95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Tips & advies
Wat zijn de verschillen tussen Lood, AGM, Gel en Lithium?

Er zijn tussen lood, AGM, gel en lithium accu's vele verschillen. Zo zijn er verschillen in aanschafprijs, levensduur, samenstelling, plaatsing, onderhoud en het gewicht. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle soorten accu's. We nemen hiervoor van elke accu een capaciteit van 100Ah en een laadspanning van 12V. Bij de levensduur houden we rekening met het uitvoeren van onderhoud en ontladen tot maximaal 30%.

Lees meer
Met welke soort acculader kan ik mijn lithium accu opladen?

Je kunt je lithium accu opladen met een acculader die geschikt is voor het opladen van Lithium-ion of LiFePo4 accu's. Hierbij moet je wel goed opletten wat voor soort lithium-accu je hebt. Er zijn namelijk acculaders voor de Lithium-ion accu's en acculaders voor de LiFePo4 accu's. De minpool (kathode) is namelijk gemaakt van een ander materiaal. Er zijn ook acculaders die beide soorten lithium accu's kunnen opladen.

Lees meer
Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een jumpstarter?

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een jumpstarter of startbooster. Hierbij moet je vooral letten op de toepassing. Het voltage van de jumpstarter moet allereerst hetzelfde zijn als het voltage van de accu in jouw voertuig. Ook moet je voor de aanschaf weten wat voor soort accu je hebt. Is dit een lood, AGM, gel of lithium accu? Tot slot moet je ervoor zorgen dat de jumpstarter over genoeg startvermogen beschikt om jouw voertuig op te starten.

Lees meer