95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2421 reviews
Zoeken
De beste SUP boards in prijs/kwaliteit

De beste SUP boards in prijs/kwaliteit

Welk SUP board is de beste keuze? Omtrent opblaasbare SUP boards is dit een veel voorkomende vraag. Suppen is namelijk een van de snelst groeiende watersporten. Om je te helpen met de beste keuze hebben we een top 5 beste SUP boards in categorie beste prijs-kwaliteitverhouding gemaakt. De keuze is gebaseerd op de vaareigenschappen, de verschillende onderdelen en kwaliteit.
#1 Aqua Marina Fusion

De Aqua Marina Fusion is het populairste SUP board in het assortiment. Dat heeft het opblaasbare SUP board te danken aan onder andere de sterke prijs-kwaliteitverhouding en doordat het SUP board de beste keuze is voor beginners. De Aqua Marina Fusion is een all-round model, waardoor deze gebruikt kan worden om onder andere te surfen en te touren. Tevens heeft de Aqua Marina een draagvermogen van maar liefst 130 kg, waardoor je als volwassen man of vrouw eventueel ook nog kunt genieten met je kind. Tevens is het opblaasbare SUP board 3,15 m lang, 76 cm breed en 15 cm dik, waardoor je veel stabiliteit hebt. Tot slot wordt het SUP board compleet geleverd waaronder een peddel, pomp, vin, enkelkoord en draagtas. De all-round serie heeft, naast de Aqua Marina Fusion, nog twee kleinere varianten die ook zeer populair zijn. Dit zijn de Aqua Marina Vapor en Aqua Marina Breeze.

Voordelen op een rij:

 • Veel stabiliteit en daarom de beste keuze voor beginners
 • Geleverd als compleet pakket zodat je direct kunt gaan suppen
 • Geschikt om mee te touren en om te surfen
 • Hoog draagvermogen en veel stabiliteit
Lees meer
#2 Aqua Marina Atlas

De Aqua Marina Atlas is een populair model onder de al ervaren suppers. Dit komt doordat de Aqua Marina Atlas groter is. Dit maakt het suppen lastiger voor beginners. Het opblaasbare SUP board is afkomstig uit de all-round advanced serie. Hierdoor heeft het opblaasbare SUP board een beter gegraveerd dek, een voetsteun en groter formaat dan de advanced serie. Deze serie is dan ook geschikt voor suppers die al vaker dan 15 keer hebben gesupt. De Aqua Marina Atlas is de grootste uit deze serie. Het board is 366 cm lang, 84 cm breed en 15 cm dik. Tevens heeft het SUP board ook nog eens een draagvermogen van maar liefst 170 kg. Zo kan je veel bagage kwijt op dit SUP board of kan je samen met je kind suppen. Je kan hierdoor onder andere ontspannen en touren met dit SUP board. Tevens wordt bij het SUP board een enkelkoord, peddel, draagtas en pomp geleverd zodat je direct kunt suppen. De Aqua Marina Atlas heeft nog twee kleinere varianten in deze serie. Dit zijn de Aqua Marina Magma en de Aqua Marina Beast.

Voordelen op een rij:

 • Zorgt voor meer uitdaging en daarom de beste keuze voor ervaren suppers
 • Geleverd als compleet pakket zodat je direct kan gaan suppen
 • Geschikt om mee te touren wegens het grote oppervlak
 • Voorzien van meerdere functies dan de normale advanced serie
 • Hoog draagvermogen en veel stabiliteit
Lees meer
#3 Hydro Force Oceana

De Hydro Force Oceana is een populair model voor beginnende SUP boarders. Dit opblaasbare SUP board is zeer stabiel en daardoor geschikt als beginmodel. Hiernaast is dit model geschikt voor meerdere doeleinden. Je kan er mee ontspannen, touren of hogere snelheden behalen. Tevens is de Hydro Force Oceana zeer stabiel wegens het oppervlak. Het speciale aan de Hydro Force Oceana is dat dit opblaasbare SUP board wordt geleverd met een zitje. Zo kan je er voor kiezen om het zitje te plaatsen en zo zittend te suppen. Hierdoor heb je voor de Hydro Force Oceana meerdere opties, aangezien je het board ook staand kan gebruiken. De Hydro Force Oceana is 305 cm lang, 84 cm breed en 15 cm dik. Hierdoor heeft het SUP board een hoge stabiliteit. Tevens wordt het SUP board geleverd met een pomp, peddel, draagtas, reparatieset, enkelkoord, zitje en voetsteun.

