95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Welke buitenboordmotor moet ik kiezen voor mijn rubberboot?

Welke buitenboordmotor moet ik kiezen voor mijn rubberboot?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een elektrische buitenboordmotor voor je rubberboot.
Welke buitenboordmotor moet ik kiezen voor mijn rubberboot?

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een elektrische buitenboordmotor voor je opblaasbare rubberboot. Ten eerste moet je een keuze maken voor de stuwkracht (LBS) van de elektrische buitenboordmotor. Deze keuze hangt af van het totale gewicht van je boot en de vaaromstandigheden. Het totale gewicht bestaat uit het gewicht van je boot, de inzittenden, de motor en de bagage. Hoe hoger het gewicht, hoe meer LBS je nodig hebt. Een kleine rubberboot heeft hierdoor minder stuwkracht nodig dan een grote rubberboot. Daarnaast speelt de wind en stroming ook een rol in de LBS keuze. Wil je precies weten hoeveel LBS je nodig hebt? Ga dan naar deze adviespagina.

Daarnaast is het van belang dat je de juiste staartlengte kiest voor je elektrische buitenboordmotor. Dit hangt af van de hoogte van je spiegel. In de meeste gevallen hebben rubberboten een kortstaart buitenboordmotor nodig. Grote rubberboten en RIB's hebben vaak langstaart buitenboordmotoren nodig. Wil je weten of je een kortstaart of langstaart nodig hebt? Ga dan naar deze adviespagina. Heb je een keuze kunnen maken? Bekijk dan ons gehele assoritment elektromotoren voor boten.

Meer te weten komen over rubberboten?
De top 5 beste rubberboten

Door het grote aanbod van rubberboten kan het lastig zijn om de perfecte rubberboot te kiezen. Om je te helpen met deze keuze hebben we ons gehele rubberboot assortiment met elkaar vergeleken. Daar vanuit hebben we een selectie gemaakt van onze beste rubberboten. Hierbij hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksvriendelijkheid en de klantbeoordelingen.

Lees meer
Heb ik voor rubberboten een vaarbewijs nodig?

Het is van belang dat je precies weet waar je mag varen met een rubberboot. Je hebt alleen een vaarbewijs nodig als je rubberboot langer is dan 15 meter of harder gaat dan 20 km/u. Aangezien de meeste rubberboten tussen de 2 en 4 meter lang zijn heb je dus geen vaarbewijs nodig. Je kunt er vanuit gaan dat je alleen een vaarbewijs nodig hebt wanneer je beschikt over een elektromotor met een vermogen van 5PK (160LBS) of meer.

Lees meer
Hoe onderhoud je een rubberboot en hoe lang gaat een rubberboot mee?

Een kwalitatieve rubberboot kan ongeveer 10 jaar mee. Hoe lang een rubberboot meegaat hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de rubberboot en het onderhoud hiervan. Het is van belang dat je een rubberboot goed opbergt en schoonmaakt. Dit doe je bijvoorbeeld door een rubberboot uit de zon te houden en de rubberboot af te spoelen na gebruik. Daarnaast is het van belang dat je de rubberboot opbergt in een koele ruimte.

Lees meer