95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Gel accu's

Gel accu's

Een gel accu is een semi-tractie accu's die erg geschikt is voor verschillende doeleinden. Een gel accu kunt u dieper ontladen dan een loodaccu en AGM accu. Dit, in combinatie met de uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding zorgt ervoor dat de gel accu erg populair is. Een gel accu kunt u tot circa 80% van de totale accucapaciteit ontladen. Dit is ca. 30% meer dan loodaccu's en 10% meer dan AGM accu's. Alleen een lithium accu kunt u dieper ontladen, namelijk tot wel 95%.

Een gel accu is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Allereerst kunt u een keuze maken in het voltage van de accu. Kiest u voor een gel accu 6V of gel accu 12V. Ook zijn er verschillen in de toepassing van de gel accu. Zo kunt u een gel accu gebruiken in uw boot, camper / caravan of scootmobiel. Dit is afhankelijk van de accucapaciteit van de accu. Een gel accu camper heeft namelijk minimaal 100AH nodig en een gel accu auto minimaal 50AH.

per pagina
7 producten
Dyno 12V 100AH Gel Accu
Waardering:
100% of 100
295,-
Victron 12V 90AH Gel Accu
Waardering:
90% of 100
239,-
Victron 12V 110AH Gel Accu
Waardering:
100% of 100
299,-
Victron 12V 130AH Gel Accu
Waardering:
100% of 100
347,-
Dyno 12V 60AH Gel Accu
Special Price 175,- Regular Price 215,-
Dyno 12V 40AH Gel Accu
Special Price 125,- Regular Price 200,-
per pagina
7 producten
Gel accu's

Gel accu's

Wat is een gel accu en wat zijn de voordelen van een gel accu?

Gel accu's hebben een nieuwere techniek dan traditionele loodaccu's en AGM accu's. Het werkt nog wel als een traditionele loodaccu, maar er zit geen zuur meer tussen de platen in de accu. Het zuur is vervangen door een gel, waardoor een gel accu veel meer voordelen heeft. Door de gel substantie heeft een gel accu geen gasvorming en klotst de accu niet. Hierdoor kunt u de gel accu op elke manier plaatsen. Een gel accu is dan ook onderhoudsvrij en volledig afgesloten. Daarnaast zorgt deze substantie ervoor dat u een gel accu diep kunt ontladen.

Waar kunt u een gel accu voor gebruiken?

Een gel accu heeft veel verschillende toepassingen. Dit is voornamelijk afhankelijk van de accucapaciteit en grootte van de accu. Zo kunt u een gel accu 20AH gebruiken voor een scooter. Dit is een voertuig die niet veel stroom nodig heeft waardoor een kleine gel accu voldoet. Een gel accu 80AH of gel accu 100AH is ideaal voor tijdens het varen. Met deze accu kunt u de meeste elektromotoren voor een aantal uur van stroom voorzien en zo gezellig een dagje varen. Voor campers of caravans raden we een accu aan met een hoog vermogen. Zo kunt u namelijk al uw huishoudelijke apparaten van stroom voorzien. Wij raden u dan een gel accu 200AH aan. Bij de keuze voor een accu kunt u dus onder anderen kiezen voor een gel accu scooter, gel accu auto, gel accu camper of gel accu boot.

Gel accu laden? Hier moet u op letten!

Het laden van een gel accu kunt u doen met een speciale gel accu lader of een traditionele loodzuur acculader. Het is in ieder geval belangrijk dat u een acculader aanschaft met het juiste amperage. Hierbij moet de laadstroom (A) van de acculader tussen de 15-25% van de accucapaciteit van de accu zitten. Een gel accu 12V 200AH heeft hierdoor een 30A acculader nodig. Daarnaast raden we u aan om een acculader aan te schaffen die in verschillende fases laadt. Deze fases zorgen ervoor dat de accu correct en veilig opgeladen wordt. Een voorbeeld van een acculader die zeer geschikt is voor gel accu's, is de Amarew Chargesmart 8A. Deze acculader zal de gel accu testen en laden waardoor u extra lang gebruik kunt maken van de accu.

Levensduur gel accu verlengen? Zo onderhoud u een gel accu!

Als u een gel accu een tijdje niet gebruikt, bijvoorbeeld tijdens de winter, is het verstandig om de gel accu om een bepaalde tijd bij te laden. Een gel accu zal zichzelf namelijk ontladen waardoor de capaciteit lager wordt. Als u de gel accu dus niet onderhoudt kunt dit schadelijk zijn voor de accu. Wij raden u dan ook aan om de gel accu om circa de 2 maanden te onderhouden om uw gel accu in een goede conditie te houden.