95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2519 reviews
Zoeken
Tips & advies voor kajaks en kano's

Tips & advies voor kajaks en kano's

Kanoën of kajakken is één van de leukste sportieve activiteiten voor de échte natuurliefhebber. Er zijn talloze leuke vaarroutes in Nederland waarbij je volledig tot rust kunt komen op het water. Wil je genieten van de natuur om je heen? Of wil je juist gezellig varen met je vrienden of familie? Dan is kanoën of kajakken de perfecte activiteit voor jou. Op deze pagina's helpen wij je graag in de zoektocht naar de perfecte opblaasbare kano of opblaasbare kajak!
Top 3 beste prijs-/kwaliteit kano's/kajaks

Er zijn veel verschillende kano's en kajaks op de markt. Hierdoor is het soms lastig om de juiste kano of kajak te kiezen voor jouw wensen en behoeften. Om dit voor je zo makkelijk als mogelijk te maken hebben wij een top 3 gemaakt van de beste kano s en kajaks. Deze top 3 hebben we samengesteld op basis van de prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksvriendelijkheid en de beoordelingen van al onze kano s en kajaks.

Lees meer
Top 3 beste kano's / kajaks voor beginners

Er zijn enorm veel verschillende typen kano's en kajaks om uit te kiezen. Elke kano en kajak heeft zo zijn voor- en nadelen. Denk hierbij aan de vorm, het gewicht en de vaareigenschappen. Door het grote aanbod is het soms lastig om de juiste kano of kajak te kiezen.

Lees meer
De voor- en nadelen van een opblaasbare kano of kajak

Als je wilt kanoën of kajakken moet je een keuze maken tussen een opblaasbare of harde kano /kajak. Het is van belang dat je alle verschillen begrijpt zodat je de juiste keuze kunt maken. Maar wat zijn precies de verschillen? Een opblaasbare kano of kajak is lichter, sneller, elastischer en makkelijker te vervoeren dan de harde variant. Dit komt omdat een opblaasbare variant gemaakt is van PVC in plaats van hard materiaal, zoals hol hout of schuimrubber. Zo kan je de opblaasbare versie eenvoudig inpakken en vervoeren naar jouw favoriete vaarroute. Bovendien is een opblaasbare kano of kajak over het algemeen voordeliger dan de harde variant. Het nadeel aan een opblaasbare kano of kajak is dat deze iets gevoeliger is dan de harde variant. Echter is het PVC materiaal tegenwoordig ook erg goed bestendig tegen beschadigingen. Hierdoor is een opblaasbare variant bijna altijd een betere keuze ten opzichte van een harde variant.

Lees meer
Verschillende typen kajaks / kano's

Er zijn een aantal verschillende typen kano s en kajaks. Elk type is voor net iets andere doeleinden geschikt. Het is hierdoor van belang dat je de juiste kano of kajak kiest op basis van jouw wensen. De algemene kano wordt ook wel de Canadese kano genoemd. Deze standaard kano is vrij breed, stabiel en is geschikt voor minimaal twee personen. Naast deze standaard kano kan je ook kiezen voor de kajak. Dit is een smallere kano die in de meeste gevallen gebruikt wordt door één persoon. De kano en kajak zijn ook onder te verdelen in verschillende typen. Zo zijn er recreatie kano s, all-round kano s, wildwaterkano s en grootwaterkano s. Kajaks zijn daarnaast ook te verkrijgen in verschillende typen. Denk hierbij aan zeewaterkajaks, sit-on-top kajaks, vlakwaterkajaks en wildwaterkajaks.

Lees meer
Wat zijn de verschillen tussen een kano en een kajak?

Je hebt deze twee termen ongetwijfeld een keer voorbij zien komen. Maar wat zijn precies de verschillen tussen een kano en kajak? Ten eerste verschillen de peddels van elkaar. Een kano peddel beschikt over één peddelblad en een kajak peddel beschikt over twee peddelbladen. Hierdoor wordt een kano peddel vaak gebruikt wanneer je vaart met meerdere personen. Een kajak peddel is daarentegen geschikt om gemakkelijk alleen te varen. Daarnaast zijn kano s groter, zwaarder en hebben een open bovenkant. Kajaks zijn in tegenstelling tot kano s slankere boten en beschikken over een gesloten kuip. Hierdoor is een kajak ideaal voor stroomversnellingen en riviertochten.

Lees meer