95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Hoe onderhoud je een rubberboot en hoe lang gaat een rubberboot mee?

Hoe onderhoud je een rubberboot en hoe lang gaat een rubberboot mee?

Een kwalitatieve rubberboot gaat ongeveer 10 jaar lang mee. Dit hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de rubberboot en de manier waarop de rubberboot wordt onderhouden. Het is daarom ook van groot belang dat je aandacht besteedt aan het onderhoud van de rubberboot.
Hoe onderhoud je een rubberboot en hoe lang gaat een rubberboot mee?

Een kwalitatieve opblaasbare rubberboot gaat ongeveer 10 jaar lang mee. Dit hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de rubberboot en de manier waarop de rubberboot wordt onderhouden. Het is daarom ook van groot belang dat je aandacht besteedt aan het onderhoud van de rubberboot. Dit onderhoud bestaat voornamelijk uit het schoonmaken van de rubberboot en de manier van opbergen. Op deze pagina leggen wij je uit hoe je een rubberboot schoonmaakt en onderhoud.

Hoe maak je een rubberboot schoon?

Gebruik voor het schoonmaken van de rubberboot geen kunststof reinigers of andere op olie gebaseerde producten. Deze kunnen op lange termijn schadelijk zijn voor het materiaal van de rubberboot. Gebruik in plaats daarvan altijd milde zeep. Je kunt echter het beste kiezen voor speciale rubberbootreinigers. Wij raden je aan om de rubberboot minstens 1 keer per jaar grondig schoon te maken. De meeste vlekken, aanslag, algen en regenstrepen kan je gemakkelijk schoonmaken met milde zeep en een doekje. Hardnekkige algen kan je afspuiten met een hogedrukspuit. Maak vervolgens de gehele rubberboot schoon met zeep om de kwaliteit van het PVC of hypalon te waarborgen.

Na het schoonmaken raden wij je ook aan om de rubberboot af te werken met poetsmiddel. Dit zorgt er voor dat de rubberboot voor een lange periode bestendig is tegen invloeden van de zon en de regen. Poetsmiddelen conserveren je rubberboot tijdens de opslag en houden je rubberboot soepel. Hierdoor wordt de levensduur van je rubberboot aanzienlijk verlengt.

Hoe berg je een rubberboot op?

De manier van opbergen speelt ook een grote rol in het verlengen van de levensduur van je rubberboot. Ten eerste raden wij je aan om de rubberboot af te spoelen voordat je deze opbergt. Daarnaast is het belangrijk dat je de rubberboot niet volledig leeg laat lopen, als je de rubberboot bijvoorbeeld in de tuin opbergt, om vouwen te voorkomen. Wij raden je aan om de rubberboot tot 60% van de maximale capaciteit op te blazen, totdat je de rubberboot weer gaat gebruiken. Tot slot moet je er rekening mee houden dat je de rubberboot niet opbergt in de zon. UV-straling kan het materiaal namelijk aantasten. Gebruik bijvoorbeeld een dekzeil om de rubberboot te beschermen.

Meer te weten komen over rubberboten?
De top 5 beste rubberboten

Door het grote aanbod van rubberboten kan het lastig zijn om de perfecte rubberboot te kiezen. Om je te helpen met deze keuze hebben we ons gehele rubberboot assortiment met elkaar vergeleken. Daar vanuit hebben we een selectie gemaakt van onze beste rubberboten. Hierbij hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksvriendelijkheid en de klantbeoordelingen.

Lees meer
Heb ik voor rubberboten een vaarbewijs nodig?

Het is van belang dat je precies weet waar je mag varen met een rubberboot. Je hebt alleen een vaarbewijs nodig als je rubberboot langer is dan 15 meter of harder gaat dan 20 km/u. Aangezien de meeste rubberboten tussen de 2 en 4 meter lang zijn heb je dus geen vaarbewijs nodig. Je kunt er vanuit gaan dat je alleen een vaarbewijs nodig hebt wanneer je beschikt over een elektromotor met een vermogen van 5PK (160LBS) of meer.

Lees meer
Hoe blaas je een rubberboot op en hoe hard moet je een rubberboot opblazen?

Om de levensduur van je rubberboot te verlengen is het van belang dat je de rubberboot correct opblaast en de juiste luchtdruk hanteert. De meeste rubberboten bestaan uit meerdere luchtkamers. Denk hierbij aan meerdere tubes en een kiel. Wij raden je aan om elke tube één voor één geleidelijk op te blazen. Hierbij blaas je de kiel als laatste op. 

Lees meer