Acculaders auto

Het is belangrijk om de accu van uw auto goed te onderhouden aan de hand van een acculader auto. Het is immers niet wenselijk om stil te staan met uw auto, waardoor een acculader auto zeer handig is. Tevens zorgt een acculader auto ervoor dat uw accu in een goede conditie blijft. Als uw accu te leeg raakt of u start de auto terwijl de accu leeg is, dan kan dit schadelijk zijn voor uw accu. Dit kunt u voorkomen met een acculader auto. De meeste auto's hebben tegenwoordig een 12 volt accu, waardoor u een 12 volt acculader auto nodig heeft. Een acculader auto is beschikbaar in veel verschillende modellen. Het grootste verschil tussen acculader auto zit hem in het ampère dat een acculader auto geeft.

Als u een oude accu heeft of als het zeer koud is en u staat een langere tijd stil, dan is een acculader auto zeer aan te raden. Als u dan namelijk niet gebruik maakt van een acculader auto, dan heeft u problemen met het starten en kan uw accu beschadigd raken. In dit soort gevallen is het zeker aan te raden om een acculader auto aan te schaffen, aangezien dit vaak goedkoper is dan een nieuwe accu voor in uw auto.

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

13 producten

Van hoog naar laag sorteren

Auto-acculaders

Een acculader auto varieert in een laadstroom van 2,8A tot 25A. Bij een acculader auto kunt u kiezen voor acculaders die geschikt zijn voor 6 volt, 12 volt en 24 volt accu's. De laadstroom van een acculader auto die u nodig heeft is afhankelijk van hoe groot uw accu is en hoe snel u wilt laden. Hoe hoger de laadstroom van uw acculader auto, hoe sneller de acculader auto laadt. Het is aan te raden om een laadstroom te gebruiken die maximaal 10% is van uw accucapaciteit. Hebt u dus een accu van 60AH, dan is het raadzaam om maximaal te laden met 6A. Bent u op zoek naar een auto druppellader die uw accu enkel onderhoudt, kies dan voor een lader met een lage laadstroom.

Sommige auto's beschikken over een 6 volt accu. Dit zijn meestal klassieke auto's. Doordat klassieke auto's minder vaak gebruikt worden en vaak voor langere periode stilstaan, is het raadzaam om een acculader auto aan te schaffen voor uw oldtimer. Als u dit niet doet dan beschadigd u de accu of kunt u de auto niet starten. De acculader auto zorgt ervoor dat uw accu gedurende de periode dat die stilstaat alsnog op spanning blijft.

Een acculader auto van Bootman met een voordelige prijs is de CTEK MXS 5.0 acculader.