Acculaders 12V

Een acculader 12V komt het vaakst voor. Een acculader 12V wordt vaak gebruikt voor het laden van een auto, motor, scooter of brommer. Daarnaast is een acculader 12V vaak te gebruiken voor het onderhouden van accu's in vrachtwagens, boten en busjes. Tevens kan een acculader 12V gebruikt worden voor het onderhouden van een losse reserve accu in de caravan, voor de accu van een caravanmover of de accu voor uw elektrische buitenboordmotor.

Als u uw accu tijdens het niet gebruiken, wilt bijhouden, dan kunt u kiezen voor een druppellader 12V. Dit is een acculader 12V, maar dan met een lage laadstroom. Op deze manier kunt u met uw druppellader 12V uw motoraccu onderhouden als u deze tijdens de koudere maanden niet gebruikt. Als u sneller uw accu wilt laden, dan kunt u het beste een acculader 12V met een hogere laadstroom kiezen. Op deze manier is uw accu sneller opgeladen en is uw accu sneller vol om weer te varen met uw elektrische buitenboordmotor. Bij het maken van uw keuze van een acculader 12V dient u goed te letten op het soort accu die u wilt laden. Zo zijn niet alle laders geschikt voor alle soorten accu's.

Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 51

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 51

Van hoog naar laag sorteren

12V Acculaders

Als u vaak problemen heeft met de accu van uw voertuig, dan is het aan te raden om een 12 volt acculader aan te schaffen. Met een oplader 12 volt kunt u namelijk uw accu onderhouden als u langere tijd stilstaat. Hierdoor komt u niet zomaar stil te staan en zorgt de batterijlader 12V ervoor dat uw accu in een goede conditie blijft. Zo hebt u met een acculader 12V geen last van problemen met het starten en gaat aan de hand van een acculader 12V uw accu langer mee. Vaak gaat een acculader 12V over op de onderhoudsstand, waardoor uw accu goed wordt bijgehouden.

Als u een accu een langere tijd niet gebruikt, bijvoorbeeld wanneer uw caravan met de huishoudaccu in de berging staat tijdens de wintermaanden, dan is een acculader 12V zeer aan te raden. Een accu heeft namelijk een bepaalde zelfontlading en op deze manier zorgt u ervoor dat uw accu niet te ver wordt ontladen. Zo houdt u met een acculader 12V uw accu in een goede conditie en verlengt u de levensduur.

Een acculader 12V is niet altijd geschikt voor alle soorten accu's. Vaak is een acculader 12V geschikt voor de meeste soorten accu's, behalve lithium accu s. Tijdens het aanschaffen van een acculader 12V moet u dus goed even opletten op het soort accu die u wilt opladen met een acculader 12V.

Binnen het assortiment zijn er meerdere merken 12V acculaders te vinden. Zo zijn de CTEK MXS 5.0 en de Benton BX-2 voordelige acculaders. De Victron Multiplus 12/3000-120 en de Mastervolt Chargemaster 12/10 zijn acculaders geschikt voor de grotere setups. De Noco Genius G1100 is voorzien van een strak design en van meerdere functies. De Amarew ChargeSmart 8A is de acculader met de beste prijs/kwaliteit verhouding voor het laden van lithium accu's.