95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Tweede Pinksterdag zijn wij gesloten. dinsdag 21 mei staan wij weer voor je klaar.

Opblaasboot met motor

Opblaasboot met motor

Een opblaasboot met fluistermotor is perfect voor beginnende watersporters die direct het water op willen en behoefte hebben aan optimaal gemak. Deze opblaasboot sets worden namelijk standaard geleverd met een fluistermotor. Maar naast opblaasboten met motor sets beschikken we ook over rubberboten met motor sets. Het verschil zit hem hier in het materiaal van de boten. Rubberboten zijn gemaakt van steviger, vaak meerlaags PVC en zijn hierdoor duurzamer dan opblaasboten. Opblaasboten zijn echter zeer goede instapmodellen voor beginnende vaarders of kinderen. Voor beginnende watersporters kan het lastig zijn om zelf een opblaasboot met motor set samen te stellen. Om jouw te helpen vind je hier opblaasboten met een bijpassende motor. Je hoeft er alleen nog een 12V accu bij uit te kiezen. Na de aanschaf van deze vaarset en bijpassende accu kun je meteen genieten van jouw opblaasboot.

Een complete vaarset bestaat minimaal uit een opslaasboot en een elektrische fluistermotor. De motor zorgt ervoor dat je in stilte en zonder inspanning kunt varen, ze maken namelijk amper geluid.

per pagina
2 producten
Aqua Marina Motion Opblaasboot met Elektromotor
185KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 3 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
90% of 100
229,-
Aqua Marina Wildriver Opblaasboot met Elektromotor
225KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 3 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
80% of 100
199,-
per pagina
2 producten
Opblaasboot met motor

Opblaasboot met fluistermotor

Voor beginnende watersporters kan het moeilijk zijn om alle onderdelen die in een vaarset zitten te verzamelen. Het zou bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat je niet precies weet wat er allemaal nodig is om het water op te kunnen. Naast de keuze voor welke soort artikelen je nodig hebt moet je ook rekening houden met welke artikelen je met elkaar kunt combineren. Door het grote aanbod van motoren, batterijen en laders kan deze keuze lastig zijn. Om jou te helpen met het maken van de goede keuze hebben wij bij de opblaasboten aanbevolen bundels samengesteld. Met deze bundels weet je zeker dat alle artikelen bij elkaar passen en je direct kunt varen na aanschaf. 

Elektrische motor opblaasboot

Als je volledig tot rust wilt komen in jouw opblaasboot, dan is een elektrische motor de oplossing. Echter kan het ingewikkeld zijn om de juiste elektrische motor te kiezen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met het vermogen van de motor, wat wordt aangegeven in PK of LBS. Bij een te laag vermogen zal de motor niet genoeg kracht hebben om de opblaasboot voort te stuwen. Een te hoog vermogen zal ervoor zorgen dat de accu te snel leeg gaat, hierdoor kun je niet lang varen. Een opblaasboot met flsuitermotor set is zo in elkaar gezet dat de elektrische motor altijd goed past bij de opblaasboot.

Accu

Om de opblaasboot met elektrische motor van stroom te voorzien is een accu essentieel. Hierbij is het ook van belang om een accu te gebruiken die goed bij de elektrische motor past. De accucapaciteit (AH) van de accu en het type dat je gebruikt bepalen namelijk hoelang je kunt varen met een opblaasboot. Als je een batterij gebruikt met een te lage accucapaciteit voor de elektrische motor zorgt dit ervoor dat je niet lang kunt varen en misschien naar de kant moet peddelen. In de aanbevolen bundel vind je een accu die past bij de boot.

Accubak

Een accubak is speciaal gemaakt om jou en je apparatuur te beschermen. Accubakken fungeren namelijk als zekering voor de accu. Door de zekering zal de accu niet overbelast worden als er eventuele kortsluiting ontstaat. Ook beschermt het de batterij tegen vuil en water.

Lader

Een acculader is ook van groot belang in een vaarset. De lader gebruik je namelijk om de batterij op te laden na een dagje varen. Bij de aanschaf van een lader moet je rekening houden met de laadstroom (A) van de acculader en de accucapaciteit (AH) van de accu. In de aanbevolen bundel stellen wij een bijpassende lader voor. Wil je meer weten over acculaders? Lees dan ons artikel 'Waar moet je op letten bij de aanschaf van een acculader?'

Opblaasboot met benzinemotor of elektrische motor?

De keuze tussen een benzinemotor of elektrische motor kan lastig zijn, maar dit hangt volledig af van jouw behoeften. Een benzinemotor is alleen de juiste keuze voor jou als je erg hard en lang wilt varen. Echter hangen er ook veel nadelen aan een benzinemotor. Ze maken veel geluid, stinken en vergen veel onderhoud. Daarnaast ben je telkens geld kwijt aan het tanken van benzine. Elektrisch varen daarentegen gaan minder hard maar beschikken toch over veel voordelen. Zo maken elektromotoren amper geluid en stinken niet. Hierdoor kun je genieten van de rust en natuur om je heen. Daarnaast kun je makkelijk gesprekken voeren met vrienden of familie. Daarnaast gebruiken elektromotoren geen benzine, zo ben je niet onnodig geld kwijt en tast je de natuur niet aan. Een ander groot voordeel is dat elektrische motoren nauwelijks onderhoud vergen. Kortom, een opblaasboot met elektrische motor is de beste keuze als je volledig tot rust wilt komen, amper onderhoudskosten wilt betalen en je het milieu niet wilt vervuilen.

Varen met een opblaasboot met fluistermotor zonder vaarbewijs

Als je geen vaarbewijs hebt, kun je toch varen met een opblaasboot met fluistermotor. Je hebt namelijk alleen een vaarbewijs nodig als je harder vaart dan 20 km/u. Aangezien deze elektrische motoren niet harder varen dan 20 km/u, weet je zeker dat je geen vaarbewijs nodig hebt. Dit geldt echter alleen voor personen vanaf 18 jaar. Van 12 t/m 18 jaar mag je zonder vaarbewijs niet harder varen dan 13 km/u.