95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Accubakken

Accubakken

Verleng de levensduur van jouw accu met een accubak. Met een kunststof accubak kun je jouw accu veilig monteren of opbergen. In een accubak is de accu goed beschermd tegen water, vuil en omvallen. De kunststof accubakken zijn tevens bestand tegen het lekken van accuzuur. Daarnaast worden kunststof accubakken geleverd met spanbanden waardoor je deze stevig kunt monteren.

Wil je een accubak kopen, let dan op de binnenmaten van de accubak en controleer of jouw accu hierin past.

per pagina
4 producten
per pagina
4 producten
Accubakken

Accubakken: bescherming van jouw en je accu

Verleng de levensduur van jouw accu door deze in een accubak te plaatsen. Een accubak is een speciaal ontworpen behuizing om accu's te beschermen en te isoleren van de omgeving. Een accubak beschermt de accu door vocht en vuil buiten te houden. Daarnaast beschermt de accubak jouwzelf. Als je aan het varen bent en in het extreemste geval de accu vlam vat, ben jij beschermd. Zo zorgt de accubak voor optimale veiligheid tijdens het varen.

Boot accubak

Wanneer je elektrisch vaart, kun je kiezen voor een boot accubak. Deze waterdichte accubak heeft een ingebouwde accu indicator en je kunt de accu aansluiten op de deksel van de bak. Hierdoor hoef je enkel de elektrische buitenboordmotor op de bak aan te sluiten en is deze eenvoudig weer af te koppelen.

Zekeringen

Boot accubakken zijn voorzien van zekeringen. Eén zekering van 60A, 50A of 30A voor het aansluiten van de kabelogen en een zekering van 15A voor de sigarettenaansluiting. Deze zekeringen zorgen ervoor dat jouw elektromotor of een ander apparaat beveiligd is als er wat mis gaat met de accu, bijvoorbeeld in het geval van kortsluiting. Daarnaast is een zekering ook nodig bij de waarborging van de garantie van je motor.

Een accubak aansluiten

Het aansluiten van de accubak gaat eenvoudig een paar stappen:

  1. Plaats de kabelogen op de polen van de accu.
  2. Draai de m8 bouten in de pool. Draai de bouten strak aan. Je wilt namelijk niet dat de kabelogen kunnen glijden over de polen, waardoor er vonkvorming kan ontstaat. Je kunt de polen het best strak aandraaien met een steeksleutel.
  3. Zet vervolgens de deksel op de bak op en trek de bijgeleverde spanband strak aan om de accubak.
  4. Plaats als laatst de kabelogen van bijvoorbeeld je elektrische buitenboordmotor op de polen van de accubak en draai ook deze strak vast. Let er hierbij op dat de beschermende kunststof dopjes van de polen zijn verwijderd.

Accubak vastzetten

Bij de accubakken wordt bevestigingsmateriaal geleverd om de accubak vast te maken aan bijvoorbeeld de vloer van je rubberboot. Dit doe je simpelweg door de band onder de clipjes te steken en deze aan de bovenkant vast te maken.