95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

AGM accu's

AGM accu's

AGM accu's zijn uitstekende semi-tractie accu's als instapmodel. Deze accu's kun je namelijk langer gebruiken dan lood accu's en zijn ook nog eens onderhoudsvrij. AGM accu's kunnen tot circa 70% van de totale accucapaciteit ontladen worden. Dit is ca. 20% meer dan bij traditionele loodaccu's. Ondanks dat je AGM accu's tot 70% kunt ontladen, zijn gel accu's en lithium accu's nog beter. Deze accu's kunnen tot wel 80 en 95% van de accucapaciteit ontladen.

AGM accu's zijn verkrijgbaar in verschillende voltages en toepassingen. Zo kun je kiezen voor een AGM accu 6V of een AGM accu 12V. Door de verschillen in accucapaciteit (AH) kun je AGM accu's ook gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo zijn er AGM accu's speciaal geschikt voor in een schip zoals de AGM accu's boot. Maar je kunt ook kiezen voor een AGM accu camper en caravan, AGM accu mover of AGM accu solar. Een accu AGM is geschikt voor veel verschillende doeleinden en is hierdoor ook zeer populair.

per pagina
10 producten
Victron 12V 165AH AGM Accu
Waardering:
100% of 100
426,-
Dyno 12V 100AH AGM Accu
Waardering:
100% of 100
255,-
Victron 12V 220AH AGM Accu
Waardering:
100% of 100
521,-
Victron 12V 110AH AGM Accu
Waardering:
93% of 100
284,-
Dyno 6V 200AH AGM Accu
Special Price 199,- Regular Price 284,98
  • Beste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
per pagina
10 producten
AGM accu's

Wat is een AGM accu en wat zijn de voordelen van een AGM accu?

AGM accu's zijn semi-tractie accu's die beschikken over een unieke substantie in vergelijking met andere typen semi-tractie accu's. AGM staat voor 'Absorbed Glass Matt'. Dit betekent dat er een absorberend gaasje in de AGM accu zit die ervoor zorgt dat het zuur niet los in de AGM accu beweegt. Hierdoor kan een AGM accu dieper ontladen worden en is die klotsvrij. Tevens is een AGM accu lekvrij, trilvast en is een AGM accu onderhoudsvrij. Let er wel op dat wanneer je een AGM accu voor een langere periode dan 2 maanden niet gebruikt, je deze volledig opgeladen opbergt.

De grootste AGM accu voordelen zijn dat je deze accu's langer kunt gebruiken dan lood accu's en ook nog eens veiliger zijn. Dankzij de Absorbed Glass Matt is de AGM accu lekvrij en klotst de accu niet. Hierdoor kun je een AGM accu in verschillende posities plaatsen. Tevens is hierdoor een AGM accu gemakkelijker te vervoeren, aangezien het zuur niet meer los zit en een AGM accu dus niet klotst. Ook zijn AGM accu's te gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Dit komt omdat AGM accu's beschikbaar zijn in verschillende accucapaciteiten. Zo kun je een AGM accu 40AH bijvoorbeeld gebruiken voor bijvoorbeeld uw caravanmover, een AGM accu 100AH voor een elektromotor en een AGM accu 200AH voor jouw zonnepanelen.

AGM accu kopen? Hier moet je op letten

Bij het kopen van een AGM accu moet je rekening houden met een aantal punten. Allereerst moet je een accu aanschaffen met het juiste voltage. Hierbij moet het voltage van de accu hetzelfde zijn als het voltage van het desbetreffende apparaat. Als je gebruik maakt van een 12V apparaat, heb je ook een 12V AGM accu nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je er voor zorgt dat je een accu met genoeg accucapaciteit aanschaft. Dit komt omdat je 30% van de accucapaciteit van een AGM accu niet kunt gebruiken. Als je 70AH nodig heeft moet je dus een AGM accu aanschaffen van minimaal 100AH.

Een AGM accu opladen

Wanneer je een AGM accu gebruikt heeft, moet je deze accu ook opladen. Dit doe je met een AGM accu oplader of standaard loodzuuraccu lader. Het is hierbij belangrijk dat je een acculader kiest met een amperage (A) tussen de 15-25% van de accucapaciteit van de accu. Een AGM accu van 70AH heeft dan een acculader nodig met een amperage tussen de 10 en 17,5A. Daarnaast raden we aan om een acculader aan te schaffen die een laadprogramma doorloopt tijdens het laden. Zulke acculaders zullen namelijk de AGM accu testen en opladen op een veilige manier. Denk hierbij aan de Amarew Chargesmart 15A acculader. Zo functioneert deze acculader bijvoorbeeld ook als AGM accu tester.

Levensduur AGM accu verlengen? Zo onderhoud je een AGM accu!

Wij radenzelfontlading aan om de AGM accu om de zoveel tijd op te laden. Accu's hebben namelijk last van zelfontlading waardoor de AGM accu langzaam leegloopt wanneer je deze niet gebruikt. Om jouw AGM accu in een goede conditie te houden, is het verstandig om deze om de 2 maanden op te laden met een acculader. Zo voorkom je schade aan de AGM accu. In een AGM accu zitten drukventielen. De drukventielen gaan in werking als de druk te hoog wordt in een AGM accu. De ventielen zorgen er zo voor dat de druk in de AGM accu teruggebracht wordt naar een goed niveau. Bij normaal gebruik van een AGM accu zal dit niet snel gebeuren, maar zo heeft de AGM accu een zo goed mogelijke bescherming!