95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Rubberboot met motor

Rubberboot met motor

Een rubberboot met elektromotor set is ideaal voor beginnende watersporters die behoefte hebben aan optimaal gemak en direct het water op willen. Een rubberboot met elektromotor set wordt namelijk compleet geleverd met alles wat je nodig hebt om te varen. Het kan soms lastig zijn om zelf een motor en toebehoren bij de rubberboot uit te kiezen. Dit komt omdat alle verschillende artikelen op elkaar afgestemd moeten worden. Om de keuze voor een vaarset zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij complete rubberboot vaarsets bij elkaar verzameld zodat je altijd zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Dankzij deze complete vaarsets kun je direct het water op!

Een rubberboot met elektromotor set bestaat minimaal uit een elektrische buitenboordmotor, accu, accubak en acculader (met uitzondering van de Aqua Marina Classic set). Dankzij de elektrische motor kun je in stilte en zonder inspanning varen. De batterij zorgt hierbij voor de stroomtoevoer naar de motor. De accubak functioneert als zekering en bescherming voor jou en je apparatuur. Bij eventuele kortsluiting zal de accu niet overbelast raken. Wanneer de accu aan het einde van de dag volledig ontladen is, kun je deze weer opladen met de acculader. Kortom, met deze vaarsets ben je volledig voorzien van alles wat je nodig heeft om te genieten op het water.

Kies je voor de Aqua Marina Classic set? Deze set bestaat uit de boot en een motor. Bekijk onze aanbevolen bundels voor een bijpassende accu, accubak en lader.

per pagina
4 producten
Aqua Marina Classic Rubberboot met Elektromotor
380KG Draagvermogen Gemaakt van 3-Laags PVC Met 6 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
95% of 100
399,-
Rubberboot met motor set - instap
Waardering:
80% of 100
1.136,-
per pagina
4 producten
Rubberboot met motor

Rubberboot met elektromotor set

Voor de beginnende watersporter kan het lastig zijn om alle artikelen die in een vaarset zitten bij elkaar te zoeken. Het kan namelijk voorkomen dat je niet weet wat er allemaal nodig is om te kunnen varen. Naast de keuze voor welke soort artikelen je nodig hebt, moet je ook rekening houden met welke artikelen bij elkaar passen. Er zijn namelijk veel verschillende elektromotoren, accu's en acculaders. Om jou te helpen met het kiezen van de juiste artikelen hebben wij complete vaarsets gemaakt. Zo weet je zeker dat je alle artikelen bij elkaar passen en je direct het water op kunt. In een rubberboot met elektromotor set zit tenminste een elektrische buitenboordmotor, accu, accubak en acculader (met uitzondering van de Aqua Marina Classic set).

Rubberboot elektromotor

Een elektromotor is van groot belang bij het varen in een rubberboot. Met een rubberboot motor kom je volledig tot rust in jou boot en hoef je de peddels niet te gebruiken. De keuze van het type rubberboot elektromotor speelt een grote rol voor de totale vaarervaring. Het vermogen van de motor is hierbij van belang. Dit wordt aangegeven in LBS of PK. Als je een te laag vermogen gebruikt, zal uw motor niet genoeg stuwkracht hebben om de rubberboot vooruit te stuwen. Als je een te hoog vermogen gebruikt kan het voorkomen dat de accu te snel leeg gaat. Een rubberboot met motor set is zo samengesteld dat de elektrische buitenboordmotor altijd goed past bij de rubberboot.

Accu

Om de rubberboot met buitenboordmotor van stroom te voorzien, heb je een accu nodig. Wederom is het belangrijk om een accu te gebruiken die bij de elektromotor past. De accucapaciteit (AH) van de accu bepaalt namelijk hoelang je kunt varen. Een te lage accucapaciteit zal ervoor zorgen dat je niet lang kunt varen en eventueel naar de kant moet peddelen.

Accubak

Een accubak is speciaal ontwikkeld om de veiligheid van jou en jouw apparatuur te waarborgen. Accubakken functioneren namelijk als zekering voor de accu. Als er kortsluiting ontstaat, zal de accu niet overbelasten dankzij de zekering in de accubak. Daarom raden wij een accubak ten sterkste aan bij het elektrisch varen.

Acculader

Een acculader is nodig om de accu weer op te laden. Na een dagje varen is de accu waarschijnlijk leeg en dient daarom weer opgeladen te worden. Bij de aanschaf van een acculader is het van belang dat u rekening houdt met de accucapaciteit van uw accu en de laadstroom van de acculader. De laadstroom (A) moet tussen de 10-20% van de accucapaciteit (AH) zijn om goed te functioneren. Voor een accu met een accucapaciteit van 100AH raden wij u daarom een acculader aan met een laadstroom tussen de 10 en 20A. Een te lage laadstroom zal ervoor zorgen dat uw accu erg langzaam oplaadt, een te hoge laadstroom kan schadelijk zijn voor uw accu. In de rubberboot met elektromotor set zit een lader met de juiste laadstroom van de accu.

Rubberboot met benzinemotor of elektromotor?

De keuze tussen een benzinemotor en elektromotor hangt helemaal af van jouw behoeften. Een benzinemotor is de juiste keuze als je erg lang en hard wilt varen. De nadelen aan een benzinemotor zijn echter dat de motor veel geluid maakt, stinkt, onderhoud vergt en je geld kwijt bent aan benzine. Elektromotoren maken daarentegen amper geluid en stinken niet. Zo geniet je optiaal van de rust om je heen en voer je makkelijk gesprekken. Elektromotoren zullen het milieu ook niet aantasten, deze motoren maken namelijk geen gebruik van brandstof. Daarnaast vergt een elektromotor nauwelijks onderhoud. Een ander groot voordeel is dat u niet hoeft te tanken. Elektrisch varen is de beste optie als je volledig tot rust wilt komen, amper onderhoudskosten wilt betalen en je het milieu wilt sparen.

Varen met een boot met elektromotor set zonder vaarbewijs

Als je geen vaarbewijs hebt, zijn er alsnog veel mogelijkheden met betrekking tot het varen in een rubberboot met elektromotor. Je hebt namelijk geen vaarbewijs nodig als je niet harder vaart dan 20 km/u. Wanneer je een rubberboot met elektromotor set aanschaft, weet je zeker dat je niet over deze snelheid heen gaat. Hierdoor hebben personen boven vanaf 18 jaar geen vaarbewijs nodig. Van 12 t/m 18 jaar mag je niet harder varen dan 13 km/u zonder vaarbewijs.