, zowel Android als IOS, om gemakkelijk o.a. de batterijstatus, aantal cycli, de temperatuur of alarmgeschiedenis in te zien vanaf je telefoon of tablet.

Voltium LiFePO4

Voltium LiFePO4: de voordelen

LiFePO4 staat voor Lithiumijzerfosfaat en verwijst naar een type lithiumbatterij met een kathodemateriaal van lithiumijzerfosfaat. Het is een variant van lithium-ion batterijen, maar met specifieke eigenschappen die het geschikt maken voor specifieke toepassingen.

  • Veiligheid: LiFePO4-batterijen hebben een hogere thermische en chemische stabiliteit dan andere lithium accu’s, waardoor ze minder vatbaar zijn voor oververhitting en brandgevaar.
  • Lange levensduur: Ze kunnen veel meer laad- en ontlaadcycli doorstaan dan traditionele loodzuur- of lithium-ion batterijen, waardoor ze een langere levensduur hebben.
  • Milieuvriendelijk: Voltium LiFePO4 accu’s bevatten geen zware metalen zoals lood, cadmium of kwik, waardoor ze milieuvriendelijker zijn.

Vanwege deze eigenschappen worden Voltium LiFePO4 accu’s vaak gebruikt in toepassingen waar veiligheid, lange levensduur en hoge prestaties cruciaal zijn. Denk aan elektrisch varen, zonne-energiesystemen, campers en caravans en andere maritieme toepassingen.