95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Waarom een opblaasbare kajak/kano en geen harde kajak/kano?

Waarom een opblaasbare kajak/kano en geen harde kajak/kano?

Bij het aanschaffen van een kano of kajak moet je een keuze maken tussen een opblaasbare of harde variant. Om deze keuze overzichtelijk te maken hebben wij op deze pagina alle verschillen tussen een opblaasbare en harde kano en kajak op een rijtje gezet.
Waarom een opblaasbare kajak/kano en geen harde kajak/kano?

Bij het aanschaffen van een kano of kajak moet je een keuze maken tussen een opblaasbare of harde variant. Om deze keuze overzichtelijk te maken hebben wij op deze pagina alle verschillen tussen een opblaasbare en harde kano en kajak op een rijtje gezet. Hierbij kijken we naar het materiaal, het gewicht, de manier van transport, de prijs, en de vaareigenschappen tussen de twee varianten.

Materiaal en gewicht Voordeel van een opblaasbare kajak is draagbaarheid

Een opblaasbare kano of opblaasbare kajak is in de meeste gevallen gemaakt van dropstitch PVC. Dit is een zeer duurzaam materiaal dat hard opgepompt kan worden. Het voordeel aan PVC is dat het materiaal erg licht en stevig is. Hierdoor weegt een opblaasbare kano of kajak in de meeste gevallen slechts tussen de 10 en 20 kg. Een harde kano of kajak is vaak gemaakt van verhard kunststof. Dit maakt de harde variant beter beschermt tegen beschadigingen dan de opblaasbare variant. Echter weegt de harde kano of kajak hierdoor vaak meer dan 40 kg. Hierdoor is het lastig om de harde kano of kajak te vervoeren.

Transport

Een opblaasbare kano of kajak kan je gemakkelijk vervoeren. Dit komt omdat je de opblaasbare variant natuurlijk kunt laten leeglopen. Vervolgens kan je de opblaasbare kano of kajak eenvoudig inpakken en meenemen. Een harde kano of kajak is vaak erg groot en kan niet compact worden ingepakt. Dit maakt het lastig om de harde variant te vervoeren. Dit kan alleen als je beschikt over bijvoorbeeld een busje, pick-up truck of een dakrek. Een voordeel van een harde kano of kajak is dat je deze variant bij aankomst direct in gebruikt kunt nemen. Een opblaasbare kano of kajak moet je nog oppompen voordat je het water op kunt gaan.

Prijs Voordeel van een opblaasbare kajak is compact

Opblaasbare kano's of kajaks zijn over het algemeen voordeliger dan harde kano's of kajaks. Dit komt omdat de opblaasbare variant is gemaakt van dropstitch PVC. Dit materiaal is erg voordelig vergeleken met harde materialen zoals kunststof.

Vaareigenschappen 

Er zijn ook een aantal verschillen op basis van de vaareigenschappen. Aangezien opblaasbare kano's of kajaks gemaakt zijn van PVC, is deze variant erg elastisch. Dit betekent dat de opblaasbare variant aanzienlijk makkelijker over obstakels heen vaart. Harde kano's of kajaks hebben hier vaak meer moeite mee. Daarnaast is de opblaasbare variant ook nog eens sneller dan de harde kano of kajak. Dit komt omdat de opblaasbare variant een stuk lichter is. Het nadeel aan dit lichte gewicht is dat opblaasbare kano's of kajaks gevoeliger zijn voor wind.

 

Meer te weten komen over kano's en kajaks?
Top 3 beste kano's / kajaks

Er zijn veel verschillende kano's en kajaks op de markt. Hierdoor is het soms lastig om de juiste kano of kajak te kiezen voor jouw wensen en behoeften. Om deze keuze zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij een top 3 gemaakt van de beste kano's en kajaks. Deze top 3 hebben we opgesteld op basis van de prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksvriendelijkheid en de beoordelingen van al onze kano's en kajaks.

Lees meer
Top 3 beste kano's / kajaks voor beginners

Je wilt beginnen met kanoën of kajakken, maar je weet niet precies welke kano of kajak het beste is voor jou. Om je te helpen met het maken van deze keuze, hebben wij een top 3 opgesteld van de beste kano's of kajaks voor beginners. Hierbij is het vooral van belang dat de kano of kajak erg stabiel en gebruiksvriendelijk is. Daarnaast hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de beoordelingen van al onze kano's en kajaks.

Lees meer
Verschillende typen kajaks / kano's

Er zijn een aantal verschillende typen kano's en kajaks. De algemene kano wordt ook wel de Canadese kano genoemd. Deze standaard kano is vrij breed, stabiel en is geschikt voor minimaal twee personen. Naast deze standaard kano kan je ook kiezen voor de kajak, dit is een smallere kano die in de meeste gevallen gebruikt wordt door één persoon tegelijk. De kano en kajak zijn ook onder te verdelen in verschillende type, zoals bijvoorbeeld recreatie kano's en sit-on-top kajaks.

Lees meer