95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
De verschillende typen SUP boards

De verschillende typen SUP boards

Door de populariteit zijn er tegenwoordig velen soorten SUP boards. Om je een kijkje te geven welke soorten er nu allemaal zijn, zetten wij dit voor je op een rijtje. Hierdoor kan je gemakkelijker zien welk SUP board het beste bij jou past.
All-round

De all-round modellen zijn vaak voor de beginnende suppers. Dit komt omdat deze SUP boards vaak simpel zijn, maar wel beschikken over veel stabiliteit en goede vaareigenschappen. Tevens kunnen de all-round modellen vaak, zoals de naam al aangeeft, van alles iets. Zo kan je met all-round SUP boards touren, snelheid maken of surfen. Een voorbeeld is de Aqua Marina Fusion.

All-round Advanced

De all-round advanced SUP boards zijn nagenoeg hetzelfde als de normale all-round serie, maar dan een formaatje groter. Deze SUP boards hebben hierdoor een hoger draagvermogen. Dit is zeer handig voor volwassenen die graag suppen samen met hun kind. Tevens zijn deze SUP boards voorzien van meer functies, zoals een voetsteun en een beter gegraveerd dek. De Aqua Marina Beast is hier een voorbeeld van.

All-round Advanced

Deze SUP boards zijn geschikt voor het touren. Dit komt omdat deze SUP boards zijn voorzien van een groot oppervlak en meerdere bagagekoorden. Zo kan je met je bagage een langere afstand afleggen en eventueel zelfs meerdere dagen op avontuur gaan. Deze SUP boards beschikken vaak over meerdere luchtkamers zodat je meer veiligheid hebt, zoals bij de Aqua Marina Hyper. Als één luchtkamer lek is, dan heb je er alsnog één over om veilig naar de kant te suppen.

Yoga

Voor suppers die op zoek zijn naar een leuke en uitdagende workout op het water zijn er yoga SUP boards. Zo train je je spieren en balans, terwijl je geniet van de rust om je heen. Met Moai yoga SUP board is jouw yogasessie hoe dan ook een succes. Ga je met meer mensen yoga op het water doen? Dan un je met z'n alle samenkomen aan een yoga dock.

Racen

Deze soort SUP boards zijn geschikt om te suppen op hoge snelheden. Zo kan je met een race SUP board meedoen met SUP board wedstrijden. Tevens is een race SUP board zeer geschikt als je meer actie wilt en sportiever wilt gaan suppen. De Hydro Force Fast Blast is onder andere een race SUP board.

Rivieren

SUP Boards voor rivieren zijn vaak klein en sterk. Hierdoor zijn deze soort SUP boards zeer wendbaar en kunnen ze tegen een stootje. Deze soort is geschikt voor ervaren suppers die een nieuwe uitdaging zoeken. Zo kan je met dit soort bijvoorbeeld suppen op de wilde stromingen in de Ardennen. De Aqua Marina Rapid is een populair model voor dit soort rivieren.

SUP-Kajak

Voor velen SUP boards zijn er zitjes om te kunnen zitten tijdens het suppen. Dit resulteert tot een soortgelijke ervaring als bij het kajakken. Om deze twee ervaringen beter te combineren zijn er speciale hybride SUP boards die ook als kajak gebruikt kunnen worden. Deze zijn speciaal ontwikkeld waardoor je voor beide sporten de beste ervaring hebt. Een voorbeeld hiervan is de Aqua Marina Cascade.

Kinderen

SUP boards zijn over het algemeen erg groot, waardoor deze voor kinderen lastig te besturen of vervoeren zijn. Hierdoor zijn er speciale SUP boards voor kinderen. Deze zijn kleiner en lichter waardoor kinderen deze gemakkelijker kunnen besturen en vervoeren. Ook hebben ze vaak een speels design, zoals het Moai Kids board.

Meerdere personen

Voor mensen die graag niet in hun eentje suppen zijn er ook verschillende opties. Zo zijn er meerdere SUP boards om met twee personen te suppen. Zo kan je gezellig samen genieten op het water. Daarnaast kan je ook eventueel samen met je hond suppen. Voor de mensen die met een grote groep willen suppen is de Aqua Marina Mega de beste keuze. Met de Mega kan je met maar liefst 6 personen tegelijk op 1 SUP board suppen.

Meer te weten komen over SUP boards?
De meest populaire SUP boards voor beginners
Het suppen is razend populair en ook zeer aanstekelijk. Als je ook wilt beginnen met het suppen dan kan het lastig zijn om het juiste model te vinden. Er zijn namelijk vele modellen voor onervaren én ervaren suppers. Om je hierbij te helpen hebben wij de meest populaire modellen voor beginners op een rijtje gezet. Deze modellen zijn zeer stabiel en hebben de juiste vaareigenschappen om het suppen onder de knie te krijgen.
Lees meer
Top 5 beste opblaasbare SUP boards in prijs/kwaliteit

Om je te helpen met jouw keuze hebben wij de top 5 beste opblaasbare SUP boards op een rijtje gezet. Als je op zoek bent naar je eerste SUP board of een vervangend model is het lastig om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij voor jou alvast de beste SUP boards geselecteerd op basis van de kwaliteit, sterke vaareigenschappen en onderdelen.

Lees meer
Suppen: Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Het suppen lijkt erg gemakkelijk, maar kan voor sommige lastig zijn om onder de knie te krijgen. Door de juiste techniek en houding te gebruiken kan je op de beste manier suppen. Door eerst de techniek op de knieën te leren en vervolgens staand dit toepast leer je dit in de juiste stappen. Hiernaast heb je verschillende accessoires nodig om veilig en correct te kunnen suppen, zoals een enkelkoord en zwemvest.

Lees meer