Voordelen op een rij:

 • Beste keuze voor beginners wegens de hoge stabiliteit
 • Geleverd als compleet pakket
 • Voorzien van een zitje
 • Te gebruiken voor meerdere doeleinden
 • Hoog draagvermogen en veel stabiliteit
Lees meer
#4 Aqua Marina Blade

De Aqua Marina Blade is een speciaal opblaasbaar SUP board. De Aqua Marina Blade kan namelijk gebruikt worden als normaal SUP board, maar ook als windsurf board. De Aqua Marina Blade kan namelijk gecombineerd worden met een windsurfzeil. Zo kan je het zeil monteren op de universele aansluiting op het board om vervolgens te gaan windsurfen. Je kunt al bij matige wind goed gebruik maken van het zeil wegens de sterke vaareigenschappen van de Aqua Marina Blade. Tevens is de staartvin inschuifbaar om zo meer stabiliteit te kunnen creëren. De Aqua Marina Blade is 330 cm lang, 80 cm breed en 15 cm dik. Hierdoor is het SUP board zeer stabiel. Tevens worden er bij het SUP board de zeiluitrusting, pomp, draagtas, enkelkoord en twee vinnen geleverd. Een peddel moet je dus nog bijbestellen.

Voordelen op een rij:

 • Beste keuze voor ervaren suppers die een nieuwe uitdaging willen
 • Universele aansluiting voor zeiluitrusting
 • Zowel een SUP board als een windsurfboard
 • Hoog draagvermogen en veel stabiliteit
Lees meer
#5 Aqua Marina Hyper

De Aqua Marina Hyper is ook een gespecialiseerd opblaasbaar SUP board. Het SUP board is namelijk vooral geschikt voor het touren. Het opblaasbare SUP board is namelijk zeer breed en lang. Hierdoor is de Aqua Marina Hyper zeer stabiel en geschikt voor langere tochten. Het board is tevens voorzien van twee bagagekoorden zodat je veel bagage kunt meenemen. Zo kan je een gehele dag of zelfs meerdere dagen op avontuur gaan met de Aqua Marina Hyper. Ook heeft de Aqua Marina Hyper twee luchtkamers en is dit board hierdoor een stuk veiliger. Zo kan je toch nog droog naar de kant peddelen als één van de twee luchtkamers lek is. De Aqua Marina Hyper is in twee maten beschikbaar. Deze zijn beiden 15 cm dik, 79 cm breed, maar de kleine variant is 350 cm lang en de grote variant is 381 cm lang. Bij de Aqua Marina Hyper wordt standaard een pomp, draagtas, vin en enkelkoord geleverd. Een peddel moet er dus nog bij worden besteld.

Voordelen op een rij:

 • Beste keuze voor ervaren suppers die op avontuur willen gaan
 • Twee luchtkamers en hierdoor veiliger
 • Meerdere bagagekoorden
 • Hoog draagvermogen en veel stabiliteit
Lees meer
Meer te weten komen over SUP boards?
De meest populaire SUP boards voor beginners
Het suppen is razend populair en ook zeer aanstekelijk. Als je ook wilt beginnen met het suppen dan kan het lastig zijn om het juiste model te vinden. Er zijn namelijk vele modellen voor onervaren én ervaren suppers. Om je hierbij te helpen hebben wij de meest populaire modellen voor beginners op een rijtje gezet. Deze modellen zijn zeer stabiel en hebben de juiste vaareigenschappen om het suppen onder de knie te krijgen.
Lees meer
Verschillende typen SUP boards

Binnen het assortiment van SUP boards zijn er verschillende typen SUP boards. Er zijn all-round modellen die geschikt zijn voor meerdere doeleinden zoals surfen en touren. Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde modellen. Zo zijn er de Aqua Marina Blade om mee te windsurfen, de Aqua Marina Rapid om wilde rivieren mee uit te dagen en de Aqua Marina Peace om te ontspannen op het water. Zo is er voor iedereen een geschikt en passend model.

Lees meer
Suppen: Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Het suppen lijkt erg gemakkelijk, maar kan voor sommige lastig zijn om onder de knie te krijgen. Door de juiste techniek en houding te gebruiken kan je op de beste manier suppen. Door eerst de techniek op de knieën te leren en vervolgens staand dit toepast leer je dit in de juiste stappen. Hiernaast heb je verschillende accessoires nodig om veilig en correct te kunnen suppen, zoals een enkelkoord en zwemvest.

Lees meer