95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Welke rubberboot vloer is de beste keuze?

Welke rubberboot vloer is de beste keuze?

Het is belangrijk dat je de juiste type vloer voor jouw rubberboot kiest. Elke type vloer is namelijk geschikt voor net iets andere doeleinden. Je hebt de keuze uit vier verschillende type vloeren: een lattenbodem, airdeck, boekvloer of aluminium vloer. Op deze pagina kan je voor elk type vloer de voor- en nadelen vinden zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.
Welke rubberboot vloer is de beste keuze?

Het is belangrijk dat je de juiste type vloer voor jouw rubberboot kiest. Elke type vloer is namelijk geschikt voor net iets andere doeleinden. Je hebt de keuze uit vier verschillende type vloeren: een lattenbodem, airdeck, boekvloer of aluminium vloer. Op deze pagina kan je voor elk type vloer de voor- en nadelen vinden zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Lattenbodem

Allereerst kan je kiezen voor een simpele lattenbodem. Een lattenbodem is eenvoudig te installeren, zeer voordelig, licht en makkelijk te vervoeren. Een lattenbodem is door de enkele planken niet de stevigste optie, er kan namelijk een waterbedeffect ontstaan. Als je niet op de planken staat, betekent dit dat je eigenlijk op het water staat. Dit kan onstabiel en onveilig aanvoelen.

Airdeck

De populairste optie is de airdeck. De airdeck is een opblaasbare vloer. Dit maakt de airdeck net als de lattenbodem erg licht, gemakkelijk te installeren en handig te vervoeren. Een airdeck kan je namelijk compact inpakken en eenvoudig oppompen wanneer je wilt varen. De airdeck is steviger dan een lattenbodem, maar kan wel lek gaan. Hierdoor is een airdeck niet ideaal voor honden of voor het vissen.

Boekvloer

De boekvloer is volledig van hout gemaakt en is daardoor steviger dan de airdeck. Dit maakt de boekvloer ideaal voor het vissen of om je hond mee te nemen. Wanneer je vist is het bijvoorbeeld van belang dat je stevig in de rubberboot staat. Het nadeel aan een boekvloer is dat de installatie langer duurt dan bij een lattenbodem of airdeck. De rubberboot moet namelijk geleidelijk opgepompt worden met de boekvloer erin. Daarnaast maakt een boekvloer je rubberboot ongeveer 10 kg zwaarder.

Aluminium vloer

De sterkste optie is een aluminium vloer. Deze vloer maakt het mogelijk om eenvoudig door de boot te lopen en je hond mee te nemen. Onder een aluminium vloer wordt vaak een kiel opgepompt, waardoor er een V-bodem ontstaat. Dit komt ten goede voor de stuur en vaareigenschappen. Een aluminium vloer is, net zoals een boekvloer, moeilijker te installeren dan een airdeck en lattenbodem. Bovendien is een aluminium vloer ongeveer 20 kg. Dit kan het lastig maken om de aluminium vloer te vervoeren.

Samenvatting

De voordeligste optie is de lattenbodem, deze is erg licht maar niet zo stevig. Een airdeck is licht, gemakkelijk te vervoeren en eenvoudig te installeren. Echter is een airdeck niet zo geschikt voor vissers of honden. De boekvloer is daarentegen steviger en hierdoor geschikter om te vissen en om je hond mee te nemen. Het nadeel van een boekvloer is dat deze aanzienlijk zwaarder is dan de airdeck. De aluminium vloer is het sterkst, maar ook veruit het zwaarst. Wanneer je van plan bent om een dagje rustig te varen met je vrienden of familie raden we de airdeck aan. Deze is namelijk erg licht, stevig en over het algemeen zeer gebruiksvriendelijk. Als je liever vist of je hond mee wilt nemen raden wij de boekvloer aan. De conclusie is dat de vloerkeuze per gebruiker verschilt. Heb je een keuze kunnen maken? Ontdek ons ruime assortiment aan goedkope rubberboten.

Meer te weten komen over rubberboten?
De top 5 beste rubberboten

Door het grote aanbod van rubberboten kan het lastig zijn om de perfecte rubberboot te kiezen. Om je te helpen met deze keuze hebben we ons gehele rubberboot assortiment met elkaar vergeleken. Daar vanuit hebben we een selectie gemaakt van onze beste rubberboten. Hierbij hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksvriendelijkheid en de klantbeoordelingen.

Lees meer
Heb ik voor rubberboten een vaarbewijs nodig?

Het is van belang dat je precies weet waar je mag varen met een rubberboot. Je hebt alleen een vaarbewijs nodig als je rubberboot langer is dan 15 meter of harder gaat dan 20 km/u. Aangezien de meeste rubberboten tussen de 2 en 4 meter lang zijn heb je dus geen vaarbewijs nodig. Je kunt er vanuit gaan dat je alleen een vaarbewijs nodig hebt wanneer je beschikt over een elektromotor met een vermogen van 5PK (160LBS) of meer.

Lees meer
Hoe onderhoud je een rubberboot en hoe lang gaat een rubberboot mee?

Een kwalitatieve rubberboot kan ongeveer 10 jaar mee. Hoe lang een rubberboot meegaat hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de rubberboot en het onderhoud hiervan. Het is van belang dat je een rubberboot goed opbergt en schoonmaakt. Dit doe je bijvoorbeeld door een rubberboot uit de zon te houden en de rubberboot af te spoelen na gebruik. Daarnaast is het van belang dat je de rubberboot opbergt in een koele ruimte.

Lees meer