95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Acculaders auto

Acculaders auto

Het is belangrijk om de accu van je auto goed te onderhouden door middel van een auto acculader. Het is immers niet wenselijk om stil te staan met je auto, waardoor een acculader zeer handig is. Tevens zorgt een acculader ervoor dat de accu in een goede conditie blijft. Als je accu te leeg raakt of je start de auto terwijl de accu leeg is, dan kan dit schadelijk zijn voor de accu. Dit kun je voorkomen met een auto acculader. De meeste auto's hebben tegenwoordig een 12 volt accu, waardoor je een 12 volt acculader auto nodig hebt. Een auto acculader is beschikbaar in veel verschillende modellen. Het grootste verschil tussen acculader auto zit hem in het ampère dat een acculader geeft.

Als je een oude accu hebt of als het zeer koud is en je staat een langere tijd stil, dan is een acculader zeer aan te raden. Als je dan namelijk niet gebruik maakt van een acculader auto, dan heb je problemen met het starten en kan de accu beschadigd raken. In dit soort gevallen is het zeker aan te raden om een acculader auto aan te schaffen, aangezien dit vaak goedkoper is dan een nieuwe accu.

per pagina
7 producten
Amarew ChargeSmart 8A Acculader
Waardering:
98% of 100
Special Price 59,- Regular Price 99,-
CTEK MXS 10 Acculader
Waardering:
98% of 100
189,99
Benton BX-1 Acculader
Waardering:
95% of 100
47,-
NOCO Genius 2 Acculader
Waardering:
100% of 100
79,-
NOCO Genius 5 Acculader
Waardering:
100% of 100
89,-
per pagina
7 producten
Acculaders auto

Auto-acculaders

Een acculader auto varieert in een laadstroom van 2,8A tot 25A. Bij een acculader auto kun je kiezen voor acculaders die geschikt zijn voor 6 volt, 12 volt en 24 volt accu's. De laadstroom die de lader dient te hebben, is afhankelijk van hoe groot de accu is en hoe snel je wilt laden. Hoe hoger de laadstroom van de auto acculader, hoe sneller de lader laadt. Het is aan te raden om een laadstroom te gebruiken die maximaal 10% is van de accucapaciteit. Heb je dus een accu van 60AH, dan is het raadzaam om maximaal te laden met 6A. Ben je op zoek naar een auto druppellader die de accu enkel onderhoudt, kies dan voor een lader met een lage laadstroom.

Acculader auto

Sommige auto's beschikken over een 6 volt accu. Dit zijn meestal klassieke auto's. Doordat klassieke auto's minder vaak gebruikt worden en vaak voor langere periode stilstaan, is het raadzaam om een acculader auto aan te schaffen voor je oldtimer. Als je dit niet doet dan beschadig je de accu of kun je de auto niet starten. De acculader auto zorgt ervoor dat je accu gedurende de periode dat de auto stilstaat, alsnog op spanning blijft.

Ben je op zoek naar een ander type lader? Bekijk dan ons volledige assortiment acculaders.