Dodemansknop Met Koord

Waardering:
88% of 100

Deze universele dodemansknop met koord past op praktisch elke motor en is gemakkelijk te bevestigen aan uw zwemvest.

Productnummer
05-14551101
16,95
Op voorraad
Voor 22:00 besteld, morgen bezorgd
  • Koop 2 voor 16,40 en bespaar 3%
  • Koop 3 voor 16,22 en bespaar 4%
  • Koop 5 voor 16,13 en bespaar 5%
Klik hier om het product te bezichtigen

Advies nodig?

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bekijk dan hier onze meest gestelde vragen of bel naar 0182 - 386 286.

Plus en minpunten

  • Universele dodemanskoord
  • Geschikt voor praktisch alle motoren
  • Stevig opvallend koord
  • Vergroot uw veiligheid
  • Eenvoudig te bevestigen aan uw zwemvest

Omschrijving

Deze universele dodemansknop met koord is geschikt voor praktisch elke motor. De dodemansknop functioneert als stroomonderbreker en is onmisbaar voor de veiligheid. Wanneer u overboord slaat, zorgt de dodemansknop met koord ervoor dat de motor meteen afslaat en u een noodstop maakt. In Nederlands is het verplicht om een dodemansknop te gebruik bij snelle motorboten, zoals speedboten of jetski's voor bijvoorbeeld het waterskiën.

Deze dodemansknop met koord past onder meer perfect op buitenboordmotoren van de volgende merken: Suzuki, Yamaha, Honda, Johnson, Mercury, Mariner, OMC, Selva, Tohatsu en Evinrude motoren. Het dodemanskoord blijft drijven en heeft een opvallend rode kleur, hierdoor is het koord niet over het hoofd te zien. Met het klipje kunt u het koord gemakkelijk aan uw zwemvest of andere kledingstukken bevestigen.

Doe tijdens het varen altijd het dodemanskoord om uw pols. Wanneer u dan overboord valt wordt het koord achter de dodemansknop vandaan getrokken en valt de motor meteen stil. Ongestuurde speedboten hebben sterk de neiging in rondjes te gaan draaien, hierdoor kan de bootschroef voor vervelende ongelukken zorgen. Een dodemansknop is daarom essentieel voor uw veiligheid. We raden u altijd aan een tweede dodemanskoord aan boord te hebben. Wanneer de bestuurder overboord valt, valt de motor stil en zal de boot nog een x-aantal meter doorvaren. Ideaal zou zijn om dat de motor te starten en naar de drenkeling toe te varen. Echter kan de motor niet worden gestart zonder dodemanskoord. Kortom neem altijd twee dodemanskoorden mee aan boord en vertel de opvarende waar deze ligt en hoe het werkt.

Specificaties

Materiaal: Kunststof
Kleur: Rood
Afmetingen: -
In de verpakking: Een dodemansknop met koord
Fabrieksgarantie: 2 jaar

Reviews 5

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dodemansknop Met Koord
Uw waardering