95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

LiFePO4 accu's

LiFePO4 accu's

Een betrouwbare en efficiënte energievoorziening voor een boot of caravan? Ontdek de kracht van de LiFePO4 accu: een variant van de lithium accu. Net als iedere lithium accu kun je de accu tot 95% ontladen. Zowel voor grote als kleine energiebehoeften is de LiFePO4 batterij de ideale keuze. Maar hoe kies je de beste accu die het beste bij jou past?

Pagina
per pagina
36 producten
Pagina
per pagina
36 producten
LiFePO4 accu's

Waarvoor ga je jouw LiFePO4 accu gebruiken?

LiFePO4 accu's zijn verkrijgbaar in variërende amperages. Afhankelijk van het vereiste amerage, kies je daarom uit verschillende capaciteiten afhankelijk van de toepassing voor jouw motor. LiFePO4 accu's met een lage capaciteit zijn perfect voor toepassingen zoals caravanmovers of voerboten, terwijl de hogere capaciteitsaccu's geschikt zijn voor het aandrijven van elektromotoren. Gebruik de filter links op de pagina om jouw behoeften aan te geven.

Overweeg daarnaast ook de lengte en het gewicht, zodat je jouw LiFePO4 batterij gemakkelijk vervoert én deze past binnen jouw beschikbare oppervlak.

Ontdek het verschil tussen verschillende accu’s

In de wereld van lithium accu’s onderscheiden we twee varianten: Li-ion en LiFePO4. Het verschil heeft te maken met de samenstelling van de chemicaliën. De samenstelling van Li-ion kan bij oververhitting vlam vatten of zelfs exploderen. De LiFePO4 staat bekend om haar natuurlijke en veilige elementen: lithium, ijzer en fosfaat. De kracht van LiFePO4 zit hem daarom in de stabiliteit en onbrandbaarheid. Dit maakt deze accu een veilige en milieuvriendelijke keuze.

Deze voordelen krijg je met een LiFePO4 batterij

Twijfel je tussen een LiFePO4 batterij en andere lithium accu’s? LiFePO4-accu’s bieden meerdere voordelen ten opzichte van li-ion accu’s. We zetten ze op een rij:

  • Een LiFePO4 accu is niet gevoelig voor warmte en oververhitting.
  • Een LiFePO4 accu beschikt over een lithium-ijzer-fosfaat substantie, waardoor ze licht en duurzaam is.
  • De accu is niet gevoelig voor diepontlading.

Dit maakt de LiFePO4 batterij tot een uitstekende keuze binnen de lithium-accufamilie.

Kies voor de LiFePO4 als slimme investering

LiFePO4 accu’s zijn over het algemeen duurder dan andere accu’s, maar steken in voordelen met kop en schouders boven de rest uit. Met hun efficiëntie, veiligheid en lange levensduur zijn ze een investering die de toekomstige energiebehoeften duurzaam en betrouwbaar kan ondersteunen. Bij Bootman vind je ze van merken als Voltium Energy, Victron, Amarew en AQ LITH.

Keuzehulp nodig bij jouw LiFePO4 batterij? Deze tips helpen je om jouw ideale accu te vinden. Nog vragen? Stel deze gerust via onze klantenservice. Samen vinden wij dé ideale accu voor jouw energievoorziening.