95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Peddels

Peddels

Goede peddels zijn het halve werk! Afhankelijk van uw toepassing kun je kiezen voor steekpeddels met een blad aan één zijde of kajak peddels met een blad aan beide zijden. In veel gevallen de zijn de peddels deelbaar zodat u die gemakkelijk kunt vervoeren.

per pagina
12 producten
per pagina
12 producten
Peddels

Peddels: onmisbaar in jouw watersportuitrusting

Bij watersport mogen goede peddels niet ontbreken. Het zijn niet alleen accessoires; peddels zijn onmisbaar voor elke bootuitrusting. Of je nu een roeiboot, kajak, kano of SUP gebruikt, peddels zijn de stille kracht achter elke vaartocht. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten peddels en waarom ze zo belangrijk zijn.

Soorten peddels

Er zijn diverse peddeltypen, die elk ontworpen zijn voor specifieke watersporten. De keuze voor het beste peddeltype voor jou, hangt af van de activiteit.
  • Kajakpeddels: Ontworpen voor wendbaarheid en controle in smalle waterwegen. Perfect voor avontuurlijke zielen die graag kajakken.
  • Kanopeddels: Speciaal ontworpen voor stabiliteit en kracht om je te helpen rustig door stille meren te glijden.
  • Roeiriemen: Ideaal voor roeiboten en kleine boten. Ze bieden de nodige grip en controle om stroomopwaarts te roeien.

Materialen en eigenschappen

De kwaliteit en prestaties van peddels worden bepaald door de materialen en eigenschappen. De peddels uit ons assortiment worden vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde materialen, waaronder aluminium, carbon, kunststof en hout.

Aluminium peddels

Aluminium peddels zijn over het algemeen goedkoper dan peddels van bijvoorbeeld carbon of andere materialen. Hierdoor zijn aluminium peddels toegankelijker voor beginnende watersporters of voor mensen met een beperkter budget. Aluminium peddels zijn bestand tegen corrosie en roest. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik in zowel zoet als zout water.

Hoewel aluminium peddels niet helemaal dezelfde gewichtsbesparing en technische prestaties bieden als bijvoorbeeld de carbon peddels, zijn ze een praktische keuze voor veel watersporters. Ze zijn de beste keuze voor degenen die waarde hechten aan duurzaamheid en een vriendelijker prijskaartje.

Carbon peddels

Peddels met een carbon schacht zijn licht van gewicht. Dit maakt carbon peddels ideaal voor langere vaartochten of voor watersporters die behoefte hebben aan wendbaarheid en snelheid. Door het lage gewicht raak je minder snel vermoeid en zijn langere avonturen comfortabeler.

Daarnaast zijn carbon peddels duurzaam en beter bestand tegen slijtage. Dit verlengt de levensduur van de peddel. Ook zijn carbon peddels bestand tegen corrosie en kun je ze zorgeloos in zout water gebruiken, zoals op zee.

Kortom, peddels met een carbon schacht bieden een indrukwekkende combinatie van lichtheid, stijfheid, duurzaamheid en prestaties, waardoor ze een populaire keuze zijn onder serieuze watersporters.

Peddels

Houten peddels

Houten steekpeddels hebben een traditionele en klassieke uitstraling. Ze worden vaak gewaardeerd vanwege hun esthetische aantrekkingskracht. Het hout van de peddels voelt warmer aan dan metaal of kunststof, waardoor ze zelfs bij koude temperaturen prettiger zijn om vast te houden. Dit maakt de peddels ideaal voor bijvoorbeeld vroege lente- of late herfsttochten.

Hoewel houten (steek)peddels mogelijk niet de technische eigenschappen hebben van moderne materialen zoals carbon, hebben ze hun eigen aantrekkingskracht en voordelen. Watersporters die de charme van hout waarderen en genieten van de connectie met de natuur kiezen vaak voor houten peddels.

Voor iedere watersporter de ideale peddel

Uiteindelijk is de keuze voor de juiste peddel afhankelijk van jouw voorkeuren, behoeften en het type watersport wat je gaat beoefenen. Of je nu kiest voor de betaalbare betrouwbaarheid van aluminium, de technische voordelen van carbon, of de charme van hout, één ding is zeker: goede peddels zijn onmisbaar.