95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

I.v.m. de feestdagen zijn onze showroom, klantenservice en Click & Collect gesloten t/m 1 januari. Orders worden wel verzonden.

De meest populaire SUP boards voor beginners

De meest populaire SUP boards voor beginners

Het suppen is tegenwoordig razend populair en zeer aanstekelijk. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal suppers is gestegen en het aanbod ook behoorlijk gegroeid is. Hierdoor is er veel keuze en is het hierdoor soms lastig om de eerste stap naar het SUP boarden te zetten. Want welk beginners SUP board heb jij nu nodig als beginner? Om je te helpen met de beste keuze hebben wij de populairste SUP boards voor beginners op een rijtje.
De meest populaire SUP boards voor beginners

Het suppen is tegenwoordig razend populair en zeer aanstekelijk. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal suppers is gestegen en het aanbod ook behoorlijk gegroeid is. Hierdoor is er veel keuze en is het hierdoor soms lastig om de eerste stap naar het SUP boarden te zetten. Want welk SUP board heb jij nu nodig als beginner? Om je te helpen met de beste keuze hebben wij de populairste SUP boards voor beginners op een rijtje.

Er zijn drie SUP boards die zeer geschikt zijn voor beginners. Dit zijn de Aqua Marina Fusion, de Aqua Marina Breeze en de Aqua Marina Vapor. Deze SUP boards zijn de beste keuze voor beginnende suppers. Dit komt omdat de SUP boards allereerst all-round zijn. Dit betekent dat je de SUP boards kunt gebruiken voor meerdere doeleinden. Zo kan je er mee touren, ontspannen of surfen. Hiernaast zijn de SUP boards zeer stabiel door de dikte en het grote formaat. Het enige verschil in deze drie SUP boards zit in de kleur, de afmeting en in het draagvermogen.

Voordelen op een rij:

  • All-round SUP boards en hierdoor geschikt voor onder andere touren, ontspannen en surfen
  • Sterke prijs-kwaliteitverhoudingen
  • Groot formaat en hierdoor geschikt voor beginnende SUP boarders

Als je toch graag een ander SUP board zou willen dan de drie bovenstaande, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst is er de dikte waar je op moet letten. Door de dikte van het SUP board heb je meer stabiliteit tijdens het suppen. Zo heb je meer stabiliteit op een SUP board van 15cm dik, dan op een SUP board van 12cm dik. Tevens heeft een dikker SUP board ook een hoger draagvermogen. Zo kan het SUP board meer gewicht dragen.

Naast de dikte is de lengte ook belangrijk. De lengte zorgt ook voor meer stabiliteit. Een SUP board van 3 meter heeft bijvoorbeeld meer stabiliteit dan een SUP board van 2,8 meter. Een langer SUP board is namelijk lastiger om voort te peddelen. Het gemiddelde van 3 meter is dan ook het meest ideale om te gebruiken. Tot slot verschilt het ook in de accessoires. Zo is het handig om een enkelkoord te dragen en een peddel te gebruiken die blijft drijven. Ben je opzoek naar een ander SUP board?

Meer te weten komen over SUP boards?
Top 5 beste opblaasbare SUP boards in prijs/kwaliteit

Om je te helpen met jouw keuze hebben wij de top 5 beste opblaasbare SUP boards op een rijtje gezet. Als je op zoek bent naar je eerste SUP board of een vervangend model is het lastig om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij voor jou alvast de beste SUP boards geselecteerd op basis van de kwaliteit, sterke vaareigenschappen en onderdelen.

Lees meer
Verschillende typen SUP boards

Binnen het assortiment van SUP boards zijn er verschillende typen SUP boards. Er zijn all-round modellen die geschikt zijn voor meerdere doeleinden zoals surfen en touren. Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde modellen. Zo zijn er de Aqua Marina Blade om mee te windsurfen, de Aqua Marina Rapid om wilde rivieren mee uit te dagen en de Aqua Marina Peace om te ontspannen op het water. Zo is er voor iedereen een geschikt en passend model.

Lees meer
Suppen: Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Het suppen lijkt erg gemakkelijk, maar kan voor sommige lastig zijn om onder de knie te krijgen. Door de juiste techniek en houding te gebruiken kan je op de beste manier suppen. Door eerst de techniek op de knieën te leren en vervolgens staand dit toepast leer je dit in de juiste stappen. Hiernaast heb je verschillende accessoires nodig om veilig en correct te kunnen suppen, zoals een enkelkoord en zwemvest.

Lees meer