95% van 100
9.5 / 10
Toon alle 2440 reviews
Zoeken
Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een jumpstarter?

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een jumpstarter?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een jumpstarter gaat aanschaffen. Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een jumpstarter.
Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een jumpstarter?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een jumpstarter gaat aanschaffen. Namelijk het voltage, het type accu en het vermogen van de jumpstarter. De eigenschappen van de jumpstarter moeten namelijk aansluiten op de eigenschappen van de accu die je wilt starten. Op deze pagina leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een jumpstarter.

1. Voltage

Allereerst moet de jumpstarter over hetzelfde voltage beschikken als de accu van het voertuig. Een 12V accu kan alleen opgestart worden door een 12V starthulp, hetzelfde geldt voor een 24V accu en 24V starthulp. Wanneer je een jumpstarter gebruikt met een ander voltage kan er kortsluiting ontstaan in de accu.

2. Type accu

Ten tweede moet je ervoor zorgen dat jouw jumpstarter geschikt is voor het type accu dat je gebruikt. Gebruik je namelijk een loodzuur (lood, AGM en gel) of lithium accu in jouw voertuig? De meeste jumpstarters zijn alleen geschikt voor lood, AGM en gel accu's maar er zijn ook special lithium startboosters. Het is van belang dat je het juiste type aanschaft. Wanneer je een loodzuur jumpstarter gebruikt in combinatie met een lithium accu zal de jumpstarter namelijk niet werken.

3. (Start)vermogen van de jumpstarter en het voertuig

Tot slot moet je bij de aanschaf van een jumpstarter rekening houden met het startvermogen van de jumpstarter en het vermogen van het voertuig die je wilt opstarten. Het startvermogen van de startbooster wordt aangegeven in Ampère (A). Het vermogen van het voertuig wordt aangegeven in PK. Hierbij geldt, hoe hoger het PK van het voertuig, hoe meer Ampère de jumpstarter nodig heeft. Voordat je een jumpstarter aanschaft moet je dus weten over hoeveel PK jouw voertuig beschikt.

Maar waarom kijken we naar het PK van het voertuig? Dit komt omdat een voertuig met een hoog PK vaak ook een grote / zware motor heeft. Het kost meer moeite om een grote motor op te starten waardoor je ook een jumpstarter nodig hebt met meer vermogen.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van het aanbevolen startvermogen voor het aantal PK waar jouw voertuig over beschikt. Let wel op, het benodigde startvermogen (en de aanbevolen jumpstarter) staat niet vast. Er zijn namelijk duizenden verschillende motoren met verschillende eigenschappen. Controleer daarom altijd zelf op een jumpstarter geschikt is voor jouw voertuig. Wil je meer weten over de beste jumpstarter voor jouw voertuig? Ga dan naar deze adviespagina.

 

Overzicht van aanbevolen startvermogen

PK Voorbeeld voertuig Benodigd startvermogen (A) Aanbevolen jumpstarter
50 Motor 150-300 Tacklife KP120 / Noco Genius GB50
100 Personenauto 300-600 Tacklife KP200 / Tacklife T6
150 SUV, bestelwagen, kleine motorboot 600-800 Tacklife T8 Max / Tacklife T8
250 Bestelbus, grote bestelwagen, motorboot 800-1000 Powerstart 800
350 Vrachtwagen (12V-24V) 1200-2000 Powerstart 1224
500 Grote vrachtwagen (24V) 2000+ Noco Genius GB500
Meer te weten komen over jumpstarters?
Top 5 beste prijs-/kwaliteit jumpstarters

Het is belangrijk dat je de juiste jumpstarter of startbooster aanschaft. Echter kan het lastig zijn om de juiste jumpstarter te kiezen. Er zijn namelijk erg veel verschillende starthulpen met ieder zijn voor- en nadelen. Om jou te helpen met het kiezen van de beste jumpstarter hebben wij ons gehele assortiment met elkaar vergeleken. Zo hebben we voornamelijk gekeken naar de prijs-/kwaliteit verhouding. Hierbij is de Tacklife KP200 de beste 12V jumpstarter en de Powerstart 1224 de beste 24V jumpstarter.

Lees meer
Welke jumpstarter voor auto, vrachtwagen, motor en boot?

Het type voertuig dat je hebt bepaald voor een groot gedeelte welke jumpstarter je nodig hebt. Hierbij geldt, hoe hoger het PK, hoe groter het vermogen van de jumpstarter. Een persoonswagen of motor heeft genoeg aan een kleine portable jumpstarter of jumpstarter. Denk hierbij aan de Tacklife T6. Een vrachtwagen heeft door de zwaardere accu ook een grotere en zwaardere jumpstarter nodig zoals bijvoorbeeld de Powerstart 1224.

Lees meer
Wat is een jumpstarter en waarom heb je een jumpstarter nodig?

Een jumpstarter, startbooster, accu starter of starthulp is een draagbaar apparaat dat voorzien is van een accu met ingebouwde startkabels. Een jumpstarter beschikt over een kleine krachtige accu die op één moment veel stroom kan afgeven om een accu op te starten. Hierdoor krijgt jouw auto-, vrachtwagen-, motor of bootaccu een schok waardoor deze accu weer tot leven komt. Een jumpstarter zorgt er dan voor dat je zonder te veel problemen weer (verder) kunt rijden.

Lees meer