95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
De beste SUP boards in prijs/kwaliteit

De beste SUP boards in prijs/kwaliteit

Welk SUP board is de beste keuze? Omtrent opblaasbare SUP boards is dit een veel voorkomende vraag. Suppen is namelijk een van de snelst groeiende watersporten. Om je te helpen met de beste keuze hebben we een top 5 beste SUP boards in categorie beste prijs-kwaliteitverhouding gemaakt. De keuze is gebaseerd op de vaareigenschappen, de verschillende onderdelen en kwaliteit.
#1 Aqua Marina Fusion

De Aqua Marina Fusion is het populairste SUP board in het assortiment. Dat heeft het opblaasbare SUP board te danken aan onder andere de sterke prijs-kwaliteitverhouding en doordat het SUP board de beste keuze is voor beginners. De Aqua Marina Fusion is een all-round model, waardoor deze gebruikt kan worden om onder andere te surfen en te touren. Tevens heeft de Aqua Marina een draagvermogen van maar liefst 150 kg, waardoor je als volwassen man of vrouw eventueel ook nog kunt genieten met je kind. Tevens is het opblaasbare SUP board 330 m lang, 81 cm breed en 15 cm dik, waardoor je veel stabiliteit hebt. Tot slot wordt het SUP board compleet geleverd waaronder een peddel, pomp, vin, enkelkoord en draagtas.

De All-Around serie heeft, naast de Aqua Marina Fusion, andere varianten die ook zeer populair zijn. Dit zijn de Aqua Marina VaporAqua Marina Breeze en de Aqua Marina Monster.

Voordelen op een rij:

 • Veel stabiliteit en daarom de beste keuze voor beginners
 • Geleverd als compleet pakket zodat je direct kunt gaan suppen
 • Geschikt om mee te touren en om te surfen
 • Hoog draagvermogen en veel stabiliteit
Lees meer
#2 Aqua Marina Atlas

De Aqua Marina Atlas is een populair model onder de al ervaren suppers. Dit komt doordat de Aqua Marina Atlas groter is. Dit maakt het suppen lastiger voor beginners. Het opblaasbare SUP board is afkomstig uit de All-Around Advanced serie. De SUP boards uit deze serie zijn even veelzijdig, maar met extra stijfheid en versterkingen. Ook hebben deze boards bijvoorbeeld een kick-pad, waardoor je beter kunt manoeuvreren. Deze All-Around Advanced serie is dan ook geschikt voor suppers die al wat ervaring hebben en op zoek zijn naar meer uitdaging. De Aqua Marina Atlas is de grootste uit deze serie. Het board is 366 cm lang, 86 cm breed en 15 cm dik. Tevens heeft het SUP board ook nog eens een draagvermogen van maar liefst 180 kg. Zo kun je veel bagage kwijt op dit SUP board of kan je samen met je kind suppen. Je kan hierdoor onder andere ontspannen en touren met dit SUP board.

De All-Around Advanced serie bestaat uit meerdere varianten. Dit zijn de Aqua Marina Magma, de Aqua Marina Beast en de Aqua Marina Coral in het roze en paars.

Voordelen op een rij:

 • Zorgt voor meer uitdaging en daarom de beste keuze voor ervaren suppers
 • Geleverd als compleet pakket zodat je direct kan gaan suppen
 • Geschikt om mee te touren wegens het grote oppervlak
 • Stijver en meer functies dan de All-Around serie
 • Hoog draagvermogen en veel stabiliteit
Lees meer
#3 Hydro Force Oceana

De Hydro Force Oceana is een populair model voor beginnende SUP boarders. Dit opblaasbare SUP board is zeer stabiel en daardoor geschikt als beginmodel. Hiernaast is dit model geschikt voor meerdere doeleinden. Je kan er mee ontspannen, touren of hogere snelheden behalen. Tevens is de Hydro Force Oceana zeer stabiel wegens het oppervlak. Het speciale aan de Hydro Force Oceana is dat dit opblaasbare SUP board wordt geleverd met een zitje. Zo kan je er voor kiezen om het zitje te plaatsen en zo zittend te suppen. Dit maakt de Hydro Force Oceana een veelzijdig board, omdat je het zowel als SUP als kajak kunt gebruiken. gebruiken. De Hydro Force Oceana is 305 cm lang, 84 cm breed en 15 cm dik. Hierdoor heeft het SUP board een hoge stabiliteit. Tevens wordt het SUP board geleverd met een pomp, peddel, draagtas, reparatieset, enkelkoord, zitje en voetsteun.

Voordelen op een rij:

 • Beste keuze voor beginners wegens de hoge stabiliteit
 • Geleverd als compleet pakket
 • Inclusief een zitje
 • Te gebruiken voor meerdere doeleinden
 • Hoog draagvermogen en veel stabiliteit
Lees meer
#4 Moai 10'6 Ultra Light Coral

De Moai Ultra Light 10’6 Coral is een limited edition SUP board dat geschikt is voor zowel ervaren als beginnende suppers die zoeken naar avontuur. De Ultra Light komt met alles wat je nodig hebt om direct het water op te gaan. De Moai Ultra Light 10’6 heeft een draagvermogen van 130 kg, is 320 cm lang, 81 cm breed en 15 cm dik. Door zijn brede ontwerp ervaar je een goede stabiliteit en ben je wendbaar op het water. Door de intelligente gebruik van Dropstitch-technologie is er bij de productie minder materiaal nodig wat de SUP licht van gewicht en milieuvriendelijk maakt.

Naast de Coral zijn er meer uitvoeringen in de Ultra Light serie van Moai Moai 10'6 Ultra Light BlueMoai 10'6 Ultra Light Dawn en de Moai 10'6 Ultra Light Sand.

Voordelen op een rij:

 • Uniek design geïnspireerd op Polynesië
 • Wordt geleverd als complete set
 • Lichtgewicht 
 • Handige opbergtas met wieltjes
Lees meer
#5 Aqua Marina Super Trip

De Aqua Marina Super Trip is het perfecte sup board voor de beginnende suppers die samen op het water op avontuur willen gaan. Ontdek het water gezellig samen met je partner, kind of huisdier(en). De Super Trip heeft een lengte van 370 cm, een breedte van 82 cm, een dikte van 15 cm en heeft hierdoor een draagvermogen van 210 kg. Door het brede ontwerp is het board zeer stabiel, wat van pas komt als je met meerderen wilt gaan suppen. Dankzij de lange rechte zijkanten kun je op de sup verassend hoge snelheden behalen.

Bij de Aqua Marina Super Trip wordt standaard een pomp, draagtas en vin geleverd. Een SUP peddel moet er dus nog bij worden besteld.

Voordelen op een rij:

 • Gezellig samen op avontuur
 • Zeer veel ruimte dankzij het grote oppervlak
 • Bagagekoorden op de punt
 • Hoog draagvermogen en veel stabiliteit
Lees meer
Meer te weten komen over SUP boards?
De meest populaire SUP boards voor beginners
Het suppen is razend populair en ook zeer aanstekelijk. Als je ook wilt beginnen met het suppen dan kan het lastig zijn om het juiste model te vinden. Er zijn namelijk vele modellen voor onervaren én ervaren suppers. Om je hierbij te helpen hebben wij de meest populaire modellen voor beginners op een rijtje gezet. Deze modellen zijn zeer stabiel en hebben de juiste vaareigenschappen om het suppen onder de knie te krijgen.
Lees meer
Verschillende typen SUP boards

Door de populariteit zijn er tegenwoordig velen soorten SUP boards. Om je een kijkje te geven welke soorten er nu allemaal zijn, zetten wij dit voor je op een rijtje. Hierdoor kan je gemakkelijker zien welk SUP board het beste bij jou past.

Lees meer
Suppen: Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Het suppen lijkt erg gemakkelijk, maar kan voor sommige lastig zijn om onder de knie te krijgen. Door de juiste techniek en houding te gebruiken kan je op de beste manier suppen. Door eerst de techniek op de knieën te leren en vervolgens staand dit toepast leer je dit in de juiste stappen. Hiernaast heb je verschillende accessoires nodig om veilig en correct te kunnen suppen, zoals een enkelkoord en zwemvest.

Lees meer