95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Tweede Pinksterdag zijn wij gesloten. dinsdag 21 mei staan wij weer voor je klaar.

Buitenboordmotoren

Buitenboordmotoren

Voor gemak en snel varen met bijvoorbeeld uw rubberboot of sloep, kunt u kiezen voor een benzine buitenboordmotor. Een benzine buitenboordmotor is over het algemeen een krachtige en gebruiksvriendelijke buitenboordmotor. Echter draagt een benzine buitenboordmotor niet bij aan het milieu en maken deze motoren relatief veel geluid. Hierdoor kunt u als alternatief ook kiezen voor een elektrische buitenboordmotor.

Het voordeel aan een benzine buitenboordmotor is dat u voor dezelfde prijs als een elektrische buitenboordmotor, veel sneller kunt varen. Dit komt omdat accupakketten voor zwaardere vermogens elektromotoren momenteel prijzig zijn. Daarnaast kunt u met een brandstoftank langer varen dan met een accupakket. Meer weten over benzinemotoren tegenover elektromotoren? Lees dan hier meer over de voor- en nadelen van elektrisch varen.

Bij Bootman zijn momenteel alleen Mariner buitenboordmotoren verkrijgbaar. Mariner, vroeger ook wel bekend als 'Mercury', is een Amerikaans merk. De Mariner buitenboordmotor staat bekend om zijn stevige bouw, waardoor die zeer robuust is. Verder is de motor aangenaam tijdens het varen, omdat de motor veel kracht heeft bij lage toerentallen. Dit komt dankzij de grote cilinderinhoud.

per pagina
12 producten
per pagina
12 producten
Buitenboordmotoren

Buitenboordmotor kopen? Hier moet u op letten!

Het aanschaffen van de juiste buitenboordmotor is de sleutel tot plezier op het water. Maar wat komt hier allemaal bij kijken? Het belangrijkste is dat u kiest voor een buitenboordmotor met het juiste vermogen. Een buitenboordmotor met te veel PK kan zorgen voor onveilige situaties zoals stuiteren op het water, een motor met te weinig PK zorgt ervoor dat u geen vaart kunt maken tijdens het varen. Het ideale vermogen voor uw boot hangt af van enorm veel factoren zoals het gewicht, de romp, het vaarwater en de kajuit. Echter kunt u vaak uitgaan van 0,5Pk per 100KG gewicht op de boot. Voor een boot van 1000kg heeft u al vaak een 5 PK buitenboordmotor nodig om de rompsnelheid te behalen. Voor een 2000kg voldoet een 9.9 PK buitenboordmotor.

Daarnaast zijn er veel andere aspecten van een buitenboordmotor die uw vaarplezier kunnen bepalen. Kiest u bijvoorbeeld voor een buitenboordmotor met helmstok of gashendel en stuur? Een helmstok biedt meer gemak bij de installatie, echter is een gashendel met stuur prettiger tijdens het varen. Ook is het handig om rekening te houden met de brandstoftank van de buitenboordmotor. Heeft de motor namelijk een ingebouwde tank? En hoe veel liter kan er in deze tank? Deze factoren bepalen namelijk hoe lang u kunt varen!

buitenboordmotor

Hoe monteert u een buitenboordmotor?

Het installeren van een benzine buitenboordmotor is niet complex, maar moet wel correct verlopen. Allereerst is het belangrijk dat de buitenboordmotor in het midden van de spiegel wordt gemonteerd en strak wordt vastgedraaid. Zo voorkomt u namelijk trillingen tijdens het varen en onveilige situaties. Daarnaast is het zaak om de eventuele brandstoftank met brandstofslang en connector veilig in de boot te plaatsen. Zorg er hierbij ook voor dat deze onderdelen niet kunnen verschuiven tijdens het varen.

Waarom een benzine buitenboordmotor?

Waarom zou u kiezen voor een benzine buitenboordmotor in plaats van een elektrische buitenboordmotor? Er zijn voor beide typen motoren zowel voor- als nadelen te benoemen. Ten eerste gaat een benzinemotor, dankzij de verbranding in de benzinemotor, over het algemeen sneller dan een elektromotor. Daarnaast is de benzinemotor vaak goedkoper wanneer u deze aanschaft. Het nadeel hiervan is wel dat u geld moet uitgeven aan het onderhouden van de benzinemotor. Vaak zitten er namelijk tandwielen in een benzine buitenboordmotor en deze dient u periodiek te vervangen. Daar bovenop komen ook de kosten voor het tanken van brandstof. Een benzine buitenboordmotor is daarom een juiste keuze wanneer u bij aanschaf een voordelige motor wilt en flink snelheid wilt maken!