95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Top 3 beste kano's/kajaks

Top 3 beste kano's/kajaks

Er zijn enorm veel verschillende typen kano's en kajaks om uit te kiezen. Elke kano en kajak heeft zo zijn voor- en nadelen. Denk hierbij aan de vorm, het gewicht en de vaareigenschappen. Door het grote aanbod is het soms lastig om de juiste kano of kajak te kiezen.
#1 Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440 Kajak

De Aqua Marina Tomahawk AIR-K 440 Kajak is een snelle, comfortabele en wendbare opblaasbare 2 persoons kajak voor de gedurfde avonturiers. Dankzij de verstelbare voetsteun en zitting kan je op een comfortabele manier genieten van de natuur. Daarnaast heeft de Aqua Marina Tomahawk AIR-K een extra lange V-vormige romp. Hierdoor kan je efficiënt peddelen en al jouw bagage meenemen. De Aqua Marina Tomahawk is 7 cm dik en gemaakt van dropstitch PVC. Zo is de kajak zeer goed bestand tegen doorboringen en sneden. Bovendien weegt de AIR-K 440 slechts 20 kg. Dit maakt de kajak 40% lichter dan verharde kajaks. Dankzij het lichte gewicht en de mogelijkheid om de kajak op te vouwen, vervoer je de Tomahawk gemakkelijk naar jouw favoriete plekken.

Voordelen op een rij:

 • De perfecte kajak om alleen of met zijn tweeën extra lange tochten te maken
 • Door het smalle design een leuke uitdaging voor gevorderde kanoërs
 • Verstelbare voetsteun en zitting zodat je comfortabel kunt genieten van de natuur
 • Zeer lange levensduur door dropstitch PVC
 • 40% lichter dan verharde kajaks 
Lees meer
#2 Aqua Marina Halve lichtgewicht kajak

Ervaar de vrijheid om te kajakken waar jij dat wilt met de ultralichte en compacte Aqua Marina Halve kajak. De kajak is met zijn 7,4 kg maar liefst 50% lichter dan traditionele modellen! Voor veel van hun Aqua Marina kajaks maken ze gebruik van PVC Drop-stitch technologie, maar voor de Halve hebben ze gebruik gemaakt van hun innovatieve Packayak technologie met TPU. Dit materiaal is extra licht, goed opvouwbaar en tegelijkertijd toch sterker dan PVC. Voor extra bescherming zijn de neus en staart van de kajak verstevigd. Of je nu recreatief gaat peddelen of wildwatervaren, op solo-expedities gaat of gezellig met zijn tweeën op pad gaat, de Halve is er voor jouw volgende avontuur.

Voordelen op een rij:

 • De ideale kajak voor avonturiers die mobiel willen zijn
 • Geschikt voor zowel recreatief peddelen als wildwatervaren
 • Door de draagkracht van 180 kg kun je samen met een vriend(in) of familielid genieten
 • Lange levensduur door gebruik van licht en stevig TPU materiaal
 • Weegt slechts 7,4 kg 
Lees meer
#3 Aqua Marina Ripple Kano

De Aqua Marina Ripple is een ruime en comfortabele kano voor 2 of 3 personen. De Ripple is zeer geschikt om lange afstanden af te leggen op rivieren of meren. Dankzij de ruime opzet en het hoge draagvermogen van 230 kg kun je al jouw spullen meenemen en lekker lang op pad gaan. De Ripple kano is omsloten met een extra polyester laag die ervoor zorgt dat de kano beschermt is tegen UV-licht en waterafstotend is. Hiernaast is de binnenzijde van deze beschermlaag speciaal bewerkt zodat deze niet irriteert als je huid erlangs komt. Door de hoge en verstelbare opblaasbare stoelen zit je comfortabel in de Ripple.

De Aqua Marina Ripple wordt geleverd als vaarklare set inclusief voetpomp, 2 peddels, vinnen, stoelen en een handige rugzak om de kano in te vervoeren. Zo kun jij gelijk het water op!

Voordelen op een rij:

 • Ruime kajak met veel opbergruimte
 • Zeer comfortabel door de opblaasbare, hoge en verstelbare en zitting
 • Met 230 kg draagvermogen geschikt voor 2 tot 3 personen
 • Extra beschermlaag met speciale anti-UV- en waterafstotende behandeling voor duurzaamheid
 • Opvouwbaar en weegt 18,5 kg zodat je de kano makkelijk kunt vervoeren
Lees meer
Meer te weten komen over kano's en kajak?
Top 3 beste kano s / kajaks voor beginners

Je wilt beginnen met kanoën of kajakken, maar je weet niet precies welke kano of kajak het beste is voor jou. Om je te helpen met het maken van deze keuze hebben wij een top 3 opgesteld van de beste kano s of kajaks voor beginners. Hierbij is het vooral van belang dat de kano of kajak erg stabiel en gebruiksvriendelijk is. Daarnaast hebben we gekeken naar de prijs-kwaliteitverhouding en de beoordelingen van al onze kano s en kajaks.

Lees meer
De voor- en nadelen van een opblaasbare kano of kajak

Als je wilt kanoën of kajakken moet je een keuze maken tussen een opblaasbare of harde kano of kajak. Een opblaasbare kano of kajak is lichter, sneller, elastischer en makkelijker te vervoeren dan de harde variant. Dit komt omdat een opblaasbare kano of kajak gemaakt is van PVC in plaats van hard materiaal en een opblaasbare kano of kajak is vaak voordeliger. Hierdoor is een opblaasbare kano of kajak bijna altijd een betere keuze ten opzichte van een harde kano of kajak.

Lees meer
Verschillende typen kajaks / kano's

Er zijn een aantal verschillende typen kano's en kajaks. De algemene kano wordt ook wel de Canadese kano genoemd. Deze standaard kano is vrij breed, stabiel en is geschikt voor minimaal twee personen. Naast deze standaard kano kan je ook kiezen voor de kajak, dit is een smallere kano die in de meeste gevallen gebruikt wordt door één persoon tegelijk. De kano en kajak zijn ook onder te verdelen in verschillende type, zoals bijvoorbeeld recreatie kano's en sit-on-top kajaks.

Lees meer