95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Top 5 beste rubberboten

Top 5 beste rubberboten

Aangezien er erg veel verschillende opblaasbare rubberboten zijn is het soms lastig om een keuze te maken. Elke rubberboot verschilt in lengte, gewicht en draagkracht. Daarnaast beschikken rubberboten ook over verschillende vloeren, denk hierbij aan een lattenbodem, airdeck, boekvloer en aluminium vloer. Zo heeft elke rubberboot zijn voor- en nadelen.
#1 Kolibri KM-330

De Kolibri rubberboten zijn met afstand de populairste rubberboten in ons assortiment. De Kolibri KM serie is op basis van de prijs-kwaliteitverhouding niet te vergelijken met andere rubberboten. De Kolibri KM serie is namelijk erg voordelig en oersterk. Alle Kolibri rubberboten zijn gemaakt in Oekraïne en daar getest onder extreme omstandigheden. De Kolibri KM-330 rubberboot is geschikt voor 4 personen met een draagkracht van 450 kg. De Kolibri KM-330 is gemaakt van 5 laags PVC en is voorzien van een geïntegreerde stootrand. Dit maakt de rubberboot goed bestendig tegen beschadigingen, UV straling en zout water. Daarnaast kan de rubberboot goed functioneren bij temperaturen van -30 tot +60 graden. Handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar extreem koude of warme gebieden. Omdat de Kolibri KM-330 ijzersterk is geldt er ook een garantie van 3 jaar.

De Kolibri KM-330 wordt vaarklaar geleverd met transporttas, peddels, twee verstelbare zitbanken en een luchtpomp. De rubberboten van de Kolibri KM serie zijn beschikbaar in de verschillende lengtes. Bekijk alle Kolibri rubberboten.

Voordelen op een rij:

 • De perfecte rubberboot voor alle vissers en andere recreanten
 • Dankzij de draagkracht van 480 kg kan je gezellig varen met al je vrienden of familie
 • Zeer lange levensduur dankzij 5 laags PVC en de geïntegreerde stootrand
 • Direct vaarklaar door transporttas, peddels, twee verstelbare zitbanken en een luchtpomp
 • Compact in te pakken zodat je de rubberboot gemakkelijk kunt vervoeren
Lees meer
#2 Aqua Marina 300 A-Deluxe Rubberboot

De Aqua Marina 300 A-Deluxe is geschikt voor 4 volwassenen. Deze rubberboot is erg stabiel dankzij de aluminium vloer. Een aluminium vloer is namelijk veruit de stevigste vloer voor in je rubberboot. Zo kan je moeiteloos lopen over de boot tijdens het varen en zelfs je hond meenemen. Het nadeel hiervan is dat deze vloer de rubberboot aanzienlijk zwaarder maakt. Hierdoor kan het lastiger zijn om de rubberboot te vervoeren. De 300 A-Deluxe onderscheid zich tevens door de opblaasbare V-bodem. Dankzij deze opblaasbare kiel heeft deze rubberboot uitstekende vaareigenschappen en stuitert deze niet over het water.

De Aqua Marina 300 A-Deluxe wordt standaard geleverd met een draagtas, 2 aluminium roeispanen, houten zitbank, een luchtpomp met dubbele functie, luchtdrukmeter, reparatieset en sleeptouw. Dit maakt de boot direct vaarklaar. De Aqua Marina A-Deluxe serie is beschikbaar in verschillende lengtes. Bekijk alle Aqua Marina rubberboten.

Voordelen op een rij:

 • De perfecte rubberboot als je behoefte hebt aan maximale stabiliteit
 • Met de draagkracht van 360 kg kan je gezellig met 4 personen varen
 • Heeft een opblaasbare V-bodem zodat je niet stuitert in je boot
 • Complete vaarset zodat je direct kunt varen
 • Mogelijkheid om stuurconsole in te bouwen zodat je nog makkelijk kunt sturen
Lees meer
#3 Kolibri KM-330D Professional Rubberboot

De Kolibri KM-330D rubberboot is de verbeterde versie van de Kolibri KM-330 en is geschikt voor 4 personen met een draagkracht van 455 kg. De Kolibri KM-330D is nog sterker dan de Kolibri KM-330, dit komt onder andere door de extra laag PVC en de betonplex houten inleg. De 5 lagen PVC maken de boot beter beschermd tegen doorboringen en sneden en verlengen de levensduur. Bovendien beschikt deze rubberboot over een opblaasbare V-bodem, zo snijdt de Kolibri KM-330D nog makkelijker door het water en zal je niet stuiteren in de boot. Dankzij de betonplex houten inlegvloer is de Kolibri KM-330D erg stevig en stabiel. De keerzijde hiervan is dat de Kolibri KM-330D prijziger en zwaarder van gewicht is. De Kolibri KM-330D is voorzien van een geïntegreerde stootrand, een sleepoog, geïntegreerde roeidollen, een relinglijn en drie stevige handvatten. Daarnaast wordt de Kolibri KM-330D standaard geleverd met een transporttas, twee verstelbare zitbanken, luchtpomp en peddels. Dit maakt de rubberboot direct vaarklaar.

Voordelen op een rij:

 • De ideale rubberboot voor alle vissers en andere recreanten die behoefte hebben aan een extra betrouwbare rubberboot
 • Voorzien van opblaasbare V-bodem zodat je gemakkelijk door de golven snijdt
 • Dankzij de draagkracht van 470 kg kan je gezellig varen met je vrienden of familie
 • Stabiel en stevig dankzij de betonplex houten inlegvloer
 • Direct vaarklaar door transporttas, twee verstelbare zitbanken, luchtpomp en peddels
Lees meer
#4 Hydro Force Mirovia Pro Rubberboot

De Hydro Force Mirovia Pro is een zeer betrouwbare rubberboot die ruimte biedt aan maar liefst 5 personen. Als je behoefte hebt om te varen met al je vrienden, familie en bagage is deze rubberboot de perfecte keuze voor jou. De rubberboot heeft een enorme draagkracht van 640 kg en heeft een airdeck vloer. Dit maakt de Hydro Force Mirovia Pro een stuk lichter dan andere rubberboten met dezelfde draagkracht. De Hydro Force Mirovia Pro is door zijn geïntegreerde stootrand en 3 luchtkamers zeer betrouwbaar en veilig. Bovendien is deze rubberboot gemaakt van 3-laags TriTech™ PVC materiaal. Dit maakt de rubberboot goed beschermd tegen stoten en beschadigingen. De zelflozer in de Hydro Force Mirovia Pro zorgt er voor dat al het opgevangen water automatisch uit de rubberboot spoelt.

De Hydro Force Mirovia Pro wordt standaard geleverd met een set peddels, pomp, drukmeter, 10 meter lang touw, draagtas en een reparatieset. Bekijk alle Hydro Force rubberboten.

Voordelen op een rij:

 • De ideale rubberboot als je al jouw vrienden, familie en bagage wilt meenemen
 • Erg licht vergeleken met rubberboten met dezelfde draagkracht dankzij o.a. de airdeck vloer
 • Lange levensduur door geïntegreerde stootrand en 3 luchtkamers
 • Met behulp van de zelflozer spoelt al het water automatisch weg
 • Complete vaarset zodat je direct kunt varen
Lees meer
#5 Lodestar Ultra Light 250 Rubberboot

De Lodestar Ultra Light 250 onderscheid zich door zijn extreem lichte gewicht van slechts 25 kg. Deze rubberboot beschikt over een airdeck vloer en is geschikt voor 3 volwassenen en 1 kind. Mede door de airdeck vloer doet de Ultra Light 250 zijn naam eer aan en is hij enorm licht en daardoor makkelijk te vervoeren. De opblaasbare V-bodem zorgt er tevens voor dat de Lodestar Ultra Light 250 zeer fijne vaareigenschappen heeft. De rubberboot is erg betrouwbaar en goed beschermd tegen beschadigingen. De Lodestar Ultra Light 250 is namelijk gemaakt van duurzaam 7 laags Mehler PVC doek. Hierdoor heeft de Lodestar Ultra Light 250 een zeer lange levensduur.

De Lodestar Ultra Light 250 wordt compleet geleverd inclusief 2 peddels met roeidollen, pomp, draagtas, zelflozer, 4 handvatten en een handige gordel. De Lodestar Ultra Light serie is beschikbaar in verschillende lengtes. Bekijk hier alle Lodestar rubberboten.

Voordelen op een rij:

 • De ideale rubberboot als je opzoek bent naar een betrouwbare en super lichte rubberboot
 • Fijne vaareigenschappen met behulp van de opblaasbare V-bodem
 • Gemaakt van 7 laags Mehler doek voor een lange levensduur
 • Draagvermogen van 480 kg zodat je gezellig met vrienden of familie kunt varen
 • Complete vaarset zodat je direct kunt varen
Lees meer
Meer te weten komen over rubberboten?
Welke rubberboot vloer is de beste keuze?

Er zijn vier verschillende typen rubberboot vloeren: lattenbodem, airdeck, boekvloer en aluminium vloer. Een lattenbodem is de eenvoudigste optie. Een airdeck is een opblaasbare vloer, dit maakt de airdeck makkelijk te installeren. De boekvloer is van hout gemaakt. Zo is de boekvloer ideaal om mee te vissen of om je hond mee te nemen. Dit geldt ook voor de aluminium vloer. Dit is de stevigste optie, maar wel erg zwaar.

Lees meer
Heb ik voor rubberboten een vaarbewijs nodig?

Het is van belang dat je precies weet waar je mag varen met een rubberboot. Je hebt alleen een vaarbewijs nodig als je rubberboot langer is dan 15 meter of harder gaat dan 20 km/u. Aangezien de meeste rubberboten tussen de 2 en 4 meter lang zijn heb je dus geen vaarbewijs nodig. Je kunt er vanuit gaan dat je alleen een vaarbewijs nodig hebt wanneer je beschikt over een elektromotor met een vermogen van 5PK (160LBS) of meer.

Lees meer
Hoe blaas je een rubberboot op en hoe hard moet je een rubberboot opblazen?

Om de levensduur van je rubberboot te verlengen is het van belang dat je de rubberboot correct opblaast en de juiste luchtdruk hanteert. De meeste rubberboten bestaan uit meerdere luchtkamers. Denk hierbij aan meerdere tubes en een kiel. Wij raden je aan om elke tube één voor één geleidelijk op te blazen. Hierbij blaas je de kiel als laatste op. 

Lees meer