95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken

Tweede Pinksterdag zijn wij gesloten. dinsdag 21 mei staan wij weer voor je klaar.

De meest populaire SUP boards voor beginners

De meest populaire SUP boards voor beginners

Het suppen is tegenwoordig razend populair en zeer aanstekelijk. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal suppers is gestegen en het aanbod ook behoorlijk gegroeid is. Hierdoor is er veel keuze en is het hierdoor soms lastig om de eerste stap naar het SUP boarden te zetten. Want welk beginners SUP board heb jij nu nodig als beginner? Om je te helpen met de beste keuze hebben wij de populairste SUP boards voor beginners op een rijtje.
De meest populaire SUP boards voor beginners

Het suppen is tegenwoordig razend populair en zeer aanstekelijk. Dit heeft ervoor gezorgd dat het aantal suppers is gestegen en het aanbod ook behoorlijk gegroeid is. Hierdoor is er veel keuze en is het hierdoor soms lastig om de eerste stap naar het SUP boarden te zetten. Want welk SUP board heb jij nu nodig als beginner? Om je te helpen met de beste keuze hebben wij de populairste SUP boards voor beginners op een rijtje.

Voor beginnende suppers zijn all-round SUP board het meest geschikt. Dit betekent dat je de SUP boards kunt gebruiken voor meerdere doeleinden. Zo kan je er mee touren, ontspannen of surfen. Hiernaast zijn de SUP boards zeer stabiel door de dikte en het grote formaat. 

Voordelen van een all-round sup op een rij

  • All-round SUP boards zijn veelzijdig
  • Sterke prijs-kwaliteitverhoudingen
  • Uitstekende balans

 

Waar moet je op letten bij een SUP board voor beginners?

Dikte van het board

Allereerst is er de dikte waar je op moet letten. Een dikker board betekent en stijver board. Een stijver board betekent vervolgens weer meer stabiliteit tijdens het suppen. Zo heb je meer stabiliteit op een SUP board van 15 cm dik, dan op een SUP board van 12 cm dik. Tevens heeft een dikker SUP board ook een hoger draagvermogen. Zo kan het SUP board meer gewicht dragen.

Lengte en breedte

Naast de dikte zijn ook de breedte en lengte belangrijk. Hoe breder en meer volume, hoe stabieler deze is. Een SUP board van 3 meter heeft bijvoorbeeld meer stabiliteit dan een SUP board van 2,8 meter. Het gemiddelde van 3 meter is het meest ideale om te gebruiken. 

Draagvermogen

Ben jij van plan om voorral alleen te gaan suppen, of wil je ook iemand mee kunnen nemen? Voldoende draagvermogen voor jouw wensen is cruciaal. Bereken het totale gewicht van jouw, een eventuele passagier en bagage voor je een SUP kiest. Overschrijdt je het draagewicht? Dan is jouw SUP ervaring niet optimaal.

Ontdek de meest populaire SUP boards voor beginners
Moai SUP 10'6
Geschikt voor all-round Niveau: beginnend 130 kg draagvermogen
399,-
Moai SUP 9’5
Geschikt voor all-round Niveau: beginnend 110 kg draagvermogen
369,-
Aqua Marina Atlas SUP
Geschikt voor all-round Niveau: beginnend 180 kg draagvermogen
489,-
Aqua Marina Monster SUP
Geschikt voor all-round Niveau: beginnend 170 kg draagvermogen
439,-
Aqua Marina Vapor SUP
Geschikt voor all-round Niveau: beginnend 140 kg draagvermogen
Waardering:
90% of 100
319,-
Aqua Marina Breeze SUP
Geschikt voor all-round Niveau: beginnend 100 kg draagvermogen
299,-
Meer te weten komen over SUP boards?
Top 5 beste opblaasbare SUP boards in prijs/kwaliteit

Om je te helpen met jouw keuze hebben wij de top 5 beste opblaasbare SUP boards op een rijtje gezet. Als je op zoek bent naar je eerste SUP board of een vervangend model is het lastig om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij voor jou alvast de beste SUP boards geselecteerd op basis van de kwaliteit, sterke vaareigenschappen en onderdelen.

Lees meer
Verschillende typen SUP boards

Door de populariteit zijn er tegenwoordig velen soorten SUP boards. Om je een kijkje te geven welke soorten er nu allemaal zijn, zetten wij dit voor je op een rijtje. Hierdoor kan je gemakkelijker zien welk SUP board het beste bij jou past.

Lees meer
Suppen: Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Het suppen lijkt erg gemakkelijk, maar kan voor sommige lastig zijn om onder de knie te krijgen. Door de juiste techniek en houding te gebruiken kan je op de beste manier suppen. Door eerst de techniek op de knieën te leren en vervolgens staand dit toepast leer je dit in de juiste stappen. Hiernaast heb je verschillende accessoires nodig om veilig en correct te kunnen suppen, zoals een enkelkoord en zwemvest.

Lees meer