Klantenservice
94% van 100
9.4 / 10
Toon alle 1788 reviews
Zoeken

Het is momenteel wat drukker bij PostNL waardoor jouw pakket mogelijk wat langer onderweg is dan je gewend bent. Mocht het pakket op voorgemeld of gesorteerd blijven staan, raden wij aan om een aantal dagen te wachten.

AGM accu's

AGM accu's

AGM accu's zijn uitstekende semi-tractie accu's als instapmodel. Deze accu's kunt u namelijk langer gebruiken dan lood accu's en zijn ook nog eens onderhoudsvrij. AGM accu's kunt u tot circa 70% van de totale accucapaciteit ontladen. Dit is ca. 20% meer dan bij traditionele loodaccu's. Ondanks dat u AGM accu's tot 70% kunt ontladen, zijn gel accu's en lithium accu's nog beter. Deze accu's kunt u tot wel 80 en 95% van de accucapaciteit ontladen.

AGM accu's zijn verkrijgbaar in verschillende voltages en toepassingen. Zo kunt u kiezen voor een AGM accu 6V of een AGM accu 12V. Door de verschillen in accucapaciteit (AH) kunt u AGM accu's ook gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo zijn er AGM accu's speciaal geschikt voor in een schip zoals de AGM accu's boot. Maar u kunt ook kiezen voor een AGM accu camper en caravan, AGM accu mover of AGM accu solar. Een accu AGM is geschikt voor veel verschillende doeleinden en is hierdoor ook zeer populair.

Pagina
per pagina
25 producten
Pagina
per pagina
25 producten
AGM accu's

AGM accu's

Wat is een AGM accu en wat zijn de voordelen van een AGM accu?

AGM accu's zijn semi-tractie accu's die beschikken over een unieke substantie in vergelijking met andere typen semi-tractie accu's. AGM staat voor 'Absorbed Glass Matt'. Dit betekent dat er een absorberend gaasje in de AGM accu zit die ervoor zorgt dat het zuur niet los in de AGM accu beweegt. Hierdoor kan een AGM accu dieper ontladen worden en is die klotsvrij. Tevens is een AGM accu lekvrij, trilvast en is een AGM accu onderhoudsvrij. Let er wel op dat wanneer u een AGM accu voor een langere periode dan 2 maanden niet gebruikt, u deze volledig opgeladen opbergt.

De grootste AGM accu voordelen zijn dat u deze accu's langer kunt gebruiken dan lood accu's en ook nog eens veiliger zijn. Dankzij de Absorbed Glass Matt is de AGM accu lekvrij en klotst de accu niet. Hierdoor kunt u een AGM accu in verschillende posities plaatsen. Tevens is hierdoor een AGM accu gemakkelijker te vervoeren, aangezien het zuur niet meer los zit en een AGM accu dus niet klotst. Ook kunt u AGM accu's gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Dit komt omdat AGM accu's beschikbaar zijn in verschillende accucapaciteiten. Zo kunt u een AGM accu 40AH bijvoorbeeld gebruiken voor bijvoorbeeld uw caravanmover, een AGM accu 100AH voor een elektromotor en een AGM accu 200AH voor jouw zonnepanelen.

AGM accu kopen? Hier moet u op letten!

Voordat u een AGM accu koopt moet u rekening houden met een aantal punten. Allereerst moet u een accu aanschaffen met het juiste voltage. Hierbij moet het voltage van de accu hetzelfde zijn als het voltage van het desbetreffende apparaat. Als u gebruik maakt van een 12V apparaat, heb u ook een 12V AGM accu nodig. Daarnaast is het belangrijk dat u er voor zorgt dat u een accu met genoeg accucapaciteit aanschaft. Dit komt omdat u 30% van de accucapaciteit van een AGM accu niet kunt gebruiken. Als u 70AH nodig heeft moet u dus een AGM accu aanschaffen van minimaal 100AH.

AGM accu laden? Hier moet u op letten

Wanneer u een AGM accu gebruikt heeft, moet u deze accu ook opladen. Dit doet u met een AGM accu oplader of standaard loodzuuraccu lader. Het is hierbij belangrijk dat u een acculader kiest met een amperage (A) tussen de 15-25% van de accucapaciteit van de accu. Een AGM accu 70AH heeft dan een acculader nodig met een amperage tussen de 10 en 17,5A. Daarnaast raden we u aan om acculader aan te schaffen die een laadprogramma doorloopt tijdens het laden. Zulke acculaders zullen namelijk de AGM accu testen en opladen op een veilige manier. Denk hierbij aan de Amarew Chargesmart 15A acculader. Zo functioneert deze acculader bijvoorbeeld ook als AGM accu tester.

Levensduur AGM accu verlengen? Zo onderhoud u een AGM accu!

Wij raden u aan om de AGM accu om de zoveel tijd op te laden. Een AGM accu heeft namelijk een zelfontlading waardoor de AGM accu capaciteit verliest als u deze niet gebruikt. Om jouw AGM accu in een goede conditie te houden, is het verstandig om deze om de 2 maanden op te laden aan uw acculader. Zo voorkomt u schade aan uw AGM accu. In een AGM accu zitten drukventielen. De drukventielen gaan in werking als de druk te hoog wordt in een AGM accu. De ventielen zorgen er zo voor dat de druk in de AGM accu teruggebracht wordt naar een goed niveau. Bij normaal gebruik van een AGM accu zal dit niet snel gebeuren, maar zo heeft de AGM accu een zo goed mogelijke bescherming!