SUP boards keuzehulp

Heb je advies nodig bij het kiezen van het beste SUP board?

Met een SUP board kan je onder andere een uitdaging of de rust vinden op het water. Zo zijn er veel soorten SUP boards en is er voor iedereen een geschikt model. Door het grote assortiment kan het lastig zijn om het juiste model te kiezen. Om je zo goed mogelijk te helpen met het kiezen van het beste SUP board beantwoorden we op deze pagina verschillende vragen omtrent het suppen. Zo kan je zo snel als mogelijk genieten van het touren, surfen, windsurfen of zelfs vissen op jouw SUP board. 

De meest populaire SUP boards voor beginners.

Het suppen is razend populair en ook zeer aanstekelijk. Als je ook wilt beginnen met het suppen, dan kan het lastig zijn om het juiste model te vinden. Er zijn namelijk veel modellen voor onervaren en ervaren suppers. Om je hierbij te helpen hebben wij de meest populaire modellen voor beginners op een rijtje gezet. Deze modellen zijn zeer stabiel en hebben de juiste vaareigenschappen om het suppen onder de knie te krijgen.

  1. Aqua Marina Fusion
  2. Aqua Marina Breeze
  3. Aqua Marina Vapor

 

Top 5 beste opblaasbare SUP boards in prijs/kwaliteit.

Om je te helpen met jouw keuze hebben wij de top 5 beste opblaasbare SUP boards op een rijtje gezet. Als je op zoek bent naar je eerste SUP board of een vervangend model is het lastig om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij de beste SUP boards geselecteerd op basis van de kwaliteit, sterke vaareigenschappen en onderdelen.

  1. Aqua Marina Fusion
  2. Aqua Marina Atlas
  3. Hydro Force Oceana
  4. Aqua Marina Blade
  5. Aqua Marina Hyper

 

Suppen: Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Het suppen lijkt erg gemakkelijk, maar kan voor sommige lastig zijn om onder de knie te krijgen. Door de juiste techniek en houding te gebruiken kan je op de beste manier suppen. Door eerst de techniek op de knieën te oefenen maak je op een rustige manier kennis met het suppen. Als je dit vervolgens staand verder uitbreidt, zorg je ervoor dat het in geleidelijke stappen je lukt om succesvol te suppen. Hiernaast heb je verschillende accessoires nodig om veilig en correct te kunnen suppen, zoals een enkelkoord en zwemvest. Tot slot is het van belang om je peddel juist vast te houden. Het is namelijk belangrijk om de juiste spieren te gebruiken om de meeste kracht te kunnen zetten.


 

De voor- en nadelen van een opblaasbaar SUP board.

Bij de aankoop van een SUP board heb je de keuze tussen een hard en opblaasbaar SUP board. Wij hebben dit aan de hand van een aantal punten vergeleken, om de keuze voor jou gemakkelijker te maken. Aan het eind van de vergelijking komen de opblaasbare SUP boards bij meerdere onderwerpen beter uit de test dan harde SUP boards. Zo zijn deze voordeliger, gemakkelijker te vervoeren en op te slaan, geschikt voor onervaren en ervaren suppers, zijn deze duurzamer en worden deze vaak compleet geregeld. Een hard SUP board heeft meer stabiliteit en is gemakkelijker direct in gebruik te nemen in vergelijking met een opblaasbaar SUP board.


 

Verschillende typen SUP boards.

Binnen het assortiment van SUP boards zijn er verschillende typen SUP boards. Er zijn all-round modellen die geschikt zijn voor meerdere doeleinden zoals surfen en touren. Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde modellen. Zo zijn er de Aqua Marina Blade om mee te windsurfen, de Aqua Marina Rapid om wilde rivieren mee uit te dagen en de Aqua Marina Peace om te ontspannen op het water. Zo is er voor iedereen een geschikt en passend model.