95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Tips & advies voor SUP boards

Tips & advies voor SUP boards

Met een SUP board kan je onder andere een uitdaging of de rust vinden op het water. Zo zijn er veel soorten SUP boards en is er voor iedereen een geschikt model. Door het grote assortiment kan het lastig zijn om het juiste model te kiezen. Om je zo goed mogelijk te helpen met het kiezen van het beste SUP board beantwoorden we op deze pagina verschillende vragen omtrent het suppen. Zo kan je zo snel als mogelijk genieten van het touren, surfen, windsurfen of zelfs vissen op jouw SUP board.
De meest populaire SUP boards voor beginners

Het suppen is razend populair en ook zeer aanstekelijk. Als je ook wilt beginnen met het suppen, dan kan het lastig zijn om het juiste model te vinden. Er zijn namelijk veel modellen voor onervaren en ervaren suppers. Om je hierbij te helpen hebben wij de meest populaire modellen voor beginners op een rijtje gezet. Deze modellen zijn zeer stabiel en hebben de juiste vaareigenschappen om het suppen onder de knie te krijgen.

Lees meer
Top 5 beste prijs/kwaliteit opblaasbare SUP boards

Welk opblaasbaar SUP board is de beste keuze? Omtrent SUP boards is dit een veel voorkomende vraag. Suppen is namelijk een van de snelst groeiende watersporten. Om je te helpen met de beste keuze hebben we een top 5 beste SUP boards in categorie beste prijs-kwaliteitverhouding gemaakt. De keuze is gebaseerd op de vaareigenschappen, de verschillende onderdelen en kwaliteit.

Lees meer
Suppen: Hoe werkt dat nou eigenlijk?

Het suppen lijkt erg gemakkelijk, maar kan voor sommige lastig zijn om onder de knie te krijgen. Door de juiste techniek en houding te gebruiken kan je op de beste manier suppen. Door eerst de techniek op de knieën te oefenen maak je op een rustige manier kennis met het suppen. Als je dit vervolgens staand verder uitbreidt, zorg je ervoor dat het in geleidelijke stappen je lukt om succesvol te suppen. Hiernaast heb je verschillende accessoires nodig om veilig en correct te kunnen suppen, zoals een enkelkoord en zwemvest. Tot slot is het van belang om je peddel juist vast te houden. Het is namelijk belangrijk om de juiste spieren te gebruiken om de meeste kracht te kunnen zetten.

Lees meer
De voor- en nadelen van een opblaasbaar SUP board

Bij de aankoop van een SUP board heb je de keuze tussen een hard en opblaasbaar SUP board. Wij hebben dit aan de hand van een aantal punten vergeleken, om de keuze voor jou gemakkelijker te maken. Aan het eind van de vergelijking komen de opblaasbare SUP boards bij meerdere onderwerpen beter uit de test dan harde SUP boards. Zo zijn deze voordeliger, gemakkelijker te vervoeren en op te slaan, geschikt voor onervaren en ervaren suppers, zijn deze duurzamer en worden deze vaak compleet geregeld. Een hard SUP board heeft meer stabiliteit en is gemakkelijker direct in gebruik te nemen in vergelijking met een opblaasbaar SUP board.

Lees meer
Verschillende typen SUP boards

Binnen het assortiment van SUP boards zijn er verschillende typen SUP boards. Er zijn all-round modellen die geschikt zijn voor meerdere doeleinden zoals receatief peddelen en touren. Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde modellen. Zo zijn er bijvoorbeeld SUPs om wilde rivieren mee uit te dagen, om yoga sessies op te doen of om extra lange tours mee te maken. Zo is er voor iedereen een geschikt en passend model.

Lees meer