95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

I.v.m. de feestdagen zijn onze showroom, klantenservice en Click & Collect gesloten t/m 1 januari. Orders worden wel verzonden.

Rubberboot met motor

Rubberboot met motor

Een rubberboot met motor set is ideaal voor beginnende watersporters die behoefte hebben aan optimaal gemak en direct het water op willen. Een rubberboot met motor set wordt namelijk compleet geleverd met alles wat u nodig heeft om te varen. Het kan soms lastig zijn om zelf een rubberboot met motor set samen te stellen. Dit komt omdat alle verschillende artikelen op elkaar afgestemd moeten worden. Om de keuze voor een vaarset zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij complete rubberboot vaarsets bij elkaar verzameld zodat u altijd zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Dankzij deze complete vaarsets kunt u direct het water op!

Een rubberboot met motor set bestaat minimaal uit een elektrische buitenboordmotor, accu, accubak en acculader. Dankzij de elektrische buitenboordmotor kunt u in stilte en zonder inspanning varen. De accu zorgt hierbij voor de vermogenstoevoer naar de motor. De accubak functioneert als zekering en bescherming voor u en uw apparatuur. Bij eventuele kortsluiting in de accu zal de elektromotor niet doorbranden. Wanneer de accu aan het einde van de dag volledig ontladen is kunt u deze vervolgens opladen met de acculader. Kortom, met deze vaarsets bent u volledig voorzien van alles wat u nodig heeft om te genieten op het water.

per pagina
2 producten
Aqua Marina Classic Rubberboot met Elektromotor
380KG Draagvermogen Gemaakt van 3-Laags PVC Met 6 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
95% of 100
399,-
per pagina
2 producten
Rubberboot met motor

Rubberboot met motor set

Voor de beginnende watersporter kan het lastig zijn om alle artikelen die in een vaarset zitten bij elkaar te zoeken. Het kan namelijk voorkomen dat u niet weet wat er allemaal nodig is om te kunnen varen. Naast de keuze voor welke soort artikelen u nodig heeft moet u ook rekening houden welke artikelen bij elkaar passen. Er zijn namelijk veel verschillende elektromotoren, accu's en acculaders. Om u te helpen met het kiezen van de juiste artikelen hebben wij complete vaarsets gemaakt. Zo weet u zeker dat u alle artikelen bij elkaar passen en u direct het water op kunt. In een rubberboot met motor set zit tenminste een elektrische buitenboordmotor, accu, accubak en acculader.

Elektrische buitenboordmotor

Een elektrische buitenboordmotor is van groot belang bij het varen in een rubberboot, door een rubberboot motor te gebruiken kunt u volledig tot rust komen in uw boot en hoeft u uw peddels niet te gebruiken. De keuze van het type elektrische buitenboordmotor speelt een grote rol voor uw totale vaarervaring. U moet namelijk de juiste keuze maken voor het vermogen van de elektromotoren, dit wordt aangegeven in LBS of PK. Als u een te laag vermogen gebruikt zal uw motor niet genoeg stuwkracht hebben om de rubberboot vooruit te stuwen. Als u een te hoog vermogen gebruikt kan het voorkomen dat uw accu te snel leeg gaat. Een rubberboot met motor set is zo ontwikkeld dat de elektrische buitenboordmotor altijd goed past bij de rubberboot.

Accu

Om de rubberboot met buitenboordmotor van vermogen te voorzien heeft u een accu nodig. Wederom is het belangrijk om een accu te gebruiken die bij de elektrische buitenboordmotor past. De accucapaciteit (AH) van de accu bepaald namelijk hoelang u kunt varen. Een te lage accucapaciteit zal ervoor zorgen dat u niet lang kunt varen en eventueel naar de kant moet peddelen.

Accubak

Een accubak is speciaal ontwikkeld om de veiligheid van u en uw apparatuur te waarborgen. Accubakken functioneren namelijk als zekering voor uw accu. Als er kortsluiting ontstaat in de accu zal uw elektrische buitenboordmotor niet doorbranden dankzij de zekering in de accubak. Hierdoor raden wij een accubak ten sterkste aan bij een rubberboot met motor set. Bij de aanschaf van een accubak moet u rekening houden met het formaat van de accu. De accu moet ten slotte passen in de accubak om goed te kunnen functioneren.

Acculader

Een acculader heeft u nodig om de accu op te laden. Na een dagje varen is uw accu waarschijnlijk leeg en dient daarom weer opgeladen te worden. Bij de aanschaf van een acculader is het van belang dat u rekening houdt met de accucapaciteit van uw accu en de laadstroom van de acculader. De laadstroom (A) moet tussen de 10-20% van de accucapaciteit (AH) zijn om goed te functioneren. Voor een accu met een accucapaciteit van 100AH raden wij u daarom een acculader aan met een laadstroom tussen de 10 en 20A. Een te lage laadstroom zal ervoor zorgen dat uw accu erg langzaam oplaadt, een te hoge laadstroom kan schadelijk zijn voor uw accu.

Rubberboot met benzinemotor of elektromotor?

De keuze tussen een benzinemotor en elektromotor hangt helemaal af van uw behoeften. Een benzinemotor is alleen de juiste keuze als u erg lang en hard wilt varen. De nadelen aan een benzinemotor zijn echter dat de motor veel geluid maakt, stinkt, onderhoud vergt en u geld kwijt bent aan benzine. Elektrische buitenboordmotoren maken daarentegen amper geluid en stinken niet. Zo kunt u optimaal genieten van de rust om u heen en makkelijk gesprekken voeren. Elektromotoren zullen het milieu ook niet aantasten, deze motoren maken namelijk geen gebruik van brandstof. Daarnaast vergt een elektromotor nauwelijks onderhoud omdat ze erg compact en eenvoudig zijn. Een ander groot voordeel is dat u uw elektromotor niet hoeft te tanken, een elektrische motor functioneert namelijk op een accu in plaats van brandstof. Elektrisch varen is de beste optie voor het varen als u volledig tot rust wilt komen, amper onderhoudskosten wilt betalen en u het milieu niet wilt vervuilen.

Varen met een rubberboot met motor set zonder vaarbewijs

Als u geen vaarbewijs heeft zijn er alsnog veel mogelijkheden met betrekking tot het varen in een rubberboot met motor set. U heeft namelijk geen vaarbewijs nodig als u niet harder vaart dan 20 km/u. Wanneer u een elektrische buitenboordmotor aanschaft weet u zeker dat u niet over deze snelheid heen gaat. Hierdoor hebben personen boven vanaf 18 jaar geen vaarbewijs nodig voor het varen met een rubberboot. Van 12 t/m 18 jaar mag u niet harder varen dan 13 km/u zonder vaarbewijs.