95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Opblaasbare catamaran

Opblaasbare catamaran

Een opblaasbare catamaran is ideaal voor avonturiers die actief bezig willen zijn op het water. Het verschil tussen de opblaasbare catamaran en andere rubberboten zit hem in het avontuur. Zo kun je met de opblaasbare catamaran hoge snelheden behalen en met harde wind en hoge golven varen. Veiligheid en stabiliteit zijn cruciale kenmerken van opblaasbare catamarans.

Ontdek de opblaasbare catamarans

Onze collectie omvat diverse modellen en groottes, zodat er altijd een opblaasbare catamaran is die perfect bij jouw wensen past. Of je nu solo vaart, met een partner of met vrienden, wij hebben de ideale catamaran voor jou. Ontdek het plezier van varen met de wind in je haren en het water onder je voeten.

per pagina
6 producten
Aqua Marina Aircat 285 Opblaasbare Catamaran
400KG Draagvermogen Gemaakt van 5-Laags PVC Met 1 jaar fabrieksgarantie
Waardering:
96% of 100
579,-
Aqua Marina Aircat 335 Opblaasbare Catamaran
500KG Draagvermogen Gemaakt van 5-Laags PVC Met 1 jaar fabrieksgarantie
Waardering:
100% of 100
679,-
Kolibri KM-300CM Sea Cat catamaran
367KG Draagvermogen Gemaakt van 5-Laags PVC Met 3 jaar fabrieksgarantie
Special Price 919,- Regular Price 1.069,-
Kolibri KM-340CM Sea Cat catamaran
515KG Draagvermogen Gemaakt van 5-Laags PVC Met 3 jaar fabrieksgarantie
Special Price 999,- Regular Price 1.159,-
Kolibri KM-380CM Sea Cat catamaran
640KG Draagvermogen Gemaakt van 5-Laags PVC Met 3 jaar fabrieksgarantie
1.309,-
Kolibri KM-420CM Sea Cat catamaran
715KG Draagvermogen Gemaakt van 5-Laags PVC Met 3 jaar fabrieksgarantie
1.389,-
per pagina
6 producten
Opblaasbare catamaran

Waarom kiezen voor een opblaasbare catamaran?

Opblaasbare catamarans bieden de perfecte combinatie van stabiliteit en snelheid, waardoor je moeiteloos over het water kunt glijden. Het opblaasbare ontwerp maakt ze gemakkelijk te vervoeren en op te bergen, waardoor je de vrijheid hebt om nieuwe wateren te verkennen waar je maar wilt. Of je nu kiest voor een ontspannen tocht langs de kust of een spannende race met vrienden, deze catamarans passen zich aan aan jouw avontuurlijke geest.

Opblaasbare catamaran

Een opblaasbare catamaran is een vaartuig met twee parallelle tubes met een bodem van PVC-stof, waarop een verwijderbare Air-deck vloer geïnstalleerd. Dit systeem zorgt voor een beter drijfvermogen omdat het luchtdek een extra luchtkamer is die de boot extra stabiliteit geeft. Een dergelijk uniek ontwerp geeft catamarans een indrukwekkende stabiliteit en sterkte, waardoor ze ideaal zijn voor reizen op wateren van welke moeilijkheidsgraad dan ook.

De stabiliteit van opblaasbare catamarans wordt gecombineerd met de voordelen van lichte opblaasbare boten, met als resultaat een ongeëvenaarde drijfkracht voor jouw vaartochten.

De voordelen van een opblaasbare catamaran

Makkelijk in en uit stappen

Het slimme ontwerp met de open voorkant maakt het makkelijk voor passagiers om in te stappen vanaf de kant. Het zorgt ook voor moeiteloos en comfortabel in- en uitstappen in het water. Door dit unieke open boegontwerp is de opblaasbare catamaran favoriet bij vis- en duikliefhebbers. Het ontwerp biedt een ruim sta- of rustplatform.

Stabiliteit

Een opblaasbare catamaran onderscheidt zich door zijn uitstekende stabiliteit in vergelijking met een traditionele rubberboot. Dit komt door de doordachte verdeling van de waterverplaatsing tussen de twee drijvers, wat vooral merkbaar is bij golven.

Bij traditionele rubberboten moet je opletten waar de passagiers zitten en vooral hoe ze zich verplaatsen. De opblaasbare catamaran heeft dit nadeel niet: Zelfs wanneer de volledige bemanning aan één kant van het schip is, behoudt het nog steeds aanzienlijke stabiliteit.

Snelheid en vaardynamiek

Een opblaasbare catamaran glijdt soepel door het water dankzij de gestroomlijnde tubes met een lage invalshoek. Naarmate de snelheid toeneemt, wordt de opwaartse kracht sterker, waardoor de opblaasbare catamaran moeiteloos over het water lijkt te zweven. Hierdoor kan de catamaran soepel verschillende snelheden bereiken.

Opblaasbare catamarans rusten op hun twee buizen, waarbij de bodem en spiegel het water nauwelijks raken, in tegenstelling tot traditionele rubberboten. Dit resulteert in minimale weerstand tijdens het varen, hogere snelheden en een efficiënter stroom- of brandstofverbruik. Hierdoor behaalt een opblaasbare catamaran ook met motoren met een relatief laag vermogen hoge snelheden. Het is daarom niet noodzakelijk om motoren met hoog vermogen op opblaasbare catamarans te plaatsen.

Voor planeren op hoge snelheid heeft een opblaasbare catamaran een motor met een merkbaar lager vermogen nodig. De boeg gaat niet omhoog en de spiegel zakt niet op dezelfde manier in het water zoals dat gebeurd bij een conventionele rubberboot. Ook speelt bij opblaasbare catamarans het gewicht van extra bemanningsleden hierbij niet zo’n cruciale rol.

Opblaasbare catamaran: voor elk type avontuur

De unieke combinatie van stabiliteit, comfort en betrouwbaarheid maakt opblaasbare catamarans ideaal voor iedereen die graag de waterwegen verkent. Of je nu geniet van de rust op het water, op duikavontuur gaat, de golven trotseert of hoge snelheden wilt behalen, een opblaasbare catamaran is het veilige en stabiele vaartuig voor jouw.