95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

I.v.m. de feestdagen zijn onze showroom, klantenservice en Click & Collect gesloten t/m 1 januari. Orders worden wel verzonden.

De verschillende typen SUP boards

De verschillende typen SUP boards

Door de populariteit zijn er tegenwoordig velen soorten SUP boards. Om je een kijkje te geven welke soorten er nu allemaal zijn, zetten wij dit voor je op een rijtje. Hierdoor kan je gemakkelijker zien welk SUP board het beste bij jou past.
All-round

De all-round modellen zijn vaak voor de beginnende suppers. Dit komt omdat deze SUP boards vaak simpel zijn, maar wel beschikken over veel stabiliteit en goede vaareigenschappen. Tevens kunnen de all-round modellen vaak, zoals de naam al aangeeft, van alles iets. Zo kan je met all-round SUP boards touren, snelheid maken of surfen. Een voorbeeld is de Aqua Marina Fusion.

All-round Advanced

De all-round advanced SUP boards zijn nagenoeg hetzelfde als de normale all-round serie, maar dan een formaatje groter. Deze SUP boards hebben hierdoor een hoger draagvermogen. Dit is zeer handig voor volwassenen die graag suppen samen met hun kind. Tevens zijn deze SUP boards voorzien van meer functies, zoals een voetsteun en een beter gegraveerd dek. De Aqua Marina Atlas is hier een voorbeeld van.

Touren

Deze SUP boards zijn geschikt voor het touren. Dit komt omdat deze SUP boards zijn voorzien van een groot oppervlak en meerdere bagagekoorden. Zo kan je met je bagage een langere afstand afleggen en eventueel zelfs meerdere dagen op avontuur gaan. Deze SUP boards beschikken vaak over meerdere luchtkamers zodat je meer veiligheid hebt, zoals bij de Aqua Marina Hyper. Als één luchtkamer lek is, dan heb je er alsnog één over om veilig naar de kant te suppen.

Racen

Deze soort SUP boards zijn geschikt om te suppen op hoge snelheden. Zo kan je met een race SUP board meedoen met SUP board wedstrijden. Tevens is een race SUP board zeer geschikt als je meer actie wilt en sportiever wilt gaan suppen. De Hydro Force Fast Blast is onder andere een race SUP board.

Rivieren

SUP Boards voor rivieren zijn vaak klein en sterk. Hierdoor zijn deze soort SUP boards zeer wendbaar en kunnen ze tegen een stootje. Deze soort is geschikt voor ervaren suppers die een nieuwe uitdaging zoeken. Zo kan je met dit soort bijvoorbeeld suppen op de wilde stromingen in de Ardennen. De Aqua Marina Rapid is een populair model voor dit soort rivieren.

Surfen

Met elk SUP board kan je proberen te surfen, maar dit is niet de beste manier om deze sport uit te voeren. Om deze ervaring optimaal te maken zijn er speciale surf SUP boards. Deze hebben een speciaal ontwerp die geheel is afgestemd op de behoeftes van een surfer. Hierdoor kan je beter omgaan met de golven, wat met onder andere de Hydro Force Compact Surf 8 optimaal kan.

Windsurfen

Voor de ervaren windsurfers, of mensen die willen beginnen met het windsurfen, zijn er ook windsurf SUP boards. Deze zijn leverbaar met verschillende soorten windzeilen. Op deze manier kan je met gemak je spullen meenemen en windsurfen waar je maar wilt. Hiernaast kan je het windzeil er afhalen en het board gebruiken als een normaal SUP board. De Aqua Marina Blade kan zowel gebruikt worden met een klein als groot zeil.Voor de ervaren windsurfers, of mensen die willen beginnen met het windsurfen, zijn er ook windsurf SUP boards. Deze zijn leverbaar met verschillende soorten windzeilen. Op deze manier kan je met gemak je spullen meenemen en windsurfen waar je maar wilt. Hiernaast kan je het windzeil er afhalen en het board gebruiken als een normaal SUP board. De Aqua Marina Blade kan zowel gebruikt worden met een klein als groot zeil.

Fitness

Suppen is een vorm van sporten, waardoor er ook speciale SUP boards zijn om jouw oefeningen op uit te voeren. Zo zijn deze SUP boards gespecialiseerd om yoga of fitness oefeningen op uit te voeren. Zo kom je volledig tot ontspanning in je favoriete omgeving op het water. Op de Aqua Marina Peace kan je zowel tot rust komen als jouw fitness oefeningen doen.

Vissen

Met een vis SUP board kan je gemakkelijk suppen naar je favoriete vis plek. Hierdoor is er ook een SUP board ontstaan voor het vissen. Door de drijvers aan de zijkanten, de hengelhouder en de optionele viskoeler kan je suppen naar de plek waar je wilt dobberen en daar je hengel uitgooien. Tevens kan je de spullen opbergen onder de bagagekoorden of in de viskoeler, waar je ook op kunt zitten tijdens het vissen. De Aqua Marina Drift is hier de ideale keuze voor.

SUP-Kajak

Voor velen SUP boards zijn er zitjes om te kunnen zitten tijdens het suppen. Dit resulteert tot een soortgelijke ervaring als bij het kajakken. Om deze twee ervaringen beter te combineren zijn er speciale hybride SUP boards die ook als kajak gebruikt kunnen worden. Deze zijn speciaal ontwikkeld waardoor je voor beide sporten de beste ervaring hebt. Een voorbeeld hiervan is de Aqua Marina Cascade.

Kinderen

SUP boards zijn over het algemeen erg groot, waardoor deze voor kinderen lastig te besturen of vervoeren zijn. Hierdoor zijn er speciale SUP boards voor kinderen. Deze zijn kleiner en lichter waardoor kinderen deze gemakkelijker kunnen besturen en vervoeren.

Meerdere personen

Voor mensen die graag niet in hun eentje suppen zijn er ook verschillende opties. Zo zijn er meerdere SUP boards om met twee personen te suppen. Zo kan je gezellig samen genieten op het water. Daarnaast kan je ook eventueel samen met je hond suppen. Voor de mensen die met een grote groep willen suppen is de Aqua Marina Mega de beste keuze. Met de Mega kan je met maar liefst 6 personen tegelijk op 1 SUP board suppen.

Meer te weten komen over SUP boards?
De meest populaire SUP boards voor beginners
Het suppen is razend populair en ook zeer aanstekelijk. Als je ook wilt beginnen met het suppen dan kan het lastig zijn om het juiste model te vinden. Er zijn namelijk vele modellen voor onervaren én ervaren suppers. Om je hierbij te helpen hebben wij de meest populaire modellen voor beginners op een rijtje gezet. Deze modellen zijn zeer stabiel en hebben de juiste vaareigenschappen om het suppen onder de knie te krijgen.
Lees meer
Top 5 beste opblaasbare SUP boards in prijs/kwaliteit

Om je te helpen met jouw keuze hebben wij de top 5 beste opblaasbare SUP boards op een rijtje gezet. Als je op zoek bent naar je eerste SUP board of een vervangend model is het lastig om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij voor jou alvast de beste SUP boards geselecteerd op basis van de kwaliteit, sterke vaareigenschappen en onderdelen.

Lees meer
Suppen: Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Het suppen lijkt erg gemakkelijk, maar kan voor sommige lastig zijn om onder de knie te krijgen. Door de juiste techniek en houding te gebruiken kan je op de beste manier suppen. Door eerst de techniek op de knieën te leren en vervolgens staand dit toepast leer je dit in de juiste stappen. Hiernaast heb je verschillende accessoires nodig om veilig en correct te kunnen suppen, zoals een enkelkoord en zwemvest.

Lees meer