95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

I.v.m. de feestdagen zijn onze showroom, klantenservice en Click & Collect gesloten t/m 1 januari. Orders worden wel verzonden.

Opblaasboot met motor

Opblaasboot met motor

Een opblaasboot met motor set is perfect voor beginnende watersporters die direct het water op willen en behoefte hebben aan optimaal gemak. Een opblaasboot met motor set wordt namelijk standaard geleverd met alles wat u nodig heeft om te beginnen met varen. Maar naast opblaasboten met motor sets beschikken we ook over rubberboten met motor sets. Het verschil zit hem hier in het materiaal van de boten, rubberboten beschikken over meerdere laags PVC en zijn hierdoor duurzamer dan opblaasboten. Opblaasboten zijn echter zeer goede instapmodellen voor beginnende vaarders of kinderen. Voor beginnende watersporters kan het lastig zijn om zelf een opblaasboot met motor set samen te stellen. Alle verschillende artikelen in een complete set dienen op elkaar afgestemd te worden. Om u te helpen met het verzamelen van een vaarset hebben wij complete opblaasboot vaarsets samengesteld zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Na de aanschaf van deze complete vaarsets kunt u meteen genieten van uw opblaasboot.

Een complete vaarset bestaat minimaal uit een elektrische buitenboordmotor, accu, accubak en acculader. De elektrische buitenboordmotor zorgt ervoor dat u in stilte en zonder inspanning kunt varen, elektromotoren maken namelijk amper geluid. De accu zorgt is essentieel om de elektrische buitenboordmotor te voorzien van vermogen. De accubak fungeert hierbij als zekering en bescherming voor u en al uw apparatuur. De elektromotor zal door de accubak niet doorbranden bij eventuele kortsluiting in de accu. Wanneer de accu aan het einde van een dagje varen leeg is kunt u deze opladen met de acculader. Kortom, met deze opblaasboot vaarsets bent u volledig voorzien van alles wat u nodig heeft om te genieten op het water.

per pagina
2 producten
Aqua Marina Motion Opblaasboot met Elektromotor
185KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 3 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
90% of 100
229,-
Aqua Marina Wildriver Opblaasboot met Elektromotor
225KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 3 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
80% of 100
199,-
per pagina
2 producten
Opblaasboot met motor

Opblaasboot met motor set

Voor beginnende watersporters kan het moeilijk zijn om alle onderdelen die in een vaarset zitten te verzamelen. Het zou bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat u niet precies weet wat er allemaal nodig is om het water op te kunnen. Naast de keuze voor welke soort artikelen u nodig heeft moet u ook rekening houden welke artikelen u met elkaar kunt combineren. Door het grote aanbod van elektrische buitenboordmotoren accu's en acculaders kan deze keuze lastig zijn. Om u te helpen met het maken van de goede keuze hebben wij complete opblaasboot vaarsets gemaakt. Dankzij deze sets weet u zeker dat u alle artikelen bij elkaar passen en u direct kunt varen na aanschaf. In een opblaasboot met motor set zit minimaal een elektrische buitenboordmotor, accu, accubak en acculader.

Elektrische buitenboordmotor

Het is van belang om een elektrische buitenboordmotor aan te schaffen als u volledig tot rust wilt komen in uw opblaasboot. Een elektromotoren zorgt er namelijk voor dat u volledig tot rust en u uw peddels niet hoeft te gebruiken. Echter kan het ingewikkeld zijn om de juiste elektromotor te kiezen. U moet bijvoorbeeld rekening houden met het vermogen van de elektromotor, dit wordt aangegeven in PK of LBS. Bij een te laag vermogen zal uw motor niet genoeg kracht hebben om uw opblaasboot voort te stuwen. Een te hoog vermogen zal ervoor zorgen dat uw accu te snel leeg gaat, hierdoor kunt u niet lang varen. Een complete opblaasboot met motor set is zo in elkaar gezet dat de elektromotor altijd goed past bij de opblaasboot.

Accu

Om de opblaasboot met elektrische buitenboordmotor van vermogen te voorzien is een accu essentieel. Hierbij is het ook van belang om een accu te gebruiken die goed bij de elektrische buitenboordmotor past. De accucapaciteit (AH) van de accu en het type accu dat u gebruikt bepalen namelijk hoelang u kunt varen met uw opblaasboot. Als u een accu gebruikt met een te lage accucapaciteit voor uw motor zorgt ervoor dat u niet lang kunt varen en eventueel naar de kant moet peddelen.

Accubak

Een accubak is speciaal gemaakt om u en uw apparatuur te beveiligen. Accubakken fungeren namelijk als zekering voor uw accu. Door de zekering zal uw elektrische buitenboordmotor niet doorbranden als er eventuele kortsluiting in uw accu ontstaat. Wanneer u een accubak aanschaft voor uw opblaasboot met motortje moet u erop letten dat de accu in de accubak past, dit kunt u achterhalen door naar de afmetingen van beide artikelen te kijken. Om de accubak goed te laten functioneren moet de accu natuurlijk goed in de accubak passen.

Acculader

Een acculader is ook van groot belang in een opblaasbootje met motor set, dit artikel gebruikt u namelijk om de accu op te laden na een dagje varen. Bij de aanschaf van een acculader moet u rekening houden met de laadstroom (A) van de acculader en de accucapaciteit (AH) van uw accu en. De laadstroom moet tussen de 10-20% van de accucapaciteit zijn om goed te functioneren. Bij een accu met een accucapaciteit van 100AH raden wij u hierdoor een acculader aan met een laadstroom tussen de 10 en 20A. Bij een te lage laadstroom zal het opladen van de accu erg lang duren. Bij een te hoge laadstroom kan de stroom schadelijk zijn voor uw accu.

Opblaasboot met benzinemotor of elektromotor?

De keuze tussen een benzinemotor of elektromotor kan lastig zijn, maar dit hangt volledig af van uw behoeften. Een benzinemotor is alleen de juiste keuze voor u als u erg hard en lang wilt varen. Echter hangen er ook veel nadelen aan een benzinemotor, ze maken veel geluid, stinken en vergen veel onderhoud. Daarnaast bent u telkens geld kwijt aan het tanken van benzine. Elektrische buitenboordmotoren daarentegen gaan minder hard maar beschikken toch over veel voordelen. Zo maken elektromotoren amper geluid en stinken niet. Hierdoor kunt u genieten van de rust en natuur om u heen. Daarnaast kunt u makkelijk gesprekken voeren met uw vrienden of familie. Daarnaast gebruiken elektromotoren geen benzine, zo bent u niet onnodig geld kwijt en tast u de natuur niet aan. Een ander groot voordeel is dat elektromotoren nauwelijks onderhoud vergen omdat ze erg compact en eenvoudig zijn. Kortom, een opblaasboot met elektrische motor is de beste keuze als u volledig tot rust wilt komen, amper onderhoudskosten wilt betalen en u het milieu niet wilt vervuilen.

Varen met een opblaasboot met motor zonder vaarbewijs

Als u geen vaarbewijs ter beschikking heeft kunt u toch varen met een opblaasboot met motor. U heeft namelijk alleen een vaarbewijs nodig als u harder vaart dan 20 km/u. Aangezien deze elektrische buitenboordmotor niet harder varen dan 20 km/u weet u zeker dat u geen vaarbewijs nodig heeft. Dit geldt echter alleen voor personen vanaf 18 jaar. Van 12 t/m 18 jaar mag u zonder vaarbewijs niet harder varen dan 13 km/u.