95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2336 reviews
Zoeken

Acculaders

Acculaders

Met een acculader kunt u verschillende accu's opladen en onderhouden. De acculader die u nodig heeft, is afhankelijk van het soort accu dat u wenst te laden. Het voltage van de accu moet overeenkomen met het voltage waarop de acculader werkt. Heeft u een 12 volt accu, dan kiest u dus een 12 volt acculader. Naast het voltage is ook de laadtoepassing van belang. Een acculader kan geschikt zijn voor een auto, boot, motor en scooter. De universele acculaders in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit van de merken: CTEK, Mastervolt, Noco Genius, Optimate, Powerstart, Amarew & Benton. Lithium acculaders zijn speciaal ontworpen om lithium accu's te kunnen opladen en onderhouden. Is er geen stroom in de buurt maar wilt u toch uw accu onderhouden, kies dan voor een zonnepaneel acculader.

Pagina
per pagina
71 producten
Amarew ChargeSmart 15A Acculader
Waardering:
95% of 100
Special Price 79,- Regular Price 119,-
Amarew ChargeSmart 8A Acculader
Waardering:
97% of 100
Special Price 59,- Regular Price 99,-
Benton BX-1 Acculader
Waardering:
95% of 100
47,-
Benton BX-4 Druppellader
Waardering:
100% of 100
Special Price 20,- Regular Price 40,-
Benton Iceman 5 Acculader
Waardering:
100% of 100
66,-
CTEK M100 Marine Acculader
Waardering:
100% of 100
142,55
  • Beste prijsgarantie
  • Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
CTEK MXS 10 Acculader
Waardering:
98% of 100
189,99
CTEK MXS 3.8 Acculader
Waardering:
100% of 100
59,-
CTEK MXS 7.0 Acculader
Waardering:
100% of 100
Special Price 134,- Regular Price 149,95
E'dyn 400W Acculader
Special Price 159,- Regular Price 380,-
Mastervolt Easycharge 6A Acculader
Waardering:
100% of 100
102,80
Noco Genius G750 Druppellader
Waardering:
100% of 100
39,-
Noco Genius1 Druppellader
Waardering:
100% of 100
55,84
Noco Genius10 Acculader
Waardering:
100% of 100
159,-
Tecmate Optimate Lithium 8S 5A Acculader
Waardering:
100% of 100
134,79
Pagina
per pagina
71 producten
Acculaders

Acculader kopen? Morgen in huis

Welke acculader heb ik nodig? Bekijk onze keuzehulp video

Nogmaals de checklist:

- Werkspanning:
Zorg ervoor dat u een acculader aanschaft met het juiste voltage, oftewel: werkspanning. Zo heeft u voor een 12V accu een 12V acculader nodig en voor een 24V accu een 24V acculader. Het is niet mogelijk om een 12V acculader aan te sluiten op een 24V accu en vice versa. Er bestaan echter wel acculaders die voorzien zijn van een 12V en 24V laadprogramma. Deze kunt u vanzelfsprekend gebruiken voor 12V en 24V accu s.

- Laadstroom:
Naast de werkspanning dient u rekening te houden met de laadstroom. De laadstroom van een acculader geeft aan hoe snel uw accu opgeladen kan worden. Hoe hoger de laadstroom, hoe sneller uw accu wordt opgeladen. Een aanbevolen laadstroom ligt tussen de 15 en 25% van de bruikbare accucapaciteit. Voorbeeld: Bij een accu met een bruikbare accucapaciteit van 50Ah wordt een acculader met een laadstroom van ca. 7,5Ah (15%) geadviseerd. Houdt er rekening mee dat een te hoge laadstroom uw accu kan beschadigen en dat het bij een lage laadstroom lang duurt om uw accu op te laden.

- Type accu:
Houdt ook rekening met het type accu dat u wilt opladen. Accu s variëren in soorten: Lood, AGM, Gel en Lithium. Er zijn acculaders die al deze soorten kunnen opladen, maar dat zijn er maar weinig. Voor met name lithium geldt dat er maar een aantal specifieke lithium acculaders zijn die lithium accu s kunnen opladen. Daarnaast zijn er 2 soorten lithium acculaders: Li-Ion en LiFePO4. De meeste acculaders die geschikt zijn voor het opladen van een lithium accu zijn geschikt voor LiFePo4 accu s. Voor de Li-Ion accu s wordt er vaak een acculader meegeleverd of wordt er een acculader aangeraden door de fabrikant van de accu.

- Toepassing:
Wees er van bewust voor welke toepassing u de acculader wilt gebruiken. Zo is er onderscheid te maken in acculaders voor: auto s, boten, motoren, scooters en zonnepanelen. Auto s hebben altijd 12V accu s die u kunt opladen met automatische 12V auto-acculaders. Boten hebben vaak grote accu s die langdurig stroom trekken en kunnen variëren van 12V tot 24V, maar ook zelfs 36V of 48V. Boot acculaders zijn vaak krachtige acculaders met een grote laadstroom. Motor-acculaders en scooter acculaders hebben vaak een kleine laadstroom en vaak kunt u ook uit te voeten met een druppellader. Tot slot bestaan er zonnepaneel-acculaders. Hiermee kunt u diverse voertuigen mee opladen via het zonnepaneel dat gekoppeld zit aan de lader.

Hoe werkt een acculader?

1. Aansluiten
Sluit de klemmen, kabelogen of andere aansluitingen aan op de juiste accupolen. De positieve kabel is rood en de negatieve kabel is zwart. De rode kabel dient aangesloten te worden op de accupool met een + teken. De zwarte kabel dient aangesloten te worden op de accupool met een teken. Zorg er bovendien voor dat de klemmen of accupolen geen andere metalen delen in uw omgeving raken. Hierdoor kan er kortsluiting ontstaan.

2. Inschakelen
Schakel de acculader vervolgens in. Stel de lader als dit nodig is nog in op het gewenste voltage en laadspanning. Kijk hiervoor nog goed op de accu welke laadspanning deze heeft (V) en welke capaciteit de accu heeft (AH). De aanbevolen laadstroom ligt tussen de 15% en 25% van de bruikbare accucapaciteit. Vervolgens begint de acculader automatisch met laden.

3. Wachten..
Geef de accu en acculader de tijd om de accu volledig op te laden. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de laadstroom van de acculader (A) en de accucapaciteit van de accu (AH). Hoe lager de laadstroom hoe langer het duurt om een accu op te laden. Het duurt bijvoorbeeld 5 uur om een accu op te laden van 100AH met een laadstroom van 20A. De nieuwe modellen acculaders zijn vaak volledig geautomatiseerd en gaan daarom uit zichzelf uit. Zo zal de acculader zelf aangeven wanneer uw accu volledig is opgeladen en onderhouden.

4. Klaar is Kees!
Wanneer de accu volledig opgeladen is, kunt u de stekker van de acculader uit het stopcontact halen. Zo voorkomt u een gevaarlijke situatie. Verwijder vervolgens de klemmen of kabelogen van de accu. Hierna is de accu weer gereed voor gebruik.

Acculader en druppellader verschillen

Het grootste verschil tussen een acculader en een druppellader is dat een acculader uw accu in één keer helemaal oplaadt en dat een druppellader uw accu slechts met kleine beetjes bij druppelt . Een druppellader schakelt automatisch over naar onderhoudstand wanneer de accu vol is en bevordert zo de duurzaamheid van uw accu. Een druppellader is daarom geschikt om voor langere periodes aan uw accu te bevestigen. Dit komt met name van pas bij motoren in de winter. Zo behoudt u de kwaliteit van uw accu en hoeft u niet geforceerd in de kou motor te rijden.

Druppelladers hebben een lage laadstroom en zijn daarom met name geschikt voor accu s met een laag ampère van ca. 10 tot 50Ah. Druppelladen wordt ook wel intelligent laden genoemd. Acculaders hebben een hogere laadstroom en zijn met name geschikt voor start- en semi-tractie accu s van bijvoorbeeld auto s, boten en elektromotoren. Er zijn automatische en niet automatische acculaders. Een automatische acculader herkent zelf welk laadprogramma gestart moet worden en bij een niet automatische acculader moet u zelf het juiste laadprogramma kiezen.

Acculader merken

Er zijn veel verschillende merken acculaders. Voor acculaders specifiek voor accus van boten kunt u kiezen voor CTEK. CTEK is een gerenommeerd merk en heeft een ruim aanbod in acculaders. Daarbij hebben ze krachtige acculaders die zeer geschikt zijn voor boot accu s. Voor een merk dat zich specifiek richt op maritiem gebruik kunt u kiezen voor Mastervolt.

Noco Genius is het modernste merk dat naast acculaders ook startboosters aanbiedt. Startboosters zijn niet geschikt voor het opladen van accu s, maar kunnen lege accu s direct in één keer starten door middel van krachtige stroom impulsen. Een concurrerend merk van Noco Genius is Tacklife. Tacklife is een nog jonger merk dan Noco Genius, maar biedt vergelijkbare producten aan tegen een voordeligere prijs. Daarnaast is Tacklife kwalitatief beter dan Noco Genius en worden de producten completer geleverd. Voor de zwaardere startboosters voor bijvoorbeeld vrachtwagens kunt u terecht bij Powerstart. Victron heeft een groot assortiment in omvormers en laadregelaars. Deze producten zijn van hoge kwaliteit en worden met name gebruikt in de maritieme sector.

Tecmate Optimate heeft een goede prijs-/kwaliteitverhouding en biedt zowel druppelladers aan voor motoren als serieuze acculaders voor de maritieme sector. Daarbij bieden ze lithium acculaders aan met serieuze laadstromen. Benton heeft een ruim assortiment variërend van voordelige druppelladers tot krachtige 12V/24V acculaders met een hoge laadstroom. Bent u specifiek opzoek naar krachtige lithium acculaders van hoge kwaliteit, maar voor een voordelige prijs? Kies dan voor Amarew.