95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2440 reviews
Zoeken
Top 3 beste kano's/kajaks

Top 3 beste kano's/kajaks

Er zijn enorm veel verschillende typen kano's en kajaks om uit te kiezen. Elke kano en kajak heeft zo zijn voor- en nadelen. Denk hierbij aan de vorm, het gewicht en de vaareigenschappen. Door het grote aanbod is het soms lastig om de juiste kano of kajak te kiezen.
#1 Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480 Kano

De Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480 Kano is een zeer lichte, stevige en comfortabele kano. De Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480 is ideaal voor gevorderde kanoërs en biedt ruimte voor maximaal 3 personen. Dankzij de verstelbare voetsteun en zitting kan je op een comfortabele manier genieten van de natuur. Daarnaast heeft de Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480 een extra lange V-vormige romp. Hierdoor kan je efficiënt peddelen en al jouw bagage meenemen. Zo kan je samen met je vrienden of familie op extra lange avonturen gaan. De Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480 gaat ook erg lang mee. De kano is namelijk gemaakt van 7 cm dik dropstitch PVC. Zo is de kano zeer goed bestendig tegen doorboringen en sneden. Bovendien weegt de Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480 slechts 24,7 kg. Dit maakt de kano 40% lichter dan verharde kano s. Met behulp van het lichte gewicht en de mogelijkheid om de kano op te vouwen, kan je de Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480 gemakkelijk vervoeren. De Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480 beschikt over een uitstekende kwaliteit en is mede hierdoor de beste kano in het segment.

Voordelen op een rij:

 • De perfecte kano om met 3 personen extra lange tochten te kanoën
 • Door het smalle design een leuke uitdaging voor gevorderde kanoërs
 • Verstelbare voetsteun en zitting zodat je comfortabel kunt genieten van de natuur
 • Zeer lange levensduur door 7-laags PVC
 • 40% lichter dan verharde kano s zodat je de kano makkelijk kunt vervoeren
Lees meer
#2 Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440 Kajak

De Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440 Kajak is een snelle en wendbare kajak geschikt voor 2 gevorderde kajakkers. Door een combinatie van comfort, stabiliteit en snelheid zorgt de Aqua Marina Tomahawk voor een perfecte balans bij het varen. De Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440 kajak is vergelijkbaar met de Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480 kano. Zo is deze kajak ook voorzien van verstelbare voetsteunen en zittingen. Hierdoor is de Tomahawk AIR-K 440 kajak net als Tomahawk AIR-C 480 kano zeer comfortabel. Het verschil tussen deze twee typen zit hem in de peddel en de vaareigenschappen. De Tomahawk AIR-K 440 kajak beschikt over een peddel met twee peddelbladen in plaats van één. Dit betekent dat je de kajak eenvoudiger kan besturen dan de kano. Daarnaast heeft Tomahawk AIR-K 440 kajak een kleiner en smaller design. Hierdoor kan je met deze kajak nog sneller varen dan met de Tomahawk AIR-C 480 kano. Daarbij is de kajak geschikt voor ruiger water. Zo kan je op spannende avonturen gaan met een vriend(in) of familielid. De Aqua Marina Tomahawk AIR-K serie is ook beschikbaar in de 375 variant.

Voordelen op een rij:

 • De ideale kajak voor avonturiers die behoefte hebben aan comfort en snelheid
 • Dankzij het kleine en smalle design erg wendbaar en hierdoor ook geschikt voor ruiger water
 • Door de draagkracht van 210 kg kan je samen met een vriend(in) of familie genieten
 • Zeer lange levensduur door 7-laags PVC
 • Weegt slechts 20,3 kg zodat je de kajak makkelijk kunt vervoeren
Lees meer
#3 Sevylor Madison Kano

De Sevylor Madison Kano is een zeer voordelige, lichte en comfortabele kano. Deze kano is bestemd voor twee personen en is door het stabiele design geschikt voor kalm én snelstromend water. Hierdoor is de Sevylor Madison de perfecte kano voor beginnende kanoërs die behoefte hebben aan een comfortabele en voordelige kano. Ondanks de voordelige prijs beschikt de Sevylor Madison over veel handigheden. Zo beschikt de kano over verstelbare stoelen en een waterbuis. Dankzij de hoge verstelbare stoelen kan je met optimaal comfort genieten van de natuur om je heen. Daarnaast kan je met behulp van de verstelbare stoelen de kano ombouwen tot een éénpersoons kano. De waterbuis zorgt ervoor dat al het spatwater automatisch uit de kano vloeit. Zo zal je niet doorweekt in de kano zitten en kou vatten. De Sevylor Madison is gemaakt van 2-laags PVC, waarvan één laag is gemaakt van dik Heavy Duty PVC. Hierdoor is de kano goed bestendig tegen beschadigingen. Echter heeft de Madison Sevylor een minder lange levensduur dan de Aqua Marina Tomahawk AIR-K en de Aqua Marina Tomahawk AIR-C 480. De Sevylor Madison is voorzien van 3 luchtkamers. Als er één luchtkamer lek gaat, zal je blijven drijven door de andere luchtkamers. Dit maakt de Madison Sevylor bovendien erg veilig. Door het lichte gewicht en comfortabele design is de Madison Sevylor een uitstekende keuze als kano.

Voordelen op een rij:

 • De ideale kano voor avonturiers die op een voordelige en comfortabele manier willen varen
 • Dankzij de verstelbare zitting kan je met één of twee personen kanoën
 • Erg voordelig voor een kano met 200 kg draagvermogen
 • Lange levensduur door Heavy Duty PVC
 • Opvouwbaar en weegt slechts 20,3 kg zodat je de kano makkelijk kunt vervoeren
Lees meer
Meer te weten komen over kano's en kajak?
Top 3 beste kano s / kajaks voor beginners

Je wilt beginnen met kanoën of kajakken, maar je weet niet precies welke kano of kajak het beste is voor jou. Om je te helpen met het maken van deze keuze hebben wij een top 3 opgesteld van de beste kano s of kajaks voor beginners. Hierbij is het vooral van belang dat de kano of kajak erg stabiel en gebruiksvriendelijk is. Daarnaast hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de beoordelingen van al onze kano s en kajaks.

Lees meer
De voor- en nadelen van een opblaasbare kano of kajak

Als je wilt kanoën of kajakken moet je een keuze maken tussen een opblaasbare of harde kano of kajak. Een opblaasbare kano of kajak is lichter, sneller, elastischer en makkelijker te vervoeren dan de harde variant. Dit komt omdat een opblaasbare kano of kajak gemaakt is van PVC in plaats van hard materiaal en een opblaasbare kano of kajak is vaak voordeliger. Hierdoor is een opblaasbare kano of kajak bijna altijd een betere keuze ten opzichte van een harde kano of kajak.

Lees meer
Verschillende typen kajaks / kano's

Er zijn een aantal verschillende typen kano's en kajaks. De algemene kano wordt ook wel de Canadese kano genoemd. Deze standaard kano is vrij breed, stabiel en is geschikt voor minimaal twee personen. Naast deze standaard kano kan je ook kiezen voor de kajak, dit is een smallere kano die in de meeste gevallen gebruikt wordt door één persoon tegelijk. De kano en kajak zijn ook onder te verdelen in verschillende type, zoals bijvoorbeeld recreatie kano's en sit-on-top kajaks.

Lees meer