95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Opblaasboten

Opblaasboten

Een opblaasboot is ideaal als instapmodel voor kinderen om in te varen. Het grootste voordeel van een opblaasboot is het opbergvolume. Een opblaasboot gaat makkelijk mee op vakantie, omdat je de boot kan laten leeglopen en opvouwen. Hierdoor is het eenvoudig om de opblaasbare boot ergens op te slaan, ook al heb je nauwelijks ruimte.

Bij een traditionele boot is dit niet mogelijk. Het verschil zit hem in het materiaal. Opblaasbootjes zijn namelijk vaak van 1-laags PVC, terwijl rubberboten uit meerdere lagen PVC zijn opgebouwd. Hierdoor hebben opblaasbootjes het nadeel dat ze minder goed tegen een stootje kunnen en zo minder duurzaam zijn. Als voordeel zijn opblaasbootjes hierdoor wel vaak een stuk voordeliger en lichter dan rubberboten.

per pagina
8 producten
Aqua Marina Motion Opblaasboot met Elektromotor
185KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 6 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
90% of 100
229,-
Aqua Marina Wildriver Opblaasboot met Elektromotor
225KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 6 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
80% of 100
199,-
Hydro Force Kondor 1000 Opblaasboot
80KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 3 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
100% of 100
Special Price 19,95 Regular Price 25,-
Hydro Force Kondor 2000 Opblaasboot
120KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 3 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
100% of 100
29,95
Hydro Force Treck X2 Opblaasboot
225KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 3 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
86% of 100
Special Price 49,- Regular Price 69,-
Hydro Force Treck X3 Opblaasboot
270KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 3 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
97% of 100
Special Price 59,- Regular Price 79,-
Hydro Force Voyager 300 Opblaasboot
170KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 3 maanden fabrieksgarantie
Waardering:
100% of 100
Special Price 45,- Regular Price 69,-
Sevylor Caravelle K85 Opblaasboot
250KG Draagvermogen Gemaakt van 1-Laags PVC Met 2 jaar fabrieksgarantie
Special Price 59,- Regular Price 79,-
per pagina
8 producten
Opblaasboten

Opblaasboot kopen

Wil je een opblaasboot kopen voor jezelf of voor de kinderen? Dan kun je de filters aan de linkerkant van de pagina gebruiken om de juiste opblaasboot te vinden. Weet je al voor hoeveel personen je de opblaasboot wilt gebruiken? Kies dan voor een 1 persoons opblaasboot, 2 persoons opblaasboot, 3 persoons opblaasboot of 4 persoons opblaasboot.

De verschillen tussen opblaasboten

Er zitten een aantal verschillen tussen de opblaasboten. Zo heeft een 1-persoons opblaasboot vaak maar een draagvermogen tussen 80-120 kg. Een 2-persoons opblaasboot heeft vaak een draagvermogen van 170 kg of meer. Voor een 3 of 4 persoons opblaasboot ligt het draagvermogen rond de 250 kg.

De opblaasboten worden geleverd inclusief peddels. Let op: Sommige opblaasbare boten worden niet standaard geleverd met een luchtpomp. Deze dien je er apart bij te bestellen. Kijk daarom goed naar de plus en minpunten om te zien wat er wel of niet bij wordt geleverd. Sommige opblaasboten worden geleverd als set met een elektromotor. Hier hoef je alleen nog een accu bij uit te zoeken. Dit zijn de opblaasboten van Aqua Marina.

Voor een aantal opblaasboten geldt een fabrieksgarantie van 3 maanden, terwijl andere opblaasboten een fabrieksgarantie van wel 2 jaar hebben.

Opblaasboten

De voordelen van een opblaasboot

We zetten de voordelen even op een rijtje voor je.

  • Draagbaarheid: Opblaasbootjes zijn eenvoudig op te blazen, leeg te laten lopen en weer op te vouwen. Een opblaasboot is gemakkelijk klein te verpakken in tegenstelling tot traditionele vaste boten. Een ander groot voordeel is het gewicht van de opblaasboot. Zo is een opblaasboot een stuk lichter dan andere soorten boten.
  • Veelzijdigheid: Een opblaasboot is over het algemeen geschikt in verschillende wateromstandigheden. Denk hierbij aan meren, rivieren en in de zee (om over de golven heen te gaan aan de kust). Een opblaasboot komt ook van pas bij het vissen of als je gaat snorkelen.
  • Stabiliteit: Het is gemaakt van PVC. Dit materiaal zorgt ervoor dat je stabiel op het water ligt en niet snel omkiept/omslaat.
  • Onderhoud: Een opblaasboot heeft in tegenstelling tot andere boten veel minder onderhoud nodig. Je kunt de boot reinigen met water en zeep, voordat je de opblaasbootje opbergt voor het winterseizoen. Dit is zo gepiept, aangezien de boot niet zo groot is.

Een opblaasboot is een licht en compact instapmodel vaartuig dat gemakkelijk mee gaat in de auto of zelfs op de fiets. Varen met een opblaasboot is een toegankelijk manier om de natuur of stad vanaf het water te verkennen